BMW 525tds E34 Touring

Täällä jäsenet voivat esitellä omat (auto)projektinsa

BMW 525tds E34 Touring

ViestiKirjoittaja Leksa » Ma Heinä 19, 2010 9:46 am

Otsikon mukainen penari tuli hommattua kakkos autoksi, ja tokihan sillekin pitää pientä huolenpitoa antaa. (EI siis thyyninkiä, vaan perus rassailuja ja ruostekorjauksia yms.) Vuosimalli on 1993, mottina 2,5 litrainen suora turbodieseli, kilometrejä kertynyt kaikkiaan 290000.

Auton ostin sukulaiselta HALVALLA, ja siltä se näyttikin. Oli kohdeltu todella kovalla kädellä. Autoa ei varmasti ollu pesty useampaan vuoteen, eikä huollettu juuri mitenkään. Tarkoitus olisi siis pienellä budjetilla palautella tätä E34:sta edes osaan alkuperäisestä loistosta.

Ihan ensimmäiseksi tuli koko auto pestyä kunnon liuotin aineella useampaan kertaan, mukaan lukien moottoritila. (Nimeä en muista, kun kulunut purkin kyljestä pois, mutta kirvelee sormia ainaki :D ) Tämän jälkeen piti laitella epäkeskolla useampi kiekka puhdistavaa vahaa pintaan, jolloin autoa saattoi jo katsoa ilman että tulee veri silmistä.

Sisustalle annettiin kunnon imurointi, sekä muovipinnoille Autoglymin Bumper carea, jolla sisäilme muuttuikin jo aika kovasti. Sisätiloihin seuraava projekti olisi löytää uudet etupenkit, repiä takapenkki pois (pakettiautoksi), sekä käytellä kaikki helpolla irtoavat osat irti, ja puhdistaa auto joka kolosta, sekä muutenkin siistiä/päivittää yleisilmettä.

Autoon oli pari vuotta sitten tehty täysi koneremppa, mutta huomaa selvästi huollon ja huolenpidon puutteen, sillä kun kotipihassa ensimmäisen kerran öljyt vilkaisin, ei tikku edes kastunut. Kaadoin ensialkuun täyteen öljyä, ja hyvin on pelannut. Ãljyn ja suodattimen vaihto on kuitenkin edessä. Ilmansuodatin oli myös täynnä kaikenlaisia oravanpesiä ja kärpäsen raatoja, eli vaihtoon meni. Polttoaine suodatin oli myös täynnä mustaa, kamelin paskalta näyttävää tavaraa, eli sekin meni vaihtoon. Lisäksi repii aika hyvin ilmaa jostain polttoaine linjasta, täytyy selvittää. EGR järjestelmän poistostakin tulee juttua jossain vaiheessa. Muuten motti on ihan kohtuu kunnossa, tai siltä ainakin vaikuttaa.

No entäpäs kori sitten?? Noh, täynnä naarmuja, kiven iskuja ja muutta kivaa (ruostetta). Tuulilasi on niin hyvin hiekkapuhallettu ja halki, että uusi on jo tilattu. Myös ruosteet korjataan, ja pahimmat naarmut paikka maalataan. Kuskinpuoleisen lähivalon oli myös serkun penska lyönyt vasaralla paskaksi, eli vaihtoon menee.

Yhteenveto: Mitään näyttely peliä tästä ei ole tarkoitus tehdä, vaan laittaa kohtuullisen siistin vakiokuosiin, ja jos tulee pidettyä kauemmin, niin sitten voisi suunnitella jotain pientä kivaa :P On kuitenkin kohtuu pieniruokainen nuinkin isoksi autoksi (6-8 litraa kiisseliä sataselle), ja hyvä ajaa.Täältä löytyy pari kuvaa kulkineesta
Viimeksi muokannut Leksa päivämäärä Ma Heinä 19, 2010 10:04 am, muokattu yhteensä 1 kerran
V.A.G??!!
Avatar
Leksa
Site Admin
 
Viestit: 1946
Liittynyt: To Tammi 01, 1970 3:00 am
Paikkakunta: Tornio

Vs: BMW 525tds E34 Touring

ViestiKirjoittaja Leksa » Ma Heinä 26, 2010 6:21 pm

Tänään tuli otettua bemaria hieman taas työn alle, aiheena ruostekorjausta ja paikkamaalausta.  Tämä mutteriviritelmä kun oli ottanut pintaansa kukkia mm. kontin kanteen, etulokareiden alaosaan, helmoihin jne jne jne.

Kuvia tuli otettua melko huonosti ja sieltä täältä, mutta saa nuista varmaan jotain selvää mitä on tehty. Muistakaa myös ettei hakusessa ole todellakaan mikään show maalipinta, siksi itse maalaankin :D

Kuva
Kuva

Kontin kantta.. Hioskelin ruosteet pois, aseina 80 paperi, ja teräs harja ja eikun ruosteenestomaalia pintaan. Vielä kaipaa pakkelia hieman ennen maalausta.

Kuva

Kuskin puolen lokari. Sama juttu.

Kuva

Kuskin puolen lokari, pintaa jo niskassa. Onnistu ihan jotenkuten.

Kuva

Pakoputken pääkin näyttää nyt vähän paremmalta kuin ruosteisena, p80:sta ja teräsharjaa ja mattamustaa kuumankestomaalia. Sulautuu hieman ympäristöönsäkin nyt.


Jatkuu taas..
Viimeksi muokannut Leksa päivämäärä Ma Heinä 26, 2010 6:23 pm, muokattu yhteensä 1 kerran
V.A.G??!!
Avatar
Leksa
Site Admin
 
Viestit: 1946
Liittynyt: To Tammi 01, 1970 3:00 am
Paikkakunta: Tornio

Vs: BMW 525tds E34 Touring

ViestiKirjoittaja Leksa » Ma Syys 06, 2010 6:15 pm

No niiiiiiin.. Sain vihdoin ja viimein upittua kuviakin, joten tarina jatkuu.

Samalla kun maalailin muutenkin, vetasin munuaiset mustiksi, sekä maalasin niiden ympärillä olevan pelti lirpakkeen uusiksi:
Kuva

Kuva

Passaapa muute paljo paremmin auton kans yhteen ny.
Kuva

Takakontin lunkka, ja muutkin osat tuli maalattua loppuun asti, kuva vain takakontista:
Kuva

Ja tämä autohan siis on vaihtanut omistajaansa, joten eipä muuta kuin lukko päälle.
V.A.G??!!
Avatar
Leksa
Site Admin
 
Viestit: 1946
Liittynyt: To Tammi 01, 1970 3:00 am
Paikkakunta: Tornio


Paluu Projektit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa