Switch to full style
Täällä jäsenet voivat esitellä omat (auto)projektinsa
Lähetä vastaus

Käyttikset yms.

La Heinä 13, 2013 8:36 am

Tänne voi tarinoida käyttiksien pikku ehostuksista ja muista, jotka eivät ole uuden topikin aloittamisen arvoisia.

Vs: Käyttikset yms.

La Heinä 13, 2013 12:27 pm

Passatti tosiaan lähti maailmalle ja pilalle tuli 2007vm VW Touran 1,4 litraisella TSI koneella. Pikku motin kylkeen on siis lyöty turbo ja remmiahdin. Remmiahdin ahtaa alusta lähtien ja n. 3500rpm kohdalla vaihtuu turbolle kokonaan. Ilmeisesti turbo ja remmiahdin ovat yhtä aikaakin pelissä hetken aikaa. Ajettu tuolla on pyöreästi 180tkm ja heposia löytyy 140.

[img width=800 height=449]http://leksa.kuvat.fi/kuvat/Touran/WP_20130705_003.jpg?img=img900[/img]
Kuva
Kuva
[img width=800 height=449]http://leksa.kuvat.fi/kuvat/Touran/WP_20130705_007.jpg?img=img900[/img]
[img width=800 height=449]http://leksa.kuvat.fi/kuvat/Touran/WP_20130705_010.jpg?img=img900[/img]

Löytyy automaattiloota, ilmastointi ja vakkari. Eli aika karvalakki malli, myynti ilmossa oli merkattuna Highlineksi mutta kyllähän tuo on KAUKANA siitä  ;D Kuitenki omiksi tarpeiksi varusteita löytyy. Väri on ihan mellevä, tuon kun kiillottaa ja pinnoittaa viimisen päälle niin näyttää ihan hyvältä, sisustakin vaatii kunnon putsauksen kun on ollut lapsiperheen käytössä.

Tälle ei varmaan sen kummempaa, lastu kiinnostais ja tummennukset. Sais nyt vaan korjaamolta takaisin  ;D ;D

Vs: Käyttikset yms.

Pe Joulu 13, 2013 5:40 pm

Touraniin vaihdettiin liikkeen piikkiin kesällä jakohihna, kiristin ynnämuuta hilpettä. Nyt selailen ebaystä vänkärin oveen lukko mekanismia kun ei ovi aukea :D

Vs: Käyttikset yms.

Su Joulu 15, 2013 4:37 am

Voisit Leksa lukita tuon miun Passatin aiheen, se on siirtynyt täysin käyttikseksi :)

On siihen nyt tulossa uusi lippa takaluukun jatkeeksi(uu, tuninkia) mutta ei muuta ihmeellistä :>

Vs: Käyttikset yms.

Ti Joulu 17, 2013 7:27 pm

Nykyinen käyttöauto. Palvellut minua 7 vuotta ja palvelee edelleen.

Sierra 2.0 DOHC iS -92 (nähnyt kaikki elämänvaiheet)

ajettu kohta 400t km  ::)


Kuva

Vs: Käyttikset yms.

Ma Joulu 23, 2013 9:55 am

Passattiin uusi lippa.

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Vs: Käyttikset yms.

Ke Joulu 25, 2013 5:10 am

Sehän sopii ku nenä päähän :)

Vs: Käyttikset yms.

Ke Joulu 25, 2013 5:41 am

Jep :) Ja sain puolet halvemmalla käytettynä mitä Slamitista. Tosin maalaus piti suorittaa kahteen kertaan kun epäonnistui ensimmäinen, mutta nyt se jälki on yksi parhaista mitä mie olen saanut aikaan.

Heti ensi vuoden alussa saan Passatin maksettua :> Arvelin juhlistaa sitä päivittämällä ajovalot tummapohjaisiin Depon xenon+angel eyes umpioihin :) Ehkä takavalotkin vaihtuu modernimpaan suuntaan.

Vs: Käyttikset yms.

Ti Tammi 07, 2014 1:10 pm

Hajosi lämppärin kenno käyttiksestä... Jumppaa tulossa

Vs: Käyttikset yms.

Ti Tammi 14, 2014 8:16 pm

Kenno vaihdettu, nyt lämpöä riittää ja loppu se jäähdytysnesteen lisäily 8)

Vanha kenno
(vuoto vasemmassa alalaidassa)

Vs: Käyttikset yms.

Ke Tammi 15, 2014 4:21 am

Heh, onhan tuo jo elämää nähnyt kenno :)

Vs: Käyttikset yms.

Ma Tammi 27, 2014 6:34 am

Vänkärin oven lukko mekanismi vaihdettu käyttikseen. Edellinen ei halunnut ottaa enää ovea kiinni, vaan ponkautti sen takaisin...

Vs: Käyttikset yms.

Ti Helmi 04, 2014 12:23 pm

Tilasin passattiin uuden Eberin lämmittimen. Rahaa menee mutta alkaa lämpenemään auto :P Ihan riittävän pitkään tuota säteilylämmitintä kestinkin.

Vs: Käyttikset yms.

Ke Helmi 12, 2014 4:58 pm

Nyt on Eberspächer asennettu autoon. Itse laite maksoi 960, uusi akku 160 ja asennus 600. Yhteensä siis 1720, Laakkosella vastaava Webasto olisi maksanut noin 500 enemmän. Kaikenkaikkiaan olen tyytyväinen lopulliseen hintaan :)

Vs: Käyttikset yms.

To Helmi 13, 2014 6:38 am

[quote="HEka--"]
Nyt on Eberspächer asennettu autoon.[/quote]

Harmillisen lämmin talvi on nyt vain lisälämmittimelle. Et oikein pääse testailemaan sitä kunnolla. Toivottavasti ensi talvena pääset nauttimaan siitä kunnolla.

Vs: Käyttikset yms.

Su Heinä 06, 2014 4:59 pm

Tällä viikolla lähti tosiaan Touran kiertoon ja perheeseen tuli uusi käyttöauto. Ford Mondeo vuosimallia 2007. 188tkm rullatulla 2.0tdci koneella ja titanium varusteilla. Sisusta imuroitu ja pinnat käyty autofinessen tuotteilla läpi. Päältä pesty ja hierottu pintaan FK1000p.

Kuva
Kuva
Kuva
Kohtuullisen siistissä kunnossa. Pitää silti myllyä näyttää jossain vaiheessa.

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Sisusta on mun makuun aika makosa :)

Tarvitsee laittaa lohkolämmitin ja vetokoukku, sitten on meidän tarpeisiin täydellinen. Suomi auto ilman lohkolämmitintä???  ???

Vs: Käyttikset yms.

Ma Heinä 07, 2014 2:30 am

Onnittelut ostoksesta! Meinaatko että saa lohkolämmittimen, ettei vaan ole ainoat vaihtoehdot säteilylämmitin tai polttoainekäyttöinen... :) Passattiinhan ei saanut lohkoa ollenkaan. Toivotaan ettei oo samanlainen!

Vs: Käyttikset yms.

Ma Heinä 07, 2014 5:59 am

Onnittelut uudesta tulokkaasta. Toivottavasti tämän kanssa pääset nauttimaan ajamisesta!

Tykkään myös tästä uudemman Mondeon korimallista. Koeajoa odotellessa...

Vs: Käyttikset yms.

Ma Heinä 07, 2014 6:59 am

Katos, vannoutunu volkkaristi "palasi juurilleen" :D

Komea auto on kyllä. Ja tuohon pitäs mahtu koko perhe ja kampheet kyytile.
Joko vuonna 2007 on ollu saatavilla 2 eri tehoversiota tuosta 2.0 dieselistä? Toivottavasti tämä palvellee sinua sitten hyvin ja uskollisesti.
Vaimon veljen perheelä on tomonen, mutta karvalakki ja on ymmärtääkseni tykänny.

Itelä on kans suunnitelmisa hommata joskus tommonen, mutta tähätimesä olis itelä 2011 tai uuempi titaniumi. Nuissa -11 malleisa on jo net uuemmat konheet (enämpi tehoa ja vähempi tiisseliä). Saa sitten nähä, että koska olis rahhaa ostaa.
Polttelis päästä joskus koeajahmaan tommonen. Heitäppä kommenttia jahka tutustut tarkemmin ja saat vähän  kilometrejä taakse.

Taitaa nykysin olla melkein aina tuo säteilylämmitin vaihtoehtona lohkolämmittimen sijasta. Eivät nimittäin halua alumiinilohkoihin monestikkaan perinteisiä lohkolämmittimiä.

Vs: Käyttikset yms.

Ke Syys 17, 2014 5:17 am

Laitetaanpa vähän juttua tuosta toisesta Sierrasta, joka on vähän käyttiksen ja harrasteauton yhdistelmä, ollut enemmän kesäajossa ja satunnaisesti talviurheiluvälineenä :D

Kuva

Auto nykyään kuvan mukaisessa kuosissa..

Kuva

Takapääsä pakollinen cossu-siipi ja iiässän kumiankka, so 80´s... ;D Väri virheitä tuo auto täynnä, kun oon paikkamaalaillu. Ja osa korin hitsipaikoista tehty ja ruostesuojattu vähän turhan pikaisesti, näin jälki käteen ajatellen. Ajoltaan auto on kyllä hyvä kun kuitenkin -40mm madaltavat jouset+uudet iskarit joka kulmassa, ja etupää kokonaan uretaanipuslitettu ja vieläpä laitoin sinne 26mm vakaajan toissa keväänä.

Kone näkyykin tuossa mun avatarissa, eli muutin sen ruiskuksi kolme vuotta sitten, ja tein koneen uusiksi, uudet m-renkaat, laakerit, korkeapianeöljypumppu jne. Kantena 1.6 taunuksen hattu jossa Burtonin- nokka (ast.266 nostoa 11,68mm). Puristukset tulee sinne 11 pintaan, eli ennakonsäädön kanssa piti olla tarkkana.. no on tuo kaksi kertaa päässyt naulaamaan... ::) Pakosarjana Marteliuksen peltisatsi ja jatkeena omavalmiste 2½"putki, ääntä lähtee siis.

Levyt tässä on joka nurkassa ja takana lukkoperä, joka toimii vähän satunnaisesti (s-atanan visko), koska sutii yhdellä jossa ajaa pitempää kahvaa asfaltilla esim. sadepäivänä.

Sisusta miltei vakio. lukuun ottamatta pakollisiä lisämittareita mm. laajakaista lambda ja pakollinen iiässän ratti löytyy totta kai ;D

Vetoja tuntuu riittävän rajoittajaan saakka, ja muutenkin on toimiminut suht. moitteetta, josko oon kylllä huoltanut koneen hyvin, ja juuri kohta ajattelin venttiilit katsoa/säätää. Se pakko vielä myöntää että kohtuullisen äänekäs yhdistelmä tuo Bf134-nokka ja kovapalakeinut.. Varsinkin kun tyhjäkäynille jättää auton tulee parkkipaikoille sellaisia vahingon iloisia katseita kohti konepeltiä :D

Vs: Käyttikset yms.

Ke Syys 17, 2014 12:52 pm

Varmasti hauska ja huomiota herättävä käyttis :)

Re: Käyttikset yms.

Ma Heinä 13, 2015 5:14 am

Vaimon käyttikseen tuli vaihettua lauvantaina takapyörän laakeri. Laakeripaketti sisälsi koko navan samala. Homma suju muuten hyvin, mutta napamutteri piti tietenki olla vähän pienempi ko Sierrasa (40 mm ja 41 mm) ja laakerin sisäkooli ei meinannu irrota akselilta.

Tuon mutterin toki sai auki tuola 41 mm:n hylsäläki, mutta se ei meinannu mahtua koloon, jossa mutteri oli. No kun kyse oli paksusta mustasta hylsästä, niin smirklattiin siitä naapurin kans kehhää noin millin pienemmäksi, että se passas.
Sitten se sisäkooli tosiaan meinas olla tiukasa akselila. Eelleen samala naapurila oli semmonen vähän järeämpi kuumailmapuhallin, jolla lämmitettiin koolia ja sitten sain lyötyä sinne puukon välhiin. Siinä ko aikansa väänsi ja käänsi, niin mora katkesi. Saman kohtalon koki vielä yks meisselin kärki, kunnes ratakiskojen kiinnitysnaula pelasti tilantheen. Abs-anturiki oli siinä tyrkylä, mutta sain varottua antamasta sille osumaa.
Lopuksi uusi laakeri ei ollu ko naputtaa paikahleen ja kasata jarrut ja renkhaat takasin. Että semmonen harjotus.

Re: Käyttikset yms.

Ke Elo 05, 2015 10:35 am

Täälläkin roplattu kevyesti, tuota käyttistä, Sierraa siis.

Kuva

Vaihdoin taas tiivarin venttiilikoppaan, mutta tiivistin ihan liimalla kopan ja tiivisteen välikön. Pitää laittaa piahkoin auto takaisin liikennekäyttöön, niin pääsee koeajolle, samalla saan varmuuden tuosta öljynpaineanturin toimivuudesta, jonka vaihdoin uuden muutama viikko sitten. Piuhat jotka näkyy, on vedetty hyvin tilapäisesti, no kolme vuotta ollu jo ;D , mutta pääasiä että ruisku, lambda ja sähköinenjarrutehostin pelaa :) Tällä ketaa en säätäny venttiilejä, kun oli vuosi sitten kaikki ok imu 0,20 ja pako 0,25 eli ohje arvot tolle burtonin virinokalle. Seuraavaksi voisi kai hyvällä omatunnolla vaihtaa öljyt :D

Re: Käyttikset yms.

Ma Elo 24, 2015 6:06 am

No niin nyt se sitten on hommattu. Ei ihan semmonen Rangeri mitä olin suunnitellu, mutta tämmönen hinnaltaan vähemmän rohkea veto.

Auto on vuen 2008 Limited ja sillä oli ajettu aikalaila tasan 207 tkm. Pieniä ruostepaikkoja siinä on jo, mutta net häätyy ottaa kiinni. Isoin miinus on se että autosa on tupakoitu. Häätyy ottaa ja pessä se piakkoin sisältä kunnola, josko se haju lähtis. Jos ei niin otsonoija. Autosa on työvalot, mutten ole saanu niitä pääle. Aattelin muutenki laittaa erilaiset valot ja samala tarkastaa sähöt. Myös lisävalot taitaa tulla tuohon. Lavalle saattaa joutua lissäähmään kuormansidontapisteitä.
Omaa aihetta tästä ei ehkä kannata tehhä, ko tämä ei kuiten pitäs olla niin projekti.

Nissahniin verrattuna tuo näyttäs kuluttavan ilahuttavan vähän maantielä ja on myös tosi mukava aijjaa. Ei toki veä vertoja uuele mallile, muttei jää pahasti jälkheenkään. Tällä kehtaa ajella pitempiäki matkoja. Talvirenkhaat häätyy hommata, ko siinä oli aihnoina renkhaina AT:t. Vaimo meinaa vaan omia koko auton itelleen, ko son niin hyä ajettava :)

Kuva

Uutta ja vanhaa kalustoa rinnakkain:
Kuva

Oikeastaanhan tämä on aikalailla Madza Fordin merkeilä, joten siinä ei ole läheskään kaikkia Fordin varustheita. Ja voipi olla niin että ostan semmosen uuemman Rangerin heti ko semmosseen riittää rahat järkevästi.
Häätyy laittaa tästä enemmän juttua ja kuveja, ko ehtii enämpi tämän kimphuun.

Re: Käyttikset yms.

Ke Syys 09, 2015 2:54 pm

RalliArttu kirjoitti:Kuva


Oohoocee eifittu senkun jatkaa temppuiluaan, pätkii ja nikottelee kun äkkiä aukaisee kaasun, tulpat vaihdoin kun oli yhteen vuotanut venakopasta öljyä, mutta sama ongelma jatkuu. Seurvaana listalla virranjakajan kansi ja pyörijä ennen kaikkea. OIishan tämä ollutkin liian helppoa muutaman viikon ajattomuuden jälkeen, jos ei olisi pientä käynti häikkää... Toivotaan että on vaan syttypuolen vika.. Kivasti räpsyy myös putkessa rolleyes Jotain hyvää, manittakoon että lähtee laakista käyntiin ;D

Re: Käyttikset yms.

Ke Loka 14, 2015 3:25 pm

Eipä olekaan sytkän tai ruiskun vika.. Ykköspytyssä puristukset pienemmät kuin muissa, ja jos lisää pyttyyn tulpanreiästä öljyä nousee puristuspaine mittauksen ajaksi hetkellisesti... Parhaassa tapauksessa männänrenkaat jostain syystä jumissa (karstaa tms.) tai pahimmassa ja todennäköisimmässä tapauksessa männänrenkaat poikki... >:(

Re: Käyttikset yms.

La Tammi 02, 2016 4:21 am

Noniin, Passat on myyty ja maanantaina on tulossa tilalle uusi käyttis.. Jonkin verran sitäkin tulee varmaan sipisteltyä mutta niin vähän että ei kannata projektitopicia tehdä :)
Ensimmäiseksi pitänee hankkia irroitettava vetokoukku ennen kesää jotta saa vaunun vetäistyä jonnekin. Soitin kaivannee myös päivitystä, kun originaalista puuttuu usbit. Takakontin päälle tekisi mieli hommata lippa..
Siinä oikeastaan on isommat parannukset mitä mieleen on tullut..

Tuossa uuden käyttiksen myynti-ilmoitus, kertoo autosta parhaiten: http://www.nettiauto.com/volvo/v70/7691423

Otan sitten lisää kuvia kotona :)

Re: Käyttikset yms.

La Tammi 02, 2016 7:23 am

HEka-- kirjoitti:
Tuossa uuden käyttiksen myynti-ilmoitus, kertoo autosta parhaiten: http://www.nettiauto.com/volvo/v70/7691423

Otan sitten lisää kuvia kotona :)


Eikös sitä sanota että talossa pitää aina olla yksi Volvo niin pääsee liikkeelle jos tulee hätätilanne tms :D

Re: Käyttikset yms.

Ti Tammi 05, 2016 9:18 am

RalliArttu kirjoitti:
HEka-- kirjoitti:
Tuossa uuden käyttiksen myynti-ilmoitus, kertoo autosta parhaiten: http://www.nettiauto.com/volvo/v70/7691423

Otan sitten lisää kuvia kotona :)


Eikös sitä sanota että talossa pitää aina olla yksi Volvo niin pääsee liikkeelle jos tulee hätätilanne tms :D


En ole kuullut kyseistä sanontaa.. :D
Eilen tuli auto haettua, pari kuvaa lisäksi. Auton möi sama myyjä joka kyseisen auton oli myynyt uutenakin reilu kymmenen vuotta sitten. Huoltokirjassakin puumerkki :)

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Re: Käyttikset yms.

Pe Tammi 22, 2016 12:20 am

Kyllähän tuolla kehtaa ajella! Itseä nyt ei jostain syystä oo volvot koskaan sytyttäneet (lukuunottamatta Amazon ja 2x4 :D). Ihan perus siistejä vehkeitä, mutta jotenki hirveän tylsiä mun mielestä. Makukysymys kuitenkin :)
Lähetä vastaus