Sivu 1/1

Maasturin talvirenkaat

ViestiLähetetty: Ma Joulu 12, 2011 5:41 am
Kirjoittaja Sierramies
Elikkäs olis ilmeisesti aika uusia Nissanhiin talvirenkhaat.
Kysymys kuuluki että minkälaiset siihen laittas. Eli häätys olla kohtuu hyät ajjaa tielä vähän pitempääki matkaa (pitoa pitäs löytyä jäälläki eikä sais täristää/meluta ihan hurjasti). Kuiten niilä häätys päässä myös lumela siten että ei ala ihan heti lyöhmään sutia ko kääntää ummele, eli kuvio sais olla jonku verran karkea. Jänismetälle häätys vielä päästä näihin aikoihin ja lunta alkaa olla se puoli metriä.
Kitkat net ei kuiten sais olla.

Ja autohan on siis nissan king cab 4x4 normaalilla kytkettävälä neliveola (hias ja nopea) ja takana on kitkalukko. Mithään luistonestoja tms. nuin uusisa (23 v vanha) ei ole...

Vs: Maasturin talvirenkaat

ViestiLähetetty: Ma Joulu 12, 2011 1:18 pm
Kirjoittaja Mikko
Joudut tekemään kompromissin, sillä karkeakuvioista rengasta millä pääsee kunnolla hangessa ja joka pitää hyvin ja on mukava talvellakin, ei ole. Mud-Terrainit ovat leveät ja hyvät maastossa, talvella niillä ei tee mitään tiellä, itsellä talvirenkaina on hakkapeliitat 275 leveenä, onhan se aika kaponen mutta kyllä tuolla on pärjänny. Millanenhan mahtasi olla All-Terran BFG:ltä nastotettuna? Muistelen joskus nähneeni sitä rengasta nastareijillä, muuta en oikein voi sanoa. Kyllä tuolla hakkapeliitallakin pääsee umpihangesa, kun on niin reippaasti korkeutta ettei jää mahastaan kiinni, ja pitoa löytyy vaikka ei ole karkea kuvio. Paras rengas maantiellä mitä tuossa koskaan on alla ollut..

Vs: Maasturin talvirenkaat

ViestiLähetetty: Ti Joulu 13, 2011 1:07 pm
Kirjoittaja Sierramies
No näin mie vähän eppäilinki.
Ite olen ollu tyytyväinen Sierrassa Hakkapeliitta 7 -renkaisiin. Pitoa löytyy sekä jäälä että lumela. Ja on hyät ajaa.
Nissanissa mahtaa olla nyt alla 235 leveät nastat, eli olisko kuitenki sopivinta hankkia suunnilheen nuin leveät kunnolliset pakettiauton nastarenkaat? En siis tarvi varsinaista maastoetenevyyttä, mutta auraamattomilla teillä (umpisella) olis kiva päästä liikkumaan. Seki on kuitenki tärkeää että rengas on hyä tiellä, etenki kun vaimokanditaatti ajeleskellee myös tuolla autola, eikä kuulemi halua olla koko aikaa poikittain :)
Toki lumiketjut lienee sitten se juttu, millä päässee parraiten tommosila lumisila ossuuksila.

Vs: Maasturin talvirenkaat

ViestiLähetetty: Ti Joulu 13, 2011 4:16 pm
Kirjoittaja Mikko
Hyvin olen itte päässy noilla Hakkapeliitta 5:lla niin pitkälle että varmasti on mahastaan kiinni.. Auraamaton tie (10-20cm lunta) menee niin ongelmatta ettei edes huomaa tiessä olevan jotain vikaa, yleensähän matka pysähtyy ensin siihen kun ottaa mahasta kiinni. Lumiketjut tosiaan taitaa olla ainut hyvä ratkasu mettään jonkun kunnollisen maastorattaan päälle. Mutta tuohon tilanteesesi suosittelen jotain normaalia, hyvälaatuista katurengasta alle, ja isointa kokoa mitä kataloogista löytyy.. Suosittelen ostamaan ihan kunnon renkaat (esim Hakkapeliitta) eikä vain jotain vastaavaa, sillä ainakin itsestä tuntuu että renkaiden ominaisuudet korostuvat entisestään isossa autossa, ittelläki se 2500kg ja julmetusti vääntöä.

Vs: Maasturin talvirenkaat

ViestiLähetetty: Ke Joulu 14, 2011 5:11 am
Kirjoittaja Sierramies
Mitä meinaat isoimmala koolla? Siis leveyttä vai? Joo kyllä se taitaa olla niin ettei halpaa rengasta kannata koskaan ostaa. Viime v-loppuna oli mettätielä 40 cm hötyä, mutta siinä pääsi vielä katumaasturillaki.

Vs: Maasturin talvirenkaat

ViestiLähetetty: Ke Joulu 14, 2011 5:34 am
Kirjoittaja Mikko
Korkeutta ja leveyttä, mitä korkeampi rengas on, niin sen paremmin pääsee hangessa, ja maavarakin nousee, leveyttäkin kannattaa olla niin ei uppoa niin helposti pehmeässä, joskaan oikeasti leveitä renkaita ei normaali rengasliikkeistä saa.. Menneehän se, mutta tuota 20cm ei edes huomaisi, jossei silmällä näkisi, niin kevyesti menee. Ei ole minulla koskaan muusta syystä jäänyt kiinni kuin mahastaan, vaikka olettasi ettei normaali katurenkaissa niin hyvä pito ole, mutta kyllä niillä ihan hyvin pääsee, mutta jos oikein pahoihin paikkoihin alat menemään niin loppuu koko kesken. 35x12,5 hakkapeliittaa kun ei valmisteta.. ::) ;D

Vs: Maasturin talvirenkaat

ViestiLähetetty: Ke Joulu 14, 2011 1:29 pm
Kirjoittaja Sierramies
Joo, no häätyy kattoa minkälaisia ja mihin hintaan nuita löytyy. Kovin leveät lienee huonommat sitten normioloissa (uraherkkyys ja heikompi pito)? Eikös se tuota ongelmia jos alkaa kasvattaan renkhaan kehää, ko häätys sitten saaha mittari näyttään oikein jne. että on luvalliset? Toisaalta kesärenkhaat on suunnilheen samat halkasijaltaan ko nykyset talvirenkhaat.
En ole vielä kerenny testata tuota lumella. Viime v-loppuna olis ollu hyä mahollisuus, mutta en ehtiny ko menthiin mettäle kaverin isän katumaasturilla (crv).

Vs: Maasturin talvirenkaat

ViestiLähetetty: Ke Joulu 14, 2011 2:32 pm
Kirjoittaja Mikko
En tiiä uraherkkyydestä, tuolla autolla ei uria paljoa tunne, ei se oikein halua vedellä, menee ku juna. Mitä enempi leveyttä niin sen liukkaampi on talvella, olet oikeassa, mutta sitä paremmin se ei uppoa mihinkään pehmeeseen, tai heikkoon alustaan (esim. jää), tästä taas kun on hyötyä maastossa.

Mittarin pitää näyttää tietenkin oikein, mutta minulla kun nuo talvirenkaat ovat huomattavasti pienemmät kuin kesärenkaat (kesärenkaat siis kokoa 35x12.5 tuumaa), niin minulla ei sen suhteen ole ongelmia, talvirenkailla 10 kilometriä tunnissa näyttää liikaa, kesärenkailla lähes justiinsa oikein.

Vs: Maasturin talvirenkaat

ViestiLähetetty: To Tammi 05, 2012 5:45 am
Kirjoittaja Sierramies
Nyt olis varhmaan tulosa Hkpl 7 SUV koossa 235/70 16 hintaan 775 ⬠asennettuna. Tyyristä on, mutta lienee paras ja kustannustehokkain vaihtoehto mitä on saatavisa täälä käsin.
Onko kelhään kokemuksia tommosista ja syvästä lumesta? Sierrasa normi Hkpl 7:t toimit ihan hyvin heikomminki auratuila teilä, mutta son hieman eri asia.

Vs: Maasturin talvirenkaat

ViestiLähetetty: To Tammi 05, 2012 6:10 am
Kirjoittaja Thaumiel_Nerub
Ihan vieras aihealue minulle tämä. Mietin vain, minkälaiset vanteet tuollaisiin ränkylöihin yleensä pistetään.

Vs: Maasturin talvirenkaat

ViestiLähetetty: To Tammi 05, 2012 12:07 pm
Kirjoittaja Mikko
Mulla on ihan normaali 16" aluvanteilla talvirattaat hj:ssa, pulttijako, leveys ja joissain tapauksissa et eroavat ns. "normaalivanteista". Tässä kuva vielä: Kuva

Vs: Maasturin talvirenkaat

ViestiLähetetty: Ma Tammi 09, 2012 1:09 pm
Kirjoittaja Sierramies
Mulla on talvirenkaat auton omila "teräslevystä" tehyillä vanteilla. Eli sellasilla hiton rumila mutta ydinsoan kestävilä vantheila :)