Merkkiuskollisuus ja yleinen löpinä autonhoitotuotteista

Keskustelua kaikesta autonhoitoon liittyvästä.

Jos olet merkkiuskollinen niin mitä tuotemerkkiä käytät?

Meguiar's
1
13%
Mothers
2
25%
Chemical Guys
0
Ei ääniä
Dodo Juice
0
Ei ääniä
AutoGlym
2
25%
Turtle Wax
1
13%
Valet Pro
0
Ei ääniä
Poorboys
0
Ei ääniä
Collinite
0
Ei ääniä
Jokin muu, mikä?
2
25%
 
Ääniä yhteensä : 8

Merkkiuskollisuus ja yleinen löpinä autonhoitotuotteista

ViestiKirjoittaja Antto- » Ti Huhti 06, 2010 10:34 am

Eli vähän tämmöistä mieltymyskartoitusta ja keskustelua pesemisestä, pesutekniikoista, vahauksesta, jälkikiilloituksesta ja kaikesta vahaukseen ja puunaamiseen liittyvästä.

Jokaisella meistä on varmaan se oma paras litku, millä tulee paras tulos. Hinta ei aina kerro laatua, mutta yleensä se kertoo <!-- s;) -->;)<!-- s;) -->

Itse käytän pesemiseen 2 ämpärin tekniikkaa eli toisessa huuhteluvesi toisessa pesuaine.
Pesuvälineenä käytän Meguiar'sin lampaanvillaista pesukinnasta, jossa on efektinä hiekan ja lian nostatus irti maalipinnasta eikä perus sieneen verrattaessa pelkkä hiekan ja lian liikuttaminen maalipintaa pitkin. (Jos olisin eduskunnassa päättäjänä, niin ajaisin semmosen lain että kukaan ei enää käyttäisi auton pesussa sieniä <!-- s;) -->;)<!-- s;) -->)

Ennen vahausta suoritan claybarilla lopullisen puhdistamisen. Claybarini on Mother's:n valikoimasta, syy motherssiin oli detailingworldissä suositukset ko. merkkiin claybarin osalta. Claybaria oli parikymmentä grammaa enemmän kilpailijoihin verrattaen. Detailer purkki oli suurempi. Mukaan sai myös pienen purkin vahaa. Ja kaiken hyvän lisäksi vaihtoehto oli edullisin.

Myllytyksestä ei itselläni ole kokemusta, mutta "paljon" lukeneena ymmärrän siitä hommasta jotain. Makitan ja Meguiar'sin laitteet ovat kuulemma parhaimpia käytettävyydeltään ja toiminnaltaan. Näissähän on säädettävä nopeus, joka on hyvinkin olennaista myllytystapahtumassa. Karkea laikka + karkea aine + paljon vauhtia niin jokainen voi arvata kuinka monta kierrosta tarvii laikan pyörähtää ennenkuin se pelti rupeaa paistamaan. <!-- s:P -->:P<!-- s:P -->

Vahan voi levittää käsin applicator padilla tai koneella tai jotku jopa t-paidan rievulla, kukin tyylillään, mutta viimeksi mainittu tuskin on se paras ratkaisu (kylläkin halvin <!-- s:) -->:)<!-- s:) --> ).

Itsellä ei ainakaan vielä ole kokemusta vahan levityksessä, että vedetään useampia kerroksia samaa tai eri litkua päällekkäin. Varmasti "pinnasta tulee aina parempi mitä enemmän siihen niitä kerroksia vetää" ja tietysti on hyvä tietää mitä vahaa tulee levittää minkäkin vahan päälle. Hiovia vahoja tuskin kannattaa vetää viimeisenä toimenpiteenä.

Jälkihoitona olen ajatellut käyttää Meguiar'sin Quik Detaileria, joka tietääkseni pidentää vahapinnan kestoa ja mudostaa jonkun likaa hylkivän kalvon ja täten myös vesi lähtee livakkaasti liikkumaan maalipinnalla. Eli pelkkä vahaus ei enään riitä.

Vahoiksi suosittelen: AutoGlymin punaisen ensimmäiseksi kerrokseksi, Megun NXT 2.0, Megun Mirror Glaze #16 (ei vielä kokemusta, mutta saanut runsasta suosiota ympäri maailmaa).
Pesuaineeksi suosittelen: Prestan tuotteita, Megun Gold Class, Megun NXT autoshampoo.

Noniin keskustelua kaikesta aiheeseen liittyvästä vaan, jos/kun auton puunaaminen kiinnostaa.

PS. Sisustaa ja moottoritilaa unohtamatta.
Viimeksi muokannut Antto- päivämäärä Pe Heinä 26, 2013 9:42 am, muokattu yhteensä 1 kerran
Antto-
 

Vs: Merkkiuskollisuus ja yleinen löpinä autonhoitotuotteista

ViestiKirjoittaja Leksa » Ti Huhti 06, 2010 11:09 am

Itse olen Mothersin aineisiin mieltynyt viime aikoina. Toki muitakin aineita tulee käytettyä, sen mukaan missä kaupassa sattuu käymään  ;D

Pesuun sama taktiikka Anton kanssa, kaksi ämpäriä ja pesukinnas. Perus pesuihin olen käyttänyt Mothersin California Gold Car Wash shampoota, joka on tähän asti testaamistani shampoista ehdottomasti paras. Verrattuna esimerkiksi autofixari aikoina käyttämiini "ammattilais" litkuihin.

Claybar on myös aivan ehdoton vekotin. Millään muulla ei varmasti saa maalipintaa yhtä puhtaaksi. Omistan Pro merkkisen claybarin, ja saman firman QDS ainetta olen käyttänyt liukkarina.

Vahaukseen on myös kaapissa Mothersin aineita. Pohjalle kiekka Mothersin Reflections Car Waxia, ja päälle sitten niin monta kerrosta kuin fiilis antaa periksi California Gold Pure Carnauba Waxia ihan kiinteässä muodossa. Kestää ja kiiltää kuin papin k***i.

Itellä on myös joku kymmenen autoa tullut myllytettyä. Aineina silloisen työpaikan aineet, MERKKISTÄ EI HAJUA, myöhemmin Fareclaa, ja 3M:ää on kans tullu pyöristeltyä. Fareclasta ei löytynyt loppujen lopuksi hyvää sanottavaa kun nuita 3:än tuotteita tuli testattua, niillä sai jo oikeasti jälkeä aikaiseksi. Koneena on joku halpis versio, josta hieman tahtoo loppua puhti kesken, mutta kotioloihin ihan riittävä. Laikat, ja koneen kiekat sitten ihan maalipinnan kunnon mukaan. Esim. punainen, pahasti haalistunut ja naarmuinen pinta. Kiekat hyvin pienellä, karkea laikka ja aine. Esim2. Tumma maali, pieniä naarmuja, ei haalistumia. Pehmeämpi laikka hienommat aineet ja enemmän kiekkoja.

Sisustan puhdistukseen olen pääasiassa käyttänyt Autoglymin aineita, kuitenkin yleisimmin ihan vaan puhdasta vettä. Silloin tällöin vinyyli osiin ja muovi osiin heittää niskaan Mothersin Protectantin, niin pysyy UV-säteiltä suojassa osat, ja pelkkä vesi ei sitä myöskään liuota pois. Viimeistelynä kangas mattoihin suihkaus Autoglymin Odour Eliminatoria, niin johan tuoksuukin auto taas hyvälle  8) Lasien ulko- ja sisäpuolen puhdistukseen Autoglymin Fast Glass. Ulko pintoihin vielä Pro Vision Rain Clear sadekarkoitinta, niin eipähän tarvitse pyyhkijöitä edes rankkasateella :P

Juu ja ei tosiaan muuta kuin juttua kehiin. Jos jollain on myllytyksestä kysyttävää, niin luulisin itse siitä jotain tietäväni, joten saa kysyä :)
V.A.G??!!
Avatar
Leksa
Site Admin
 
Viestit: 1818
Liittynyt: To Tammi 01, 1970 3:00 am
Paikkakunta: Tornio

Vs: Merkkiuskollisuus ja yleinen löpinä autonhoitotuotteista

ViestiKirjoittaja Apexi » Ti Huhti 06, 2010 3:58 pm

tullu joskus kokeiltua Kingin (koivusen) fastwax ia  ;D ;D hyvä aine korin "puhdistukseen" pesun jälkeen vaikka pikavaha onki... tosin se kestää vain hetken maalin pinnassa
Apexi
 

Vs: Merkkiuskollisuus ja yleinen löpinä autonhoitotuotteista

ViestiKirjoittaja henkka.k » La Huhti 10, 2010 8:49 am

Varmaan kaikkia "marketti"aineita on tullut kokeiltua. Eli Korrek, Turtle yms.

Nyt keväällä tuli ekaa kertaa kokeiltua Prestan aineita ja täytyy sanoa, että on hyviä kamoja.
Pro wax vedettiin pintaan ennen näyttelyyn menoa ja oli tosihyvin toimivaa tavaraa, harmi vaan kun juuri tuota ei saa enää. Eiköhän se double wax oo ihan yhtä hyvää.
Spray 'n shine oli hyvää kamaa pölyjen ja sormenjälkien pyyhintään, tekee myös liukkaan pinnan.
Ultimate shampoota myös oon testannut. Hyvvää tavaraa.

Penkkien nahkoihin leather conditioner suoja-aine, sekin toimii. Haisee tosin aluksi hieman liikaa nahkatakille mutta haju lähtee 1-2päivässä.

Pian pääsee testaileen muita tuotteita myös  8)
automaalit.net
Volvo V40 TD -99
henkka.k
Rekisteröityneet
 
Viestit: 54
Liittynyt: To Joulu 17, 2009 11:27 am
Paikkakunta: Oulu/Muhos

Vs: Merkkiuskollisuus ja yleinen löpinä autonhoitotuotteista

ViestiKirjoittaja Leksa » Su Touko 02, 2010 5:03 pm

Tulipahan tilattua focukselle kesän aloitus paketti. Ensimmäistä kertaa eläissäni aattelin nuita Dodo juicen tuotteita testata. Tilasin purkillisen prime limeä, sekä purkin hard candy vahaa. Nuita pitäs sitten vetää pintaan kunhan saa tässä auton myllytettyä aikanaan :)
V.A.G??!!
Avatar
Leksa
Site Admin
 
Viestit: 1818
Liittynyt: To Tammi 01, 1970 3:00 am
Paikkakunta: Tornio

Vs: Merkkiuskollisuus ja yleinen löpinä autonhoitotuotteista

ViestiKirjoittaja Antto- » Su Touko 02, 2010 6:30 pm

^Erittäin hyvä valinta. Et tule pettymään. Oossomia satelee nii paljon ku on käyttäjiäkin. Itse en ole vielä kerennyt testata dodo juicee mut palava halu ois jonai päivänä kokeilla.
Antto-
 

Vs: Merkkiuskollisuus ja yleinen löpinä autonhoitotuotteista

ViestiKirjoittaja Leksa » Ma Touko 03, 2010 4:22 am

[quote=&quot;&quot;Antto-&quot;&quot;]
^Erittäin hyvä valinta. Et tule pettymään. Oossomia satelee nii paljon ku on käyttäjiäkin. Itse en ole vielä kerennyt testata dodo juicee mut palava halu ois jonai päivänä kokeilla.
[/quote]

Itekkin lueskelin ennen tilausta vähän faktoja nuista vehkeistä, ja esim. hard candyssä näytti olevan tosi mukava vahaprosentti (en muista tarkemmin, koska pääkoppa vuotaa :D) , esim. verrattuna tuohon mothersin kovavahaan jota olen käyttäny.

Tosin oli hintakin sitten hieman suolasempi  :(
V.A.G??!!
Avatar
Leksa
Site Admin
 
Viestit: 1818
Liittynyt: To Tammi 01, 1970 3:00 am
Paikkakunta: Tornio

Vs: Merkkiuskollisuus ja yleinen löpinä autonhoitotuotteista

ViestiKirjoittaja Nismo87 » Ma Touko 03, 2010 5:20 am

Itse käytän ensin jotain liuotinpesua, sen jälkeen kliinerillä varmistukseks auto vielä ympäri kun työmatkalla ajelevat perkeleen ferroa  >:(

Viime vuonna ostin vahaksi autoclymin punaista, sekä siihen vielä kultaista (extra gloss protection).
Pitäisi kuulemma antaa 24 tuntia tuon vahasuojan antaa vaikuttaa ennen kuin se hinkataan kiiltäväksi..

Saapi nähdä minkäläisen lopputulokseen pääsee, esson baari juttujen mukaan parhaisiin  ;D
Nismo87
 

Vs: Merkkiuskollisuus ja yleinen löpinä autonhoitotuotteista

ViestiKirjoittaja Apexi » Ke Touko 05, 2010 1:08 pm

ite käyttäny tota samaa sekotusta mut nyt vielä sitte lisäks sitä ultra deep shine (musta etiketti) glymiä ja sitte tuli hommattua semmone "työläs" vaha mikä on semmosessa meikkipuuteripurkissa ja siihe tulee sit semmone sieni mukaan millä hinkataa auton pintaan kiinni ja annetaa kuivua jonku aikaa iha hyvi tuo toiminu paitti oli vaan vanhaa vahaa ni menny kovaks ja tosi työläs levittää ja kiillottaa  :o
Apexi
 

Vs: Merkkiuskollisuus ja yleinen löpinä autonhoitotuotteista

ViestiKirjoittaja Leksa » Ke Touko 05, 2010 1:25 pm

Jos sulla apexi oli jo punanen ja kulta autoglymiltä, niin mihin käytät tuota ultra deep shineä?
V.A.G??!!
Avatar
Leksa
Site Admin
 
Viestit: 1818
Liittynyt: To Tammi 01, 1970 3:00 am
Paikkakunta: Tornio

Vs: Merkkiuskollisuus ja yleinen löpinä autonhoitotuotteista

ViestiKirjoittaja Apexi » Ke Touko 05, 2010 2:22 pm

siis tää oli semmone yhistelmä missä käytin sitä puhistavaa punasta(super resing polish) ja mustaa(ultra deep shine) ja sit vetäsin siihe päälle ihan vaa joutessaa ton high definition waxin (http://www.kiiltovaunu.org/product_info.php?products_id=1891)

eli siis edit: "vielä sitte lisäks sitä ultra deep shine" <-- toi varmaa hämäs... piti kirjottaa et sen extra glossin tilalla  ??? menin jo itekki sekasi
Apexi
 

Vs: Merkkiuskollisuus ja yleinen löpinä autonhoitotuotteista

ViestiKirjoittaja Leksa » To Touko 06, 2010 4:41 am

[quote=&quot;&quot;Apexi&quot;&quot;]
??? menin jo itekki sekasi
[/quote]
Heh, sitä sattuu. Tuohan on varmasti ihan toimiva yhistelmä. Tosin jos maalipinta on ok kunnossa, riittää pelkkä musta plus loppuvaha, ettei turhaa kuluta pigmenttikerrosta punaisella, joka on oikeasti aika kova aine.
V.A.G??!!
Avatar
Leksa
Site Admin
 
Viestit: 1818
Liittynyt: To Tammi 01, 1970 3:00 am
Paikkakunta: Tornio

Vs: Merkkiuskollisuus ja yleinen löpinä autonhoitotuotteista

ViestiKirjoittaja Apexi » To Touko 06, 2010 6:08 pm

no toivottavasti et nää ollenkaa tota maalipintaa x) ihan karmee kermakakku
Apexi
 

Vs: Merkkiuskollisuus ja yleinen löpinä autonhoitotuotteista

ViestiKirjoittaja Leksa » To Touko 06, 2010 6:55 pm

[quote=&quot;&quot;Apexi&quot;&quot;]
no toivottavasti et nää ollenkaa tota maalipintaa x) ihan karmee kermakakku
[/quote]
Eihän se oo ku hioa kiiltäväks ;)
V.A.G??!!
Avatar
Leksa
Site Admin
 
Viestit: 1818
Liittynyt: To Tammi 01, 1970 3:00 am
Paikkakunta: Tornio

Vs: Merkkiuskollisuus ja yleinen löpinä autonhoitotuotteista

ViestiKirjoittaja Apexi » Pe Touko 07, 2010 1:59 pm

eipä tuota ihan myllytyksellä hyväks saa  :-
Apexi
 

Vs: Merkkiuskollisuus ja yleinen löpinä autonhoitotuotteista

ViestiKirjoittaja Leksa » To Heinä 01, 2010 8:43 pm

Bemaria tullu hierottua Mothersin Reflections Car waxilla. Ok tavaraa, riittoisaa, kestää myös konekäyttöä. Kyseessä lievästi kiillottava/puhdistava vaha. 

Voin suositella kaikille ns. helpoksi vahaksi. Toimii vajaan 20 euron hintaan nähden mahtavasti.
V.A.G??!!
Avatar
Leksa
Site Admin
 
Viestit: 1818
Liittynyt: To Tammi 01, 1970 3:00 am
Paikkakunta: Tornio

Vs: Merkkiuskollisuus ja yleinen löpinä autonhoitotuotteista

ViestiKirjoittaja Sierramies » Su Syys 05, 2010 5:49 am

Pesuun on tullu käytettyä aina mäntysuopaa (viralliselta nimeltään mäntynestesaippua) ja vahaksi päälle jotaki bilteman metallimaalivahaa. Tuo on vaan tuollanen helppo setti, kun ei ole ollu aikaa enämpään. Joskus pitäs kyllä testata jotaki muutaki.

Mutta eipä siitä ulkopesusta enempää. Ajatuksena oli kertoa hieman auton nahkaosien hoidosta. Eihän tämä kyllä liity maalipintaan, mutta autonhoitoa se on tämäki.
Tällä hetkellä itellä kuuluu "huoltovelvotteeseen" oman sierran nahkaratti (cossuratti) ja sitten tuon bemarin kokonahkasisusta. Bemarissa on siis mustat sporttimallin nahkapenkit, -ratti ja -ovipahvit, [vai onko ne sitten ovinahat :)], joten käsiteltävää riittää.
Tuossa viimetalvena luin btcf:ltä nahkasisustan hoitoohjeita ja törmäsin sellaseen marseillesaippuan käyttöön perustuvaan puhistusohjeeseen. Marseillesaippua siksi että se sisältää rasvaa eikä siten kuivata nahkaa tarpeettomasti.
Elikkäs se käsittely menee jotenki tähän tyyliin (ulkomuistista kirjottelen):

1. Kastellaan pienehkö pehmeä pesusieni ja rutistetaan se miltei kuivaksi, jonka jälkeen hierotaan siihen saippuaa reilusti. Vettä ei saa olla liikaa ettei nahka ime sitä itseensä ja vety.

2. Hierotaan puhdistettavaa nahkaa siten että nahan päällä on selkeästi vaahtoa ja tietysti myös sen verran että lika irtoaa oikeasti. Ainakin hyväkuntoisilla nahkapenkeillä hieronnan voi suorittaa kohtuu rivakoin ottein. Käsiteltävä alue voisi olla esim. etupenkin kokoinen alue kerrallaan. Tähän tosin vaikuttaa se että kuinka nopeasti vaahto kuivuu. Vaahto ei saisi kuivua missään välissä!

3. Halutessaan voi antaa vaikuttaa hetken, mutta varsinainen lian irtoaminen tapahtuu jo vaahdon hieronnan aikana.

4. Otetaan nukkaamaton pyyhe ja kastellaan se, jonka jälkee rutistetaan sekin miltei kuivaksi. Pyyhkeellä "huuhdellaan" saippua pois pyyhkimällä, eli kosteutta saa olla jonkin verran, mutta ei liikaa. Saippuan puhdistus tulee hoitaa huolellisesti ettei nahalle jää enää yhtään saippuaa.

5. Lopuksi kuivataan kuivalla rätillä ettei vesi ja kosteus jää makaamaan nahalle.

6. Tämän jälkeen laitetaan nahalle perinteistä nahkarasvaa ohut kerros. Ite levitän rasvan käsin, mutta se voidaan levittää myös esim. rätillä tms. Tarvittaessa kuivumisen jälkeen voidaan lisätä kerroksia jos nahka vaikuttaa kuivalta. Rasva imeytyy nahkaan hoitaen sitä ja pitäen nahan pehmeänä ja kimmoisana. Rasva ei muodosta pintaa nahkaan eikä siten tuo lankin tapaan kiiltoa. Ite käytän tällä hetkellä nahkis merkkistä rasvaa.

Näillä ohjeilla käsitten autojen nahkaosat keväällä ja niistä irtosi kohtuu paljon likaa. Mustassa nahassahan lika ei näy, mutta pesuvedessä näkyy :) Lopputulos oli hyvä, tosin paikkapaikoin rasvan imeytyminen kesti pitkänkin aikaa (nahka oli siis hyvässä kunnossa). Käsittely ei ole todellakaan mikään nopea jos aikoo puhdistaa kerralla koko sisustan, mutta pienempiä alueita puhistaa kohtuullisen nopeasti.

Nahkarasvoja on olemassa monenlaisia, pehmeitä, kovia ja eri koostumukseen pohjautuvia. Ite olen käyttänyt paljon tuota nahkista ja olen todennut sen hyväksi. Se antaa hyvän suojan niin kengille kuin penkeillekin. Eikä siinä ole mitään kemiallisia lisäaineita. Huonona puolena siinä on kovuus kylmänä, eli sitä kannattaa lämmittää esim. sisällä hieman, jos ei ole lämmin ilma. Ja auton olisi hyvä olla myös lämmin käsittelyn aikana.
Toki muitakin hyviä tuotteita varmasti on olemassa. Ite en kuitenkaan käyttäis mitään synteettisiä tuotteita.

Nahkaa tulisi hoitaa aina joskus, ettei se kuivu ja mene huonon näköiseksi. Pelkkä rasvauskin tekee hyvää, mutta on muistettava että puhtaus on myös tärkeää vaikka lika ei näkyisikään.
Sierramies
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1051
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 2:11 pm
Paikkakunta: Tornio

Vs: Merkkiuskollisuus ja yleinen löpinä autonhoitotuotteista

ViestiKirjoittaja Leksa » Su Syys 05, 2010 5:31 pm

Hyvät ohjeet Sierramieheltä, nahka tosiaan tarvii hoitoa että pysyy hyvän näköisenä. Myöskin monesti näkee vanhempia autoja joissa nahka on "venynyt" muodottomaksi, tätäkin ilmiötä voi estää tai ainakin hidastaa hoitamalla nahkaa kunnolla jolloin se venyttyäänkin palautuu takaisin.
V.A.G??!!
Avatar
Leksa
Site Admin
 
Viestit: 1818
Liittynyt: To Tammi 01, 1970 3:00 am
Paikkakunta: Tornio

Vs: Merkkiuskollisuus ja yleinen löpinä autonhoitotuotteista

ViestiKirjoittaja Leksa » To Touko 05, 2011 6:00 pm

V.A.G??!!
Avatar
Leksa
Site Admin
 
Viestit: 1818
Liittynyt: To Tammi 01, 1970 3:00 am
Paikkakunta: Tornio

Vs: Merkkiuskollisuus ja yleinen löpinä autonhoitotuotteista

ViestiKirjoittaja Sierramies » Pe Touko 06, 2011 5:54 am

Joo, siis se kai on niitä sitruunahappo juttuja, joita käytettään ruosteen poistoon. Mulla itelläki on pussisa kaverilta saatuna vähän happoa. En vaan ole kerenny vielä testaamaan. Kuulema (ja näin itekki) sillä lähtee hyvin ruoste pois. purjevenheen osia kaveri sillä putsaili.
Sierramies
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1051
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 2:11 pm
Paikkakunta: Tornio

Vs: Merkkiuskollisuus ja yleinen löpinä autonhoitotuotteista

ViestiKirjoittaja Leksa » Ma Kesä 20, 2011 4:57 pm

No niin, tänään tuli enklannista 170 euron arvosta litkuja ynnä muuta.. Odotettavissa tuotetestejä lähiaikoina ainaki seuraavista:

- Chemical Guys Jetseal 109
- Chemical Guys Natural Shine Dressing
- Chemical Guys Miracle Dryer
- Insta-Finish Maxi Suds

yms yms :P
V.A.G??!!
Avatar
Leksa
Site Admin
 
Viestit: 1818
Liittynyt: To Tammi 01, 1970 3:00 am
Paikkakunta: Tornio

Vs: Merkkiuskollisuus ja yleinen löpinä autonhoitotuotteista

ViestiKirjoittaja Mikko » To Elo 11, 2011 7:39 pm

Miten usein autoo tulis vahata? Riittääkö kerran vuodessa vai suositellaanko esim. kesän alussa ja lopussa vahata? Tänään vahasin ja puunasin uusinta sierraa sen 2 ja ½ tuntia (olen hidas), mutta kyllä kiiltää.. 8)

Autoglymiä käytin ja ihan hyvä tulos tuli, naarmuja näkyy kun läheltä tsekkailee mutta kiiltää ja näyttää hyvältä kuitenkin. En ennää tarkallee muista mitä tuotteita ne oli mutta ensin jotain sellasta ihan perus yleisvahaa ja sitten jotain sellasta viimeistelyvahaa, jonka jälkeen puuvillarätti liuku ennenäkemättömän hyvin auton pintaa pitkin.. Nuin liukkaalla pinnalla pysy mikään.. :P

Edit: Testit ja Vinkit -osiosta löysin AutoGlymin tuotteita ja muistu mieleen vahat, ensin laitoin Super Resin Polish:ia ja sen perään Extra Gloss Protection:ia. Oon kyllä tyytyväinen pintaan, on varmaan parempiakin, mikään autovahaaja kun en ole niin en tiedä (pahin tapaus pihalla kasvaa toiselta kyleltä sammalta).. :-[ Täältä voi lukea nuitten tuotteitten arvostelut: http://www.carenthusiasm.net/index.php?page=testi8
Viimeksi muokannut Mikko päivämäärä To Elo 11, 2011 7:44 pm, muokattu yhteensä 1 kerran
Mikko
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1528
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 11:49 am
Paikkakunta: Oulu

Vs: Merkkiuskollisuus ja yleinen löpinä autonhoitotuotteista

ViestiKirjoittaja Leksa » Pe Elo 12, 2011 2:29 am

Vahaustarve riippuu ihan käytetytstä vahasta. Tuo sinun käyttämä yhistelmä on kestoltaan semmosta kohtuullista keskiluokkaa, eli jos haluat auton pysyvän koko ajan hyvän näkösenä, niin vahaus 4-5 kertaa vuodessa. Voi toki kestää pidempäänkin ennen kuin vaha antautuu, jos muistat vaan pestä hellävaraisesti.

Eli peset normaalilla autoshampoolla käyttäen oikeita sekoitus suhteita, kovempaan likaan sitten esimerkiksi Pinelineä laimennettuna ainakin 1:20, mielellään laimeampanakin. Nuilla seoksilla isot pojat meinaavat ettei lähe vahat :)

Jos haluat panostaa vielä ihan tosissaan, niin aina pesun ja kuivauksen jälkeen suihki pintaan vaikka Meguiarsin Ultimate Guik Waxia http://www.carenthusiasm.net/index.php?page=testi13. Löytyy lähes jokaisesta autotarvikeliikkeestä, ainakin Torniossa.

Jos vielä jäi kysyttävää niin auttelen mielellään minkä voin :)
V.A.G??!!
Avatar
Leksa
Site Admin
 
Viestit: 1818
Liittynyt: To Tammi 01, 1970 3:00 am
Paikkakunta: Tornio

Vs: Merkkiuskollisuus ja yleinen löpinä autonhoitotuotteista

ViestiKirjoittaja juhana_kylonnen143 » Pe Elo 19, 2011 10:39 am

[quote=&quot;&quot;Leksa&quot;&quot;]
Tulipahan tilattua focukselle kesän aloitus paketti. Ensimmäistä kertaa eläissäni aattelin nuita Dodo juicen tuotteita testata. Tilasin purkillisen prime limeä, sekä purkin hard candy vahaa. Nuita pitäs sitten vetää pintaan kunhan saa tässä auton myllytettyä aikanaan :)
[/quote]

Oliko hyvää tavaraa? Joku on kovasti kehunut..
juhana_kylonnen143
 

Vs: Merkkiuskollisuus ja yleinen löpinä autonhoitotuotteista

ViestiKirjoittaja Leksa » Ti Elo 23, 2011 5:30 pm

Ite ainakin tykkäsin, tuo yhistelmä toimii kuin junan vessa. Suosittelen kokeilemaan, ei varmasti tuota pettymystä :)
V.A.G??!!
Avatar
Leksa
Site Admin
 
Viestit: 1818
Liittynyt: To Tammi 01, 1970 3:00 am
Paikkakunta: Tornio

Vs: Merkkiuskollisuus ja yleinen löpinä autonhoitotuotteista

ViestiKirjoittaja Leksa » La Loka 08, 2011 6:22 am

Keräismpäs kaikki itelle kerääntyneet putelit yhdelle koolle <!-- s:) -->:)<!-- s:) -->

Kuva

Kuva

Kuva

On kait nuita jonkuverran kertyny, äkkiseltään laskettuna olis noin 500-600 euron edestä tavaraa. Siihen päälle vielä kiillotuskoneet joita ei kuvassa ole n. 200 euroa <!-- s:D -->:D<!-- s:D -->

Onneks parempi puolisko ei näe tätä viestiä <!-- s:D -->:D<!-- s:D --> <!-- s:D -->:D<!-- s:D -->
Viimeksi muokannut Leksa päivämäärä Pe Heinä 26, 2013 9:46 am, muokattu yhteensä 1 kerran
V.A.G??!!
Avatar
Leksa
Site Admin
 
Viestit: 1818
Liittynyt: To Tammi 01, 1970 3:00 am
Paikkakunta: Tornio

Vs: Merkkiuskollisuus ja yleinen löpinä autonhoitotuotteista

ViestiKirjoittaja Mikko » La Loka 08, 2011 8:40 am

Sanontahan kuuluu että "mies kohtelee autoaan samoin kuin itseään"..
Mikko
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1528
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 11:49 am
Paikkakunta: Oulu

Vs: Merkkiuskollisuus ja yleinen löpinä autonhoitotuotteista

ViestiKirjoittaja HEka-- » La Loka 08, 2011 10:33 am

Täälläpäin olis sama kuin heittäis rahaa kuralammikkoon, ei nimittäin auto pysy kilometriäkään puhtaana :) Sitä tulee mietittyä miksi ylipäätään edes pesee..
Avatar
HEka--
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1179
Liittynyt: Su Joulu 20, 2009 1:11 pm
Paikkakunta: Lieksa

Vs: Merkkiuskollisuus ja yleinen löpinä autonhoitotuotteista

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » Ke Loka 12, 2011 11:19 am

Onko sinulla Leksa oma autotalli noille purnukoille  ;D
FORD
Avatar
Thaumiel_Nerub
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1153
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 7:18 am
Paikkakunta: Otamo

Vs: Merkkiuskollisuus ja yleinen löpinä autonhoitotuotteista

ViestiKirjoittaja Leksa » To Loka 13, 2011 2:32 am

Ei vielä, toivottavasti ens talveksi ;) käykääpä katsomassa pesukinnas.com:ista varasto osiota niin hoksaatte ettei mulla nuita ole juuri ollenkaan :D
V.A.G??!!
Avatar
Leksa
Site Admin
 
Viestit: 1818
Liittynyt: To Tammi 01, 1970 3:00 am
Paikkakunta: Tornio

Seuraava

Paluu Autonhoito

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron