Autonpesu talvella

Keskustelua kaikesta autonhoitoon liittyvästä.

Autonpesu talvella

ViestiKirjoittaja Leksa » Pe Helmi 26, 2010 4:01 am

Autonpesu talvella on oma operaationsa. Ellei itsellä ole mahdollisuutta pestä autoa voi sen pesettää kaupungeista löytyvistä pesuloista, joissa auto pestään käsin. Kuitenkaan emme suosittele pesettää autoa huoltoasemilta löytyvillä automaattipesureilla. Nämä pesurit yleensä pyörittävät vain harjoilla autossa olevaa likaa ja näin naarmuttavat auton lakkapintaa tehden siitä haalistuneen. Joiltakin huoltoasemilta löytyy harjattomia automaattipesureita, mutta niiden pesuteho on kuitenkin melko heikko. Samaan tulokseen ei päästä, kuin käsinpesulla. Hinnat automaattipesuille vaihtelevat 10⬠molemmin puolin. Käsipesuloissa taa hinta on yleensä noin 20⬠luokkaa riippuen millaisen pesun autolleen haluaa.


Omassa pihassa auton pesu talvella on hyvä ratkaisu. Monella kuitenkaan tähän ei ole mahdollisuutta, sillä monet vuokranantajat kieltävät autonpesun piha-alueella. Myös talvella sää vaikuttaa rajoittavasti pesuun sillä lämpötilan tulisi olla 0:n tai plussan puolella, jotta vesi ei jäätyisi heti auton lakkapinnalle.


Tee se itse hallit ovat mainioita paikkoja fixailla autoa ja mikseipä myös pestä. Hallit ovat yleensä lämmitettyjä ja niiden vuokraaminenkaan ei ole ylihinnoiteltua. Lämmin halli mahdollistaa myös auton vahaamisen talvella.


Testasimme carenthusiasm.net:in kanssa tee se itse hallin, jossa autonpesu oli sallittua.


Vuokrasimme käyttöömme lämpimän hallin, jossa oli painepesuri, sekä hanasta sai lämmintä vettä.


Auton lähtötilanne ennen pesua

Kuva

Ajoimme auton sisälle halliin ja annoimme sen sulaa jonkin aikaa. Pienen sulattelun jälkeen auto on syytä huuhdella todella hyvin vedellä, jotta pesun aikana lakkapintaan jääneet liat eivät naarmuttaisi sitä. Käytettäessä liuotinainetta liuotinaine suihkutetaan ensin huuhtelua lakkapinnalle ja annetaan sen vaikuttaa noin 5 minuuttia ennen huuhtelua. Hyvää liuotinainetta on esim. Würthin Pineline. On muistettava, että liuotinainetta käytettäessä auton vahapinta aina heikkenee. Nyt emme käyttäneet liuotinainetta. Liuotinaineen käyttö tulee kyseeseen, kun auto on todella tiesuolassa ja ravassa.


Auton huolellinen huuhtelu painepesurilla

Kuva

On syytä huuhdella auto kylmällä vedellä, koska lämminvesi käynnistää tiesuolan reaktion välittömästi. Rengaskotelot on syytä myös huudella, koska ne keräävät erityisen paljon likaa ja tiesuolaa. Samoin autonhelmat ovat pahoja likaantumaan talvella ja niihin tarttuu helposti myös tiesuolaa, joka ruostuttaa autoa.


Renkaiden/vanteiden ja rengaskoteloiden huuhtelu

Kuva

Huuhtelun jälkeen käytimme Korrekin vanne ja esipesuainetta autoon. Esipesuaine irroittaa suurimmat liat autosta ja tällä pyritään siihen, että pestessä auton lakkapinnalla on mahdollisimman vähän likaa, joka voisi hangatessa naarmuttaa sitä. Suihkutimme auton kokonaan läpi aineella ja annoimme sen vaikuttaa noin 5 minuuttia ennen toista huuhtelua. Ainetta kannattaa suihkuttaa erityisesti paikkoihin, joihin tiesuolaa kertyy (helmat, kaaret ja kotelot).


Käytimme KORREKIN tuotetta

Kuva


Voimme suositella Korrekin esipesuainetta, sillä se todellakin tekee tehtävänsä. Toisessa huuhtelussa irtosi vielä rutkasti lisää likaa autosta, jota ei ensimmäisen huuhtelun jälkeen ollut irronnut.


Mitäs sieltä vielä irtoaakaan?

Kuva


Toisen huuhtelun ja esipesun jälkeen molemmat totesimme, että autoa uskaltaisi vihdoin pestä käsin ilman suurempia naarmutuksia. Nämä äskeiset työvaiheet ovat todella tärkeitä ja niillä juuri estetään turhat lisä naarmut lakkapinnassa.

Käytimme Mothersin autonpesuainetta, jolla on todella helppo pestä auto. Kyseinen pesuaine on muihin verrattuna erittäin liukasta, jolloin pesukinnasta on kevyt liikutella autonpinnalla. Voimme suositella.


Käytimme tällaista autonpesuainetta

Kuva


Pesuaine on hyvä kaataa aluksi ämpärinpohjalle, jolloin se vaahdottuu hyvin vettä laskettaessa päälle. Pesuaineen kanssa on hyvä käyttää lämmintä vettä, koska silloin pesuaine irroittaa paremmin likaa. Käytimme noin 30 asteista vettä.


Pesuvälineenä suosittelemme käytettäväksi pesukinnasta, jolloin liat menevät sen kuituihin. Sientä käytettäessä kannattaa käyttää todella pehmeää sientä, jolloin lakkapinnalle mahdollisesti jääneet liat eivät jäisi pyörimään sienen pintaan. On myös muistettava, että sientä käytettäessä on oltava huuhteluvaiheessa vieläkin tarkempia. Pesukinnas on siksi parempi vaihtoehto ja myös todella kätevä, koska se pysyy kokoajan kädessä ja on siksi myös helppo käyttää.

Pesukintaita voit tilata esimerkiksi TÄÄLTÄ!


Pesukinnas käytössä

Kuva


Auto on hyvä pestä runsaalla vedellä, jolloin liat eivät jää naarmuttamaan lakkapintaa vaan valuvat pois tai jäävät vaahtoon. Myös kannattaa aloittaa ylempää, koska siellä yleensä on vähemmän aina likaa. Pesukiintaalla kävimme kaikki paikat huolellisesti läpi. Muista pyyhkiä myös pyyhkijänsulat, niihin tarttuu tielikaa muiden autojen lennättämänä tuulilasille.


Huolellinen pesu

Kuva


Pesun jälkeen auto huuhdellaan huolellisesti läpi ja varmistetaan, ettei vaahtoa ole missään.


Huuhtelu pesun jälkeen

Kuva


Pesun jälkeen auto on hyvä jättää paikalleen vähäksi aikaa, jolloin enimmät vedet valuvat/kuivaantuvat pois. Kuivatimme autoa noin 5 minuuttia. Tämän jälkeen on syytä varsinkin talvella aukaista kaikki ovet autosta, jolloin tiivisteet pääsevät kuivamaan. Ethän halua, että seuraavana aamuna, kun sinulla on kiire tarvitset sorkkarautaa autonovien avaamiseen. Kuivasimme auton liinoilla, jolloin autoon varsinkaan kesällä ei jää kiusallisia kuivumisen aiheuttamia pilkkuja. Talvella taas vesi jäätyy heti, jossei sitä kuivata pois. Muista pyyhkiä myös tiivisteet ja saranat kuiviksi. Säämiskä on tehokas kuivaamisväline, mutta muista, että se poistaa myös samalla lakkapinnassa olevaa vahaa!


Kuivaamista liinoilla

KuvaTiivisteiden kuivattelua

Kuva


Tämän jälkeen auto olisi valmis vahattavaksi. Nyt kuitenkaan emme alkaneet vahaamaan autoa, koska vahapinta oli vielä hyvä. Puhdas auto on ilo katsella ja se vähentää auton ruostumista ja pidentää näin sen ikää.


Nyt kelpaa

Kuva
Viimeksi muokannut Leksa päivämäärä Pe Huhti 18, 2014 11:59 am, muokattu yhteensä 1 kerran
V.A.G??!!
Avatar
Leksa
Site Admin
 
Viestit: 1946
Liittynyt: To Tammi 01, 1970 3:00 am
Paikkakunta: Tornio

Paluu Autonhoito

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron