Sivu 1/1

Sierran lasinpesujärjestelmän vika

ViestiLähetetty: To Maalis 03, 2011 5:40 am
Kirjoittaja Sierramies
Olisko kelhään mittään hajua missä vois olla vika ko sierra ei pumppaa tuulilasille pesunestettä?
Ajovalojen pesujärjestelmä ja tuulilasin pyyhkijät toimit normaalisti. Vika ei ole pumpussa, eikä sulakkeessa. Käytin viiksenki irti ja mittailin vähän niin vaikuttas että seki toimii.
Alkaa keinot loppuun vähin. Olisko järkevää mittailla sulakheen paikalta että tulleeko sinne sähköä?
Ohjekirjan perusteella tuolle tuulilasipesujärjestelmälle ei ole relettä. Tuntuu vaan siltä että miten nuin yksinkertasessa järjestelmässä voi olla vika, mutta näköhjään son mahollista...

Vs: Sierran lasinpesujärjestelmän vika

ViestiLähetetty: To Maalis 03, 2011 2:28 pm
Kirjoittaja Mikko
Voisko olla vaikka joko liitos suuttimille menevästä letkusta irti tms? Siellä on pyyhkijöiden lähellä sellanen jakohaarake joka jakaa yhen letkun kaheksi ni jos se vaikka on lähteny irti ni sittehä ei ennää tuu nestettä. Tai joku tukko putkessa,suuttimissa tai pumpun letkulähössä? Muistaakseni eri lähöt oisi ajovaloille ja tuulilasille, jossai sierrassa muistelin olevan kokonaa omat pumputki vai oliko se golffi.. Eipä se paljoa maksa mittailla siitä sulakkeen kohilta onko siinä voltteja jote itte kyllä mittailisin.

Vs: Sierran lasinpesujärjestelmän vika

ViestiLähetetty: To Maalis 03, 2011 5:51 pm
Kirjoittaja HEka--
Jos ei pumppu pyöri niin voip olla johto poikki jostain kohtaa. Mut jos pyörii niin ei tarvihe muuta kuin Mikon mainitseman irtonaisen liitoksen tai tukoksen :) Konepellillä olevat suuttimet menee aika herkästi tukkoon. Omakohtaista kokemusta noista tukoista on.

Vs: Sierran lasinpesujärjestelmän vika

ViestiLähetetty: Ma Maalis 07, 2011 8:26 am
Kirjoittaja Sierramies
Joo, jäiki tuosta tarkentamatta että sinne pumpule ei tule sähköä. Itelä ei muistaakseni ole ikinä ollu ongelmia nuitten letkujen tai suuttimitten kans, mutta seki kävi kyllä mielesä.

No mittailin kuiten tuosa viimeviikola yleismittarila nuita ja tulin siihen johtopäätökseen, että piuhat on sulakheen jälkheen jostaki oikosulusa. Elikkäs ko mittas liittimestä niin piuhojen päitten välilä oli yhtheys ja ko otti sulakkeen pois, niin siinä toinen puoli oli yhteyvesä rungon kans.
Saa nähä minkälainen kaivaminen tuoki homma sitten on. Joutunee irrottelheen johtosarjaa tms. Ihmetyttää ko se ei ole kuiten polttanu sulaketta ja johot on kuiten aika hyväsä paketisa sielä johto sarjasa, että miten se voi olla oikosulusa...

Vs: Sierran lasinpesujärjestelmän vika

ViestiLähetetty: Ma Maalis 07, 2011 11:12 am
Kirjoittaja Mikko
Iso homma varmasti lähtee purkammaan sähköjä. :o Jos se on ihan sieltä sulakeboksin läheltä menny ni siellä on aiva järetön nippu johtoja..

Vs: Sierran lasinpesujärjestelmän vika

ViestiLähetetty: Ti Maalis 08, 2011 5:46 am
Kirjoittaja Sierramies
Sehän tässä on mielenkiintosta, että ohjekirjan mukkaan sekä tuulilasin pesurin pumppu että pyyhkijät on saman sulakheen takana, mutta relettä niile ei ole. Ja miksi se sulake ei pala jos järjestelmä on oikosulusa?
Häätynee seurailla, että mihin se piuha mennee ja jos lähtee helpola liittimestä irti, niin mittoila sitten uusiksi. (Tuo ajovalojen pesujärjestelmähän oli hyvinki yksinkertanen asentaa: mittariston taakse johtosarja kiinni liittimheen ja maadotusjohto runkhoon.)
Paska homma vain ko nyt olis rapakelitki tulosa ja tuulilasin pesintä tarttis eikä ole aikaa korjailla sitä. Häätyy vissiin vaihtaa piuhat ristiin ajovalojen pesujärjestelmän kans.

Vs: Sierran lasinpesujärjestelmän vika

ViestiLähetetty: Ti Maalis 08, 2011 10:04 am
Kirjoittaja Mikko
Ootko varma että on oikosulussa ettei oo mistään joku liitin tms hapettunu tai johto katkennu?

Vs: Sierran lasinpesujärjestelmän vika

ViestiLähetetty: Ti Maalis 08, 2011 10:15 am
Kirjoittaja Sierramies
En ole varma. Mittasin vaan että pumppuun tulevan liittimen napojen välillä oli mittarin mukkaan yhteys (kun nappia ei paineta) ja sitten sulakkeenpaikan toinen liitin oli yhteyvesä runkoon, ko sulake oli irti.
Jos tuosta joku ossaa tehä paremman diagnoosin niin kertokoon sen mulle. Kaikki apu on varsin tervetullutta. Yks apuhan olis käyttä sitä johtosarjaa irti ko löytäs vain sen mistä se mennee ja kerkeäis rassaamaan.

Vs: Sierran lasinpesujärjestelmän vika

ViestiLähetetty: Ti Maalis 08, 2011 2:40 pm
Kirjoittaja Mikko
Elikkä pumpun liittimessä oli 12 volttia ilman napin painamista? Kyllähän se oikosessa sitten on jos se runkoon on yhteyessä mikäli se sulake on ennen laitetta eikä vasta pumpun jälkeen miinuspuolella. Muistelen että johtosarja sulakeboksilta mennee sulakeboksin pohjasta kopin puolella ja on kojelaudan alla vasemmassa nurkassa eli kuskin puolella. En varmaks sano mutta tällästä muistelen kun viimeks purin pari vuotta sitten sierran sähköjärjestelmää.. Todella vittumainen, järetön nippu johtoja samassa läjässä perimmäisessä nurkassa mikä kojelaudan alta löyttyy.

Vs: Sierran lasinpesujärjestelmän vika

ViestiLähetetty: Ke Maalis 09, 2011 5:39 am
Kirjoittaja Sierramies
Mie mittoilin sitä vastusmittarilla ja näytti kohtuu vähästä vastusta (ei ihan nollaa). No se koko mittaus oli semmonen kiireessä tehty, ja saattaa olla että siihen vaikutti samassa setissä olevat pyyhkijöiden moottorit. No ainaki se tuntu ittestä kummalliselta että net olisit oikkarisa, mutta sulake ei palais.
Olen itekki joskus kaivanu jonku elintenluovuttaja sierran sähköjärjestelmää ja tiän kuinka kauhea se on. Sitä ei haluta alkaa ihan helpola ronkkiin.

No joka tapauksessa vika ratkesi ja samala voi taas toeta että onpas sitä tullu oltua taasen vaihteeksi pöljä.
Olin epähuomiossa mittaillu ja testaillu kahta eri järjestelmää, eli tuulilasin ja ajovalojen pesujärjestelmiä :)

Eilen ko aloin kattoon sitä kunnola ja vaihoin piuhojen paikkoja huomasin että toisen pumpun (luulin sitä ajovalojen pesurin pumpuksi) kansi oli irti. Vaihoin johtojen paikkoja ja huomasin sitten että ajovalojen pesuri toimii edelleen. Käsitin vasta sitten että mulla oli ollu koko ajan virheellinen käsitys siitä kumpi pumppu oli ajovaloille ja kumpi tuulilasille. Lisäksi en ollu huomannu että toinen pumppu oli rikki, ko soli sen verta hankalasa paikasa ettei siihen näe selvästi.
Sittenhän se ei ollu ko napata rikkinäinen pumppu irti ja toeta että siitä oli kannen alta johto irronnu. Otin kolvin kätteen ja tinasin johon kiinni ja samala "hitsasin" sen kannen takas kiinni. Lopuksi pumppu takas paikoilheen, letku ja piuhat kiinni ja nestettä säiliöön ja taas menthiin :)

Olin siis testaillu koko ajan ajovalojen pesurin piuhaa ja pumppua, eikähän se toiminun ko testailin sitä niin että ajovalot ei ollu päälä (tämä siksi että kuulisin pyöriikö tuulilasin pesurin pumppu, siis ajovalojen pesurihan toimii vain ko ajovalot on päälä). Sulakkeen paikka, jota mittailin oli kylläki tuulilasin pesujärjestelmän sulakkeen paikka.

Vissiin sitä häätys keretä ihan ekana tutkia asiat perusteellisesti läpi ja hosua vasta sitten :) Onneksi vika ei ollu niin paha miltä aluksi näytti. Kiitos kaikile apua tarjonneile, etenki Mikolle!

Vs: Sierran lasinpesujärjestelmän vika

ViestiLähetetty: Ke Maalis 09, 2011 11:28 am
Kirjoittaja Mikko
Hyvä ku ratkesi eikä tarvinnu johtosarjaa alkaa purkamaan! :)