Foilz kalvon asennus umpioihin

Kaikki tekniikkaan liittyvä jutustelu. Esim. sähkö, maalaus, alusta.

Foilz kalvon asennus umpioihin

ViestiKirjoittaja Leksa » La Heinä 27, 2013 7:24 pm

Kuluneita ajovalo umpioita voi uudistaa esimerkiksi kiillottamalla (muoviumpiot) tai asentamalla kalvo umpion pintaan. Tässä jutussa käytettiin Slamit.netistä tilattua Foilz kalvoa. Hommaan tarvitaan hyvä lasta (pehmeä), mattoveitsi ja sakset, sumutinpullo ja kuumailmapuhallin (hiustenkuivaajakin käy, tosin hitaampi).

Käsittelyssä mk2 golfin umpiot, jotka ovat muodoltaan helpot kalvottaa mutta kalvo muotoutuu todella hyvin lämmittämällä joten monimutkaisemmatkin umpiot varmasti onnistuu.

Kuva
Homman helpottamiseksi umpiot irroitettuna ja tässä kuvassa jo puhdistettuna. Puhdistus suoritettiin perus lasinpesu aineella ja sen jälkeen IPA-pyyhintä, tässä voisi myös käyttää vaikka maalaukseen tarkoitettua rasvanpoisto ainetta tai vastaavaa jotta pinta saadaan rasvattomaksi ja varmistetaan kalvon kunnollinen tarttuminen.

Kuva
Tässä umpiot kalvotettuna. Esimerkissä käytetty keltaista kalvoa, saatavana myös muita värejä. Kalvon asennus eteni seuraavasti:

1. Kalvosta leikataan sopivan kokoinen palanen. Muista jättää ylimääräistä työvaraa reunoille, min 2-3cm joka reunalle.
2. Kostutetaan umpion pinta vedellä. Voi lisätä saippua sekaan, mutta ei pakollista.
3. Poistetaan kalvosta suojamuovi ja levitetään umpion päälle.
4. Lastalla vedellään keskeltä sivuille painaen vettä pois umpion ja kalvon välistä. Samalla voi kalvoa lämmittää välillä ja välillä taas lastata.
5. Jatketaan kunnes kalvo muotoutuu ja tarttuu umpioon kunnolla.
6. Leikataan ylimääräinen pois.

Kuva
Lopputulos. Kalvo antaa umpioille suojaa esim. kiven iskuilta ja muuttaa auton ilmettä (värilliset kalvot). Kalvot eivät kuitenkaan ole tieliikennekäyttöön, emmekä ota vastuuta seurauksista :)
V.A.G??!!
Avatar
Leksa
Site Admin
 
Viestit: 1818
Liittynyt: To Tammi 01, 1970 3:00 am
Paikkakunta: Tornio

Paluu Tekniikka

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron