C5 nopeusmittarin vika

Kaikki tekniikkaan liittyvä jutustelu. Esim. sähkö, maalaus, alusta.

C5 nopeusmittarin vika

ViestiKirjoittaja Sierramies » Su Huhti 13, 2014 11:16 am

Olen tuosa jo ihmetelly jonkuaikaa että miksi vaimo ajjaa niin hithaasti sitikala ja miksi normaali noppeus tuntuu niin kovalta vauhilta. Olen eppäilly että siitä on ajettavuus kaonnu kokohnaan. Vaimo oli ihmetelly ihan samoja asioita itekki.
Tuola Jyväskylän reisula paljastu sitten syyki tuohon. Menthiin Jyväskylhään vähän mukkan kautta Pohjanmaan kautta ja yhesä paikkaan hääty käyttää navigaattoria osotteen löytämiseksi. Huomasin hetimmiten, että mittari näyttää noin 15 km/h liian vähän. Onneks en ollu ite ajanu paikoisa, joisa oli kameroita, eikä poliisejakhaan ollu tullu vasthaan. Olisin nimittäin ajanu varhmaan mittarin mukhaan suurinta sallittua nopheutta. Loppumatka menthiin sitten navigaattorin noppeuvela rajotusten mukhaan (ja sekä poliiseja että kameroita näkyki runsaasti).

Lueskelin tuosa nettiä ja vaikuttas että viaksi vois paljastua joko katkennut viisarin akseli tai haljennut viisarin kiinnike. Katothaan miten käy. Onneks olin varannu ensviikon lomaksi, niin pääsee korjaihleen tuotaki...
Sierramies
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1051
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 2:11 pm
Paikkakunta: Tornio

Vs: C5 nopeusmittarin vika

ViestiKirjoittaja Zigu » Ma Huhti 14, 2014 4:51 am

Onneksi huomasitte tuon nopeus vian. Poliiseille on vähän huono alkaa selittelemään, koska yleensä sanovat "noin meille aina sanotaan".
Toivottavasti pystyy korjaamaan. Pitää ainakin olla todella varovainen niiden mittariakseleiden kanssa. Muistaakseni juuri sinun kanssa kerran taivasteltiin Sierran mittariston viisariakseleita. Taisi olla, että siitä sai vielä ehjänä sen irti ja takaisin.
Ei riemulla rajaa, ku rieskalla ajaa!
Avatar
Zigu
Site Admin
 
Viestit: 376
Liittynyt: Ma Joulu 14, 2009 1:23 pm

Vs: C5 nopeusmittarin vika

ViestiKirjoittaja Sierramies » Ti Huhti 15, 2014 6:53 pm

No mie olisin kyllä sanonu poliisille että saapi käyä ite kokkeilemasa, jos ei usko.

Otin mittariston irti seuraavalla tavalla: Mittariston lasin kehyksen alalaijasa on kaks ihan pientä pistettä, joitten kohalta löytyy klipsut kojelauvan ja mittariston välistä. Eli talttapäämeisselit niistä kohin kojelauvan ja mittariston välhiin ja klipsujen "vapautus". Sitten veethään mittaristo ulos ja mittariston klasi pois (kiinni muoviklipsuila).

Vein neulan irti ja katoin neulan "istukkaa", johon akseli tullee kiinni. Halki kahesta kohtaa. Korjaukseksi pikaliimaa ja kuivumisen jälkheen kassaan. Nyt on pelannu jo toista päivää. Toivottavasti tepsi.

Viisariakseli oli ainaki metallia, mutta tuosa sähkösen mittarin mekanismisa kuulema mittaritaulun takaset akselit ja hammaspyörät on muovia, joten net on herkempiä.
Kyllä se tais olla Sierrasaki metallia, mutta olikhaan se viisari jotenki tiukasa...
Sierramies
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1051
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 2:11 pm
Paikkakunta: Tornio


Paluu Tekniikka

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 1 vierailijaa

cron