Sivu 1/1

TESTI: Gtechnig C1, G1 ja C1,5 kestotesti

ViestiLähetetty: Ke Heinä 11, 2012 5:17 am
Kirjoittaja Leksa
Noin viikko sitten sain passatin kiillotettua kokonaan, sekä pinnoitettua kyseisillä kestopinnoteilla.

Gtechniq C1 - kestopinnoite maalipinnalle
Gtechniq C1,5 - kestopinnoitteen päälle laitettava suoja-aine
Gtechniq G1 - Kestopinnoite lasipinnoille

Täytyy muistaa, että näille aineille esim. maalipinnan tulisi olla aikalailla virheetön. Ainakin TÄYSIN PUHDAS, sillä esimerkiksi C1 ei muodosta auton pintaan kalvoa vaan sitoutuu lakkapintaan, muuttuen osaksi sitä. Samoin G1 muodostaa samantapaisen sidoksen lasin kanssa. Myöskin aineiden laittaminen ei ole ihan nips ja naps, mutta siitä voin kertoa enemmän jos jotain kiinnostaa.

Tuo C1,5 onkin sitten eri maata. Suihkauta pinnalle, levitä mikrokuituliinalla, odota pikku hetki ja kiillota toisella mikrokuituliinalla. Sopii juurikin tuon C1 pinnoitteen päälle, siihen kun ei normaalit autovahat ynnä muut enää tartu. Antaa vielä lisäsuojaa ja lisää pinnan hydrofobisia ominaisuuksia (eli veden pois valumista). Toimii myös yksinään, ja antaa valmistajan mukaan suojaa jopa 6 kuukaudeksi.
Sitten itse testiin. Eli passatin pinnoituksen sain valmiiksi 1.7.2012. Tähän päivittelen ajan mittaan erilaisia huomioita, ja kestoa.

Viikonloppuna tuli todettua, kun ruostekorjauksien aikana mulla lensi pohjamaalia pinnoitetulle maalipinnalle ja pyyhkäisin sen tinnerillä pois, ei pinnoite ollut moisesta moksiskaan. Helmeily jatkui samanlaisena kuin muissakin kohdissa. Normaalit autovahat ynnämuut olisivat varmasti antautuneet kertalaakista tinnerille.

Eli ensimmäinen plussa tuolle pinnoitteelle.

Tänä aamuna (11.7.2012) oli satanut vettä, ja helmeily on jotain aivan uskomatonta.

Vs: Gtechnig C1, G1 ja C1,5 kestotesti

ViestiLähetetty: To Heinä 26, 2012 10:57 am
Kirjoittaja Leksa
Huomioita 26.7.2012

Helmeily hieman heikentynyt, syy melko varmasti likainen/pölyinen auto. Täytyy pestä ja katsoa uudestaan.

Vs: TESTI: Gtechnig C1, G1 ja C1,5 kestotesti

ViestiLähetetty: La Syys 01, 2012 8:30 am
Kirjoittaja Leksa
Huomioita 01.09.2012

Aiemmin mainittu helmeilyn heikentyminen parani auton pesemisellä :D Edelleen vesi lähtee kuin hanhen selästä. Varsinkin C1,5 on osoittautunut melkoiseksi yllättäjäksi. Sivulaseissa on pelkästään tuo ja auto on kuitenki pesty pariin kertaan hyvin vahvalla Pineline seoksella eikä sivulasien veden hylkiminen ole muuttunut ollenkaan :)

Vs: TESTI: Gtechnig C1, G1 ja C1,5 kestotesti

ViestiLähetetty: Ke Helmi 06, 2013 3:54 am
Kirjoittaja Leksa
6.2.2013

Autoa ei ole pesty tuon syyskuun alun jälkeen, eikä silmillä huomaa juurikaan mainittavaa kurakerrosta missään. Todella siistinä pysynyt auto tämän ajan, pitää lähiaikoina ajaa hallille auto, pestä ja katella vieläkö vesi pakenee :)

Vs: TESTI: Gtechnig C1, G1 ja C1,5 kestotesti

ViestiLähetetty: To Touko 02, 2013 5:52 pm
Kirjoittaja Leksa
2.5.2013

Auto viimein pesty, lika lähti ihan kohtuu hyvin, ei vaatinut kummempia konsteja, vaan peruspesu esipesun kanssa tepsi.

Huomioita:

- Veden hylkiminen vähentynyt melkein nollaan (saattanee vaatia pienpoiston kuulemma, eli pinnoite olis menny "tukkoon")
- Lumiharjan jälkiä ei näy, maalipinta kuin juuri myllytyksen jälkeen. Eli näköjään ehkäisee naarmuja niinkuin lupaa. Autoa kuitenkin harjattu säälimättä ja normi vahan kanssa jättäis aina jotain jälkeä.

Vs: TESTI: Gtechnig C1, G1 ja C1,5 kestotesti

ViestiLähetetty: La Heinä 27, 2013 7:59 am
Kirjoittaja Leksa
Tämä kestotesti meni puihin, koska vaihtui auto :D

Golfissa on kuitenkin sama pinnoite joka on laitettu kesäkuussa, eikä tämä tosiaan ole lähdössä vaihtoon :) Seuraillaan tätä