TESTI: Pro Clay away + Pro QDS

Tänne kaikki tuotetestauksiin liittyvä turina.

TESTI: Pro Clay away + Pro QDS

ViestiKirjoittaja Leksa » To Heinä 26, 2012 12:37 pm

Clay away on uusi tapa puhdistaa maalipinta esimerkiksi juuri ennen vahausta. Ensimmäinen askel on, että peset autosi normaalisti ja kuivaat. Seuraavaksi otetaan esiin Clay away + jokin detaileri, esim. Pro:n Quick Delivery Shine. Detailerin tarkoitus on toimia "saven" liukasteena maalipinnalla, ja jos sitä (tai jotain muuta sopivaa liukastetta, esim. vahvaa vesi/shampoo liuosta) ei käytetä, on suuri mahdollisuus, että naarmutat autosi maalipinnan pahasti.

Pesun ja kuivauksen jälkeen katsot pienen alueen autosta, josta aloitat puhdistamisen. Suihkuta liukastetta maalipinnalle, ota pieni pala savea, levitä se kämmensi kokoiseksi lätyskäksi, ja vetele sillä edestakaisin liukastetulla alueella, kunnes se on puhdas. Voit testata onko alue puhdas, niin että ennen käsittelyä liikutat kämmentäsi alueella (melko varmasti tunnet siinä pieniä "rypylöitä", jotka ovat lujaan tarttuneita epäpuhtauksia, esim. pikeä) ja kun käsittelyn jälkeen et enää tunne niitä, on alue puhdas. Muista kuitenkin ettet missään tapauksessa saa painaa savella maalipintaa vasten, sillä niin saat aikaan vain naarmuja. Liikuta savea edestakaisin kevyesti, kunnes alue on puhdas. Myöskään maahan tippunutta savea ei saa enää käyttää, vaan se on heitettävä pois, sillä se varmasti imee maasta itseensä epäpuhtauksia, jotka myöhemmin hankautuvat maalipintaa vasten.

Clay away poistaa maalipinnalta kaiken! Eli varaudu siihen, että käsittelyn jälkeen joudut vahaamaan autosi ja täyteen käsittelyyn plus vahaukseen saa varata aikaa koko päivän (Ainakin itselläni kului koko päivä). Claybarin hinta on 36,90 ja sen lisäksi jos tilaat esimerkiksi käyttämääni detaileria, eli Pro:n QDS:ää (joka sopii hyvin myös muoviosien puhdistukseen, ikkunoiden puhdistukseen ja melkein kaikkeen), se maksaa 31 euroa. Tosin tuohon hintaan saat sitä melkein 4 litraa, ja riittää pitkäksi aikaa vaikka käyttäisit sitä muuhunkin. Näillä tuotteilla ei varmasti ole ns. paras hinta-laatu suhde, mutta jos haluat parhaan lopputuloksen, voin suositella näitä lämpimästi. Esim. Liuottimilla et pääse samaan lopputulokseen.

Ainakaan minulla kyseinen clay ei naarmuttanut maalipintaa.

Loppuarvostelu:
+ Upea lopputulos

- Melko kallis
- Aikaa vievä
- Pilaantuu tosi helposti (esim. jos tippuu maahan)
V.A.G??!!
Avatar
Leksa
Site Admin
 
Viestit: 1946
Liittynyt: To Tammi 01, 1970 3:00 am
Paikkakunta: Tornio

Paluu Tuotetestaukset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron