TESTI: CarPro So2Pure Clean Air

Tänne kaikki tuotetestauksiin liittyvä turina.

TESTI: CarPro So2Pure Clean Air

ViestiKirjoittaja Leksa » Su Helmi 16, 2014 10:21 am

[img height=800 width=600]http://www.carenthusiasm.net/images/testit/sopure/sopure.jpg[/img]

Tällä kertaa testauksessa CarPro So2Pure Clean Air suihke. Aineen teho hajunpoistossa perustuu titaanioksidiin. Mitäs tämä tämmöinen titaanioksidi sitten on? Titaanioksidia käytetään yleisesti valkoisena pigmenttinä, esimerkiksi pyykinpesujauheen valkoinen väri tulee titaanioksidista. Muita käyttötarkoituksia on esimerkiksi lääkkeiden täyteaine. Titaanioksidilla on olemassa myös fotokatalyyttinen ominaisuus, eli se hajottaa orgaanisia yhdisteitä UV-valon kanssa, tämä on tässä sovelluksessa tärkein ominaisuus.

So2Pure Clean Air ei ole perinteinen hajunpoisto suihke/hajuste vaan pikemminkin pinnoite, joka jää sisätilojen pintoihin jatkaen toimintaansa pidempäänkin. Optimistisesti aineen lupaillaan pitävän autosi sisätilat raikkaana jopa vuoden verran. Aine suihkutetaan koville pinnoille ja pyyhitään kevyesti esimerkiksi mikrokuituliinalla. Kankaille ja muille vastaaville pinnoille aine suihkutetaan ja annetaan kuivua. Aine ei poista hajuja välittömästi vaan vaatii päivän tai pari aikaa toimiakseen.

Sitten itse aineen käyttö. Tätäkään ei kannata suihkia suoraan likaiseen sisustaan, vaan olisi hyvä puhdistaa joka paikka kunnolla ennen käyttöä. Itse imuroin autosta joka kolon, pyyhin pölyt kostealla liinalla ja lopuksi kävin kaikki pinnat höyrypesurilla läpi. Annoin sisustan kuivua pari tuntia höyrypesurin jäljiltä ja ohjeiden mukaan suihkuttelin, pyyhin, suihkuttelin ja annoin kuivua. Ensimmäisenä tuntui että aine jätti jälkeensä ihan selvän pepsodentin hajun, joka tosin neutralisoitui jo parissa tunnissa. Tätä testiä kirjoittaessa käsittelystä on aikaa aikalailla tasan vuorokausi ja nyt autossa on jo hyvin hyvin neutraali haju, tai oikeastaan voisi sanoa ettei autossa haise mikään. Tästä iso plussa, sillä monet muut vastaavan tapaiset aineet jättävät aina jälkeensä jonkinlaisen hajun. Joistain jää jopa niin pistävä haju, että autoa täytyy tuulettaa käsittelyn jälkeen.

Mistäs tätä sitten saa? Ainakin cleanyourcar.co.uk myy kyseistä tavaraa. Hinta 9,95 puntaa/120ml. Itse sain käytettyä koko pullon kakkoskoppaisen golfin sisustaan, voi olla että selviäisi vähemmälläkin.

Loppuarvostelu:
+ Helppo käyttöinen
+ Jättää hyvin neutraalin tuoksun
+/- Hinta aika kova, mutta jos lunastaa lupaukset keston suhteen niin ei paha ollenkaan.
V.A.G??!!
Avatar
Leksa
Site Admin
 
Viestit: 1946
Liittynyt: To Tammi 01, 1970 3:00 am
Paikkakunta: Tornio

Vs: TESTI: CarPro So2Pure Clean Air

ViestiKirjoittaja Leksa » Su Syys 21, 2014 10:22 am

Lisätietoa tämän aineen toiminnasta. Pari kuukautta golffin kabiini pysyi oikein raikkaan ja neutraalin tuoksuisena. Tämän jälkeen sisustaa jälleen hierottiin ja aineet jättivät jälkeensä kaikenkarvaisia tuoksuja. Siitäkään eteenpäin ei ole päässyt paha haju iskemään, tosin sisustaa onkin puunattu säännöllisin väliajoin. Voisin kuitenkin sanoa että aine toimii. Pitäisi päästä kokeilemaan johonkin kotteroon jota ei niin kovasti siivoiltais vaan pelkästään piereskeltäis sisällä niin pääsisi enemmän tositoimiin tämäkin.

Yksi miinus lisää: Jonkin aikaa suihkimisen jälkeen huomasin ympäri sisustaa valkoisia jälkiä, jotka paljatuivat olevan tämän aineen jäljiltä. Pitää siis pyyhkiä TODELLA! tarkkaan pois.
V.A.G??!!
Avatar
Leksa
Site Admin
 
Viestit: 1946
Liittynyt: To Tammi 01, 1970 3:00 am
Paikkakunta: Tornio


Paluu Tuotetestaukset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron