Muusikkoja ja musiikin soittamista/tekemistä

Keskustelua kaikesta maan ja taivaan välillä.

Muusikkoja ja musiikin soittamista/tekemistä

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » Pe Huhti 29, 2011 4:51 am

Onko täällä musiikin kanssa puuhastelevia? Rokkibändin kitaristeja, tiskijukkia tai elektronisen musiikin väsääjiä?

Joskus aikaisemmin on tullut omistettua kamaa ja tullut tehtyä elektronista musaa. Oli rumpukone, digitaalinen efektiräkki, Rolandin MC-505, syntsa sämplerillä, mikseri digitaalisella sampleri-scratcherilla ja jotain, mitä tähän hätään en muista. Harmikseni olen kaikki myynyt ja tuotokset hävinneet vuosia sitten bittitaivaaseen.

Myös pari kitaranuppia tullut omistettua. Pienempi 60 wattinen ja suurempi 160 wattinen. Ensimmäinen kitara oli joku satavanha, mikä ei pysynyt vireessä koska kaula sen verran pehmennyt. Tuli sitten ostettua rankka punainen Sledgehammer, missä valkoinen salamakuvio. Myös n. 1000 euron basso tullut omistettua. Efektejä oli joku pirun kova heavy metal särö sekä normaalimpi Bossin särö. Kaikki muut myyty paitsi nippu kitaran johtoja ja tuo Bossin särö.

Lähinnä kitara + basso kombolla tuli emännän kanssa soiteltua covereita huvikseen (Marilyn Manson, GG Allin), mutta ennen sitä joskus aikoja sitten perustettiin kaverin kanssa punk-bändi, mikä sitten kuoli paskuuteensa.

Jokin aika sitten tein huvikseni tietokoneella biisin ex-killalle yhteen mmorpg-peliin. Huono ohjelma + huono tietokone millä tein, niin en saanut siitä sellaista kuin halusin. Kuitenkin siitä alkoi kipinä syttyä uudelleen tehdä jotain. Nyt sitten on pariin ohjelmaan tullut sijoitettua ja mixerin ostin. Eilen kikkailin kun mixerin hain. Emäntä aika äkkiä kyllästyi säveltämiseen kun joutui samaa komppia kuuntelemaan kun säädin efektejä ja taustoja, joten kajarit menivät bannaan ja kuulokkeilla piti jatkaa. Kuitenkaan ei enää mitään kunnon kuulokkeita ollut, joten se homma loppui siihen surkeiden PC-kuulokkeiden takia.

Oikein tuo digitaalinen säveltäminen ei iske, kun siihen ei ole tottunut. On ihan eri asia painella nappeja ja vääntää nuppeja fyysisesti kuin pyöritellä niitä hiirellä. Tuntuu, että käsin on enemmän perstuntumaa ja kontrollia, kuin hiirellä. Hiiri kun ehtii yhteen paikkaan kerralla, käsiä on kaksi + sormet.

Nyt olenkin katsonut ebaystä Rolandin MC-303:sta ja olen miettinyt sen ostoa. Maksaa n. 200â¬. MC-505 on aika hyvissä hinnoissa. Lisäksi joku digitaalinen efektiräkki olisi aika must hankkia. Syntsa-puolta ajattelin ihan tietokonesoftalla ja midi-USB kiipparilla. Säästää aika monta sataa digitaalinen ratkaisu ja laajennusmahdollisuudet ovat melko rajattomat.

Virtual DJ on jänskä ohjelma, minkä kautta saa johdettua äänen äänikortilta mikserin kahteen kanavaan, joten miksauksen pystyy hoitamaan suoraan mikserin kanssa, eikä ohjelman käyttöliittymää tarvitse kuin biisien vaihtoon. Tarvitsee vain äänikortin, missä kaksi äänilähtöä tai vaihtoehtoisesti kaksi äänikorttia. Yksi äänikortti on jemmassa, ja pitää miettiä saisiko sen ilman hardware-konflikteja asennettua myös. Käsittääkseni voi, koska eri ohjelmista voi asetuksista määritellä, mitä äänikortin ajureita eli äänikorttia ohjelma käyttää. Tuolla ajattelin huvikseni verestää dj-taitojani. Miksattua on tullut paljon joskus. Kokeilin miksaamista Virtual DJ:n käyttöliittymällä, mutta se ei oikein napannut hiirellä nappeja väännellä, kun mikseri tosiaan on tuossa. Tietysti kaksi cd-dekkiä olisi ok, tai kaksi mp3-soitinta, mutta ne vaativatkin sitten vähintään näytön biiseille. Helpointa olisi siis Virtual DJ:hin ladata kaksi biisiä ja johtaa ne mikserin kahteen kanavaan kun saa koko musiikkikirjaston parilla klikkauksella käyttöön + kaksi cd-asemaa (jos ostan toisen).

Ensiapuna on tullut musanälkään käytettyä hankkimaani Reasonin ohjelmaa, mutta ilman midi-kiipparia siitä ei saa kaikkea hubaa irti. Ajattelin tässä viikonloppuna huvikseni tehdä remixin eräästä tunnetusta pop biisistä sämpläämällä siitä osan, ja täyttämällä loput kunnon jumputuksella. Jos valmiin biisin remixauksella pääsisi sisälle softan ominaisuuksiin. Myös jotain trackeria olisi kiva kokeilla, mutta edelliset kokeilut ovat menneet säädöksi, ei ole oikein träkkerit koskaan avautuneet minulle täydellä potentiaalilla.

Pitää vahdata ebaytä ja huutonettiä, jos sieltä saisi jotain hyviä diilejä. Hakusessa ainakin efektiräkki, joku MC-sarjalainen ja sampleri. Hirveästi ei viitsi puuhasteluun sijoittaa. Tuo "uusi" mixerikin maksoi hurjat 29 euroa.

Livenä ei ole tullut soitettua. Mitä punkkia veivattu treenikämpässä ja yksissä bileissä joskus kauan sitten vedin live-setin.

Onko muita musiikin kanssa puuhastelevia täällä instrumenttiin katsomatta? Miten paljon teette? Mitä instrumentteja, laitteita tai softia käytätte?
FORD
Avatar
Thaumiel_Nerub
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1209
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 7:18 am
Paikkakunta: Otamo

Vs: Muusikkoja ja musiikin soittamista/tekemistä

ViestiKirjoittaja Mikko » Pe Huhti 29, 2011 11:29 am

Itte oon sillontällön omaksi huvikseni tylsinä päivinä väsäillyt tietokoneella joitain piisejä.. Suurin osa tallella tietokoneella, viimesimmän sain valmiiksi muutama kuukausi sitten ja yhteensä nuita näyttäisi olevan joku 40 yli 2 minuuttista piisiä. Muuten en oo musiikkia työstelly, koska tietokoneella se on sinällään halpaa kun ei tarvitse fyysisiä vehkeitä. Eli sillon tällöin satunnaisesti ja harvoin väännän joitain piisejä tietokoneella täysin omaksi huvikseni, mukava päästä luomaan jotain ihan itse alusta alkaen! :)
Mikko
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1594
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 11:49 am
Paikkakunta: Oulu

Vs: Muusikkoja ja musiikin soittamista/tekemistä

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » Pe Huhti 29, 2011 5:23 pm

[quote=""Mikko""]
Itte oon sillontällön omaksi huvikseni tylsinä päivinä väsäillyt tietokoneella[/quote]

Mikä/mitkä softa/t, jos saa kysyä?
FORD
Avatar
Thaumiel_Nerub
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1209
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 7:18 am
Paikkakunta: Otamo

Vs: Muusikkoja ja musiikin soittamista/tekemistä

ViestiKirjoittaja Mikko » Pe Huhti 29, 2011 7:18 pm

Ihan aluksi sellaset yksinkertaset rumpujutut tein piiseihin hammerhead nimisellä ohjelmalla, sen kanssa käytin jamstudiota ja näitä ihan vain opetellakseni hieman mitenkä se piisien rakennus onnistuis. Sitten siirryin Renoise ja Magix -nimisiin ohjelmiin joilla on ollut helppo tehdä piisejä, monipuolisia ohjelmia etenkin tuo Magix. Sillä voi tehdä vähän vaikka mitä, ohjelmasta löytyy järetön määrä erilaisia soittimia joilla voi luoda mitä mieleen juolahtaa. Joskus koitin myös FL Studiota, mutta se ei vaan jotenki oikein luonnistunut ja onnistunut joten hylkäsin sen ohjelman käytön.

Ihan aluksi tuolla Magixilla tuli tehtyä niillä loopseilla, eli sellasilla lyhyillä soittimien valmiiksitehdyillä osioilla ja niillä loin muutaman piisin, sen jälkeen olen käyttänyt enimmäkseen ohjelmasta löytyviä syntetisaattoreita jne vastaavia juttuja joilla voi luoda sävel kerrallaan täysin mitä haluaa. Renoise on mukavan yksinkertainen ohjelma käyttää, Magix on huomattavasti monimutkaisempi mutta myös monipuolisempi. Renoisesta on saatavilla ilmaisversio ja Magixia voi koittaa oliko se viikon ostamatta ohjelmaa. Ja käsittääkseni tuo Magix on aika kallis.... :(

Varmaan jostain löytyy vieläkin parempia ohjelmia mutta noilla nyt on tullut sillontällöin omaksi huvikseni väsäiltyä piisejä. :)
Viimeksi muokannut Mikko päivämäärä Pe Huhti 29, 2011 7:19 pm, muokattu yhteensä 1 kerran
Mikko
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1594
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 11:49 am
Paikkakunta: Oulu


Paluu Vapaa Sana

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron