Switch to full style
Keskustelua kaikesta maan ja taivaan välillä.
Lähetä vastaus

Työtilat ja varusteet

La Maalis 06, 2010 12:59 pm

Elikkä millaiset ovat teidän työskentely tilat ja siellä varusteet?

Kaikista varusteista yms. saa laittaa kommenttia, mut nyt haen enempi maalaustiloja, enkä tarkoita nyt mitään maalauskammiota mikä olisi tietysti kaikkein ihanteellisin tapa hoitaa tuo homma...
Itelläni on auton oltava tila ja n.1m jokapuolelle siinä ympärillä tilaa ja pressuseinät. Oveen laitoin vanhan ropellilampun poistamaan maalipölyä, mutta kun joutus laittaan pystyasentoon niin tietty se zippas...Nyt mieles, että laittais vanhasta puhaltimesta sen ropellin seinään kiinni jotta se vetäis maalipölyt pois.

Eli jos jollakin on hyvä ja edullinen niksi tuohon ilmanpoistoon niin saa kyllä kertoa...

Vs: Työtilat ja varusteet

Ti Maalis 23, 2010 6:06 am

Oisko pölynpoistoon kätevä kokeilla jotain vanhaa imuria? Sopivan reiän taakse imemään ilman pölypussia? Tiä kyllä sitten kuinka kauan sekään pelaa simahtamatta..

Vs: Työtilat ja varusteet

Ti Maalis 23, 2010 9:53 am

Romikselta tarpeeksi iso flekti ja seinään kiinni. ;) virta sitten vaikka akkulaturista.

Vs: Työtilat ja varusteet

La Maalis 27, 2010 11:38 pm

Pölynimuri on aika hengetön vehjes tuohon hommaan. Ja voi kajahtaa hyvinkin pian maalipölystä, tarttuu sisuksiin kiinni  ;D
Flekti + akku + laturi vois olla ihan toimiva juttu. Tahi jotain kanavapuhaltimia  :P

Vs: Työtilat ja varusteet

Su Maalis 28, 2010 3:11 am

Saattais täs tapaukses olla edullisemmasta päästä toi flekti-systeemi.. Mikäli ei liian kalliiks tuu, niin kaks flektiä, toinen ylös ja toinen alas. Vois poistaa paremmin käryjä, kun on kahdessa kohtaa poistokanava.

Vs: Työtilat ja varusteet

Su Maalis 28, 2010 6:40 am

Joo, mulla tulee nyt vanhan sähköpuhaltimen lefti oveen keskelle. Kyllä se sen verran imee kuin tarvetta ja toimii verkkovirralla. Ei viittii mitään kanavapuhaltimia ym. miettiä, koska ei ole oma tila niin paljoa ei viittii tuommoisiin investoida...

Vs: Työtilat ja varusteet

Ke Heinä 31, 2013 3:00 pm

Tällä hetkellä piha+autokatos eli ei kovin vahvasti mene  :(

Vs: Työtilat ja varusteet

Ke Loka 02, 2013 1:46 pm

Tällä hetkellä talli on nyt laajennuksen jälkeen 25 neliötä ja lähes kaikki tarvittavat työkalut alkaa jo olla. Viimeisimpiä hankintoja valovirta MIG, kunnollinen märkä/kuiva imuri ja TÄMÄ:

Kuva

Nestekaasulla toimiva lämmitin, loppu se paleleminen tallissa  8)

Vs: Työtilat ja varusteet

To Loka 03, 2013 4:54 am

Päivitys edelliseen, katos lähti veks. Asfalttipiha enään.

Vs: Työtilat ja varusteet

Pe Loka 04, 2013 4:42 am

Hmm... Tällä hetkelä autotalli (auto mahtuis juuri sisäle) ja laatotettu piha. Isän tykönä 10 x 8 m halli (kylmä) ja lisäksi lämmin tila, johon ei saa autoa. Näitä tosin en ole hyövyntäny yli vuoteen. Ja sitten Sierra on sielä kaverin tykönä, jossa varsinainen autonlaitto tapahtuu :)

Vs: Työtilat ja varusteet

Pe Loka 04, 2013 5:28 am

Toi nestekaasu lämmitin ei ehkä oo paras mahollinen tallin lämmitykseen, muodostaa melkoisesti kosteutta tallin ilmaan
ja  lämpö ei oikein leviä kun ei ole puhallinta.. Parempi laite olis sellanen löpölämmitin, ite hommasin sellasen vuos sitten ja on kyl mainio laite..

Vs: Työtilat ja varusteet

Ma Loka 07, 2013 4:33 am

Joo. Kaverila on kans tuola missä Sierraa rempattaan semmonen löpökäyttönen lämmitin. Vanha mutta hyvin pellaa ja lämmittää. Toki alkulämmöt pittää ottaa talvela nestekaasula, mutta varsinaisesti lämmitettään löpölä. Ja tuuletin taitaa olla katosa, että saa ilmaa kiertään.

Vs: Työtilat ja varusteet

Ke Marras 20, 2013 3:56 pm

Talli alkaa olla viimeistelyjä vailla.

Kesällähän tapahtui seuraavaa, kaadettiin yksi seinä ja napattiin puuliiterin puolelta kolmisen neliötä lisää tilaa. Kuvassa kivijalkakin nököttää vielä paikallaan.

Kuva

Lähiaikoina saatiin seinät laajennuksen osalta levytettyä ja siivottua yms.

Kuva

Kuva

Istuskelu nurkkaukseen tietty laminaatit seiniin. Kaipaa vielä listoja, seinien ja katon paklauksen ja maalauksen.

Kuva
Tehtiin talliin uudet ovetkin. Näissä on jopa villat ja kaikki. Edellisiin verrattuna siinäkin tuli parannus että näissä ei ole 10 sentin rakoja suoraan ulkoilmaan :D

To-do lista:

1. Sähköt on vielä miten sattuu purkuhommien yms. jäljiltä. Ne kuntoon ja lisää pistorasioita ja valoa.
2. Katon levytys uudelleen kauttaaltaan.
3. Seinien ja katon maalaus kunnolla.
4. Lattian maalaus kunnolla.
5. Jostain vanha 2 taikka 3 istuttava sohva jakkaroiden tilalle.
6. Ylimääräiset renkaat ynnämuut varastoon tai jonnekin.

Kyllä kai tuolla jo tekee :) Tänään meillpäpäin ollu noin 10 astetta pakkasta koko päivän ja tallissa pysyi 15-17 astetta lämmintä. Sai t-paita päällä rassailla  8)

EDIT: Mulla nestekaasu lämmittimen päällä erillinen puhallin jolla saa lämmön leviämään. Eikä tuolla tarvi ainakaan näillä pakkasilla tehdä muuta kuin ottaa alkulämmöt talliin.
Viimeksi muokannut Leksa päivämäärä Ke Marras 20, 2013 4:01 pm, muokattu yhteensä 1 kerran

Vs: Työtilat ja varusteet

Pe Marras 22, 2013 5:18 am

Niitä pistorasioita saa sitten olla ihan urakala. On nimittäin tullu aina välhiin kirottua ko kaikki on käytösä tai liian kaukana. Omale isälle pisteet siitä että son kylväny niitä käytännösä joka seinäle reilusti enämpi ko normaalisti.

Vs: Työtilat ja varusteet

Ma Marras 25, 2013 8:34 am

Itellä oli kans tarkoitus laittaa normaalia reippaasti enemmän rasioita. Työpyödän päälle tulee kaksipaikkainen rasia integroituna loisteputkivalaisimeen. Lisäksi laitan jonnekin lähettyville toisen kaksipaikkaisen. Molemmille "pitkille seinille" kaksi kappaletta 2 paikkaisia. Lisäksi tietty tallijääkaapille oma rasiansa, siihen voiskin laittaa vaikka nelipaikkaisen. Olis hyvä porakoneen latureita yms. pitää siinä.

Jostakin pitäis metsästää vanhat (ja halvat) keittiön yläkaapit, jotka sais istuskelunurkkaukseen laitettua katon rajaan seinälle. Sais jotain tavaraa piiloonkin, nyt kun ei ole muuta kuin hyllyjä joka puolella.

Vs: Työtilat ja varusteet

Ma Marras 25, 2013 6:25 pm

Vähinthään niitä tuonverraan saapi olla  ;)

Vs: Työtilat ja varusteet

Ti Marras 26, 2013 5:29 pm

Jos tarttet Leksa pistorasioita niin saan varmaan vähän listahintoja halvemmalla.. Ja kaikkea muutaki sähkökampetta..  :)

Vs: Työtilat ja varusteet

Ti Marras 26, 2013 5:59 pm

Kiitos vinkistä! Pitää ilmotella kunhan tulee ajankohtaseksi tuo homma.

Vs: Työtilat ja varusteet

Ma Syys 22, 2014 12:23 pm

Etsiskelinkin jo vähän ketjua jossa pohditaan työkaluja/harrastetiloja.. No, mun käytössä olevan talli on alunperin ollut jonkin sortin hevostalli tai kuitenkin eläimiä siellä on joskus kauan kauan sitten ollu, ja jäi tyhjilleen kymmeniksi vuosiksi, kunnes sitä alettiin siivoamaan kuutisen vuotta sitten. Se kun oli hyvää vauhtia muuttumassa romuvarastoksi.. Samana syksynyä valettiin sinne betonilattia, ja nyt käytössä on n. 25neliötä ja sivu osat jonne jemmaan varaosia. Talliin tulee tyhjillään olevasta päärakennuksesta voimavirta, mutta lämmitystä ei ole. Muutama kuva alla, jotka otin tuossa muutaman viikko sitten kun sain sen verran siivottua että mahtuu taas kävelemään ;D

Takaosa, jossa pakollinen moottoripukki (poikkeuksetta siinä on aina joku OHC) ja puominostin, joka sekin ollut kovassa käytössä.

Osavarasto, johon on vuosien varrella kertynyt tavaraa, ja kertyy lisää...

Etuosa. Kuvassa näkyykin toi ein-hel-vetti valovirtakompura ja Esabbi, joistä jälkimmäisen vuoksi talliin tulee voimavirta.

Perustyökalut löytyy hylsyt, Torx, kuusiokolo ja 3/4tuuman räikkäväännin sarja ja lukuisia pihtejä, tosin jostain syystä tuiti tavallista ulosvetäjää huomaan lainaavani aina kaverilta ;D  Metallintyöstöön liittyen löytyy Ampro-vinku ja Bosch-rälläkkä (sain kaupan tekijäisinä). Pulttipyssyjä löytyy ja yläkannuruisku. Porakoneita.

Toistaiseksi näillä pärjätty, Sierraan tullu kone pari kertaa vaihdettua, kytkinremonttia alakautta, takakelkkavaihdettu ja yksi ohari kasattu ja sen sellaista.

Jos jotain kaipaa niin varmaan lämmitystä ja ehdottomasti isompaa kompuraa. Haaveena olisi joksus homma TIG-vermeet.

Vs: Työtilat ja varusteet

Ma Syys 22, 2014 12:26 pm

Kyllähän noissa tiloissa jo harrastelee. TIG vehkeet olis mullaki haaveissa, sais väsättyä vaikka motä jännää. Ei pelkästään autoihin vaan kaiklea muutakin

Vs: Työtilat ja varusteet

Ma Syys 22, 2014 12:36 pm

Juu, itsellä taitaa vaan suurin este TIGille olla raha, koska nuo Kempin Minarc Tig koneet (ilman pulssitoimintoakin) kipuaa sinne 2000e tuntumaan, niissä kun olisi kuitenkin ihan hyvä kuormitussuhde ja ihan liipasimestasytytys. Toki nykyään monessa puikkoinvertterissä on TIG-asento, mutta sytytys sitten raapaisemalla, ja nekin maksaa melkein hyvän MAG-koneen verran, ainakin jos puhutaan Minarc 150 evosta. Esabilla kai olisi se Buddy Arc, jossa HF-sytytys, mutta kuormitussuhde aika onneton...

Vs: Työtilat ja varusteet

Ma Syys 22, 2014 3:43 pm

Raapaisusytytys sitten on mitä on.. Samaan esteeseen se mullakin kaatuu. Lottovoittoa odotellessa on tyydyttävä 200e random puikkokoneeseen. Vielä kun tallissa on vaan 10A sulake niin sielläpä ei mahdottomia hitsaillakaan.

Vs: Työtilat ja varusteet

Pe Syys 26, 2014 6:55 am

TIG olis kyllä kova sana, mutta ko olis eka ees MIG ja sitten semmonen talli, jossa mahtus jotaki tekehmään... Isännältä löytyy senthään puikkokone ja tuola kaverin tykönä saapi onneksi harrastella :)
Yritin raivata Sierrale tillaa talhiin talvisäilytystä varten, mutta näyttäs ettei se onnistu. kanootti vie lopunki tilan tallista.
Lähetä vastaus