Ongelma: viivettä subbarissa

Keskustelua kaikesta auton äänentoistoon ja sisustan rakenteluun liittyvästä.

Ongelma: viivettä subbarissa

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » To Kesä 17, 2010 4:41 am

blaupunkt 12" + blaupunkt gta 260

Eilen asennettu ja toimi hyvin. Tänään kun ajoin töihin, niin tuntui, että basson toistossa subbarissa on viitettä. Eli kajarien basso tuntuu kuuluvan hieman aikaisemmin kuin subbarin. Lisäksi ihan kuin toisto olisi hieman puuroutunut. Mikäs sille yksin yön aikana tuli?
FORD
Avatar
Thaumiel_Nerub
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1209
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 7:18 am
Paikkakunta: Otamo

Vs: Ongelma: viivettä subbarissa

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » To Kesä 17, 2010 4:53 am

Kokeilin uudelleen. Nyt toimi taas. Olikohan unihiekkaa korvissa?

Toisaalta takaluukussa oli RCA-johto ja virtajohto siirtyneet kiinni toisiinsa. Erotin ne ensin. Olisiko häiriö tullut siitä? Kumpaakin johtoa n. 30 cm kerä ylimääräistä. Pitää varmaan vain teipata ne kunnolla erikseen. Omilta puolilta autoa ne nyt muutenkin menee.
FORD
Avatar
Thaumiel_Nerub
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1209
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 7:18 am
Paikkakunta: Otamo

Vs: Ongelma: viivettä subbarissa

ViestiKirjoittaja Leksa » To Kesä 17, 2010 4:18 pm

Paha sanoa ku ei oo ite paikan päällä kuullu, mutta voi se toki olla rca:sta kiinni, tai pahimmassa tapauksessa vahvistimessa häikkää :(
V.A.G??!!
Avatar
Leksa
Site Admin
 
Viestit: 1946
Liittynyt: To Tammi 01, 1970 3:00 am
Paikkakunta: Tornio

Vs: Ongelma: viivettä subbarissa

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » To Kesä 17, 2010 7:33 pm

Parani itse, löysin myös soittimesta monipuolisempia säätöjä  :P

Yksi ongelma tosin on... subbari on liika äänekäs! Vaikka on säädöt (hertsit ja voltit vahvistimesta) ja bassosäädöt pienimmällä soittimesta, silti jytisee niin maan prekleleesti! Tätä menoa olen kuuro ennen kuin täytän 30. Kait se on hyvä, että subi jyskyttää, mutta joku tolkku sentään.
FORD
Avatar
Thaumiel_Nerub
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1209
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 7:18 am
Paikkakunta: Otamo

Vs: Ongelma: viivettä subbarissa

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » Su Kesä 20, 2010 8:26 am

Okei, ongelma palasi takaisin kahta kauheampana. Subi toistaa bassoa miten sattuu, jytisee ja humisee eläen omaa elämäänsä. Jos volyymit kääntää ohjelmalähteestä nolliin, niin subi humisee. Lisäksi kun soittimen sammuttaa tai vaihtaa biisiä, subi sanoo yksinään pum pum pum pum humisten.

Johdot katsottu, kaikki kiinni. RCA ja virta menee omaa reittiä. Voisiko maadoitus olla huono?
FORD
Avatar
Thaumiel_Nerub
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1209
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 7:18 am
Paikkakunta: Otamo

Vs: Ongelma: viivettä subbarissa

ViestiKirjoittaja Antto- » Su Kesä 20, 2010 9:11 am

tsekkaa maadoitus, plussa, mankan perästä RCA ja tietty vahvarista kans.
If you got haters, you are doing something right!
Who says that rubbing is a bad thing? -StanceWorks-
ffp.fi
NoPokemonShit
Avatar
Antto-
Rekisteröityneet
 
Viestit: 173
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 2:52 pm
Paikkakunta: Oulu & Kemi

Vs: Ongelma: viivettä subbarissa

ViestiKirjoittaja Leksa » Su Kesä 20, 2010 9:45 am

Hyvinki mahdollisesti maaongelma. Onko sulla minkälainen soitin? Et pitäiskö siinä tulla kuinka paljon voltteja (lukee yleensä soittimen laatikossa/ohjekirjassa, ja jos ei lue mitään niin yleensä on 2V).

Mittaat sitten soittimen perästä RCA lähdöistä, et kuinka paljon tulee voltteja ulos, sama sitten vahvistimen päästä. (Ilmotat sitten et millä voluumilla tuli kuinka paljon voltteja ulos.)

Edelleenki olen vahvasti myös sitä mieltä että saat viedä vahvistimen takaisin kauppaan, koska nuissa blaukkareissa on ollu melkolailla häikkää uutena.
V.A.G??!!
Avatar
Leksa
Site Admin
 
Viestit: 1946
Liittynyt: To Tammi 01, 1970 3:00 am
Paikkakunta: Tornio

Vs: Ongelma: viivettä subbarissa

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » Su Kesä 20, 2010 1:04 pm

Taas toimii  :o :o

Sähkömittaria ei ole, että sitä en pysty heti tekemään. Soitin on Pioneer DEH-joku (pitää varmistaa, ny ei jaxa raahata persiistä ulos).

Subbari ja vahvari on minulle tulleet käytettyinä, eli ei tietoa mistä ja koska ostettu tms.

Jotenkin tuntuu, että jossain johdoissa on häikkää kun välillä toimii heti, kun pistää päälle, välillä taas ääni on puuroista. Mitään logiikkaa en keksi tuolle toimimattomuudelle ja toimivuudelle. Johdot kävin _taas_ läpi, ja hyvin näyttää olevan kaikki kiinni.

Maadoitusta pitää ruveta katsomaan. Jos kunnolla kraappaisi maalia pois, ja vaihtaisi random prikkan pultista johonkin mistä tietää, mitä materiaalia se on...
FORD
Avatar
Thaumiel_Nerub
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1209
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 7:18 am
Paikkakunta: Otamo

Vs: Ongelma: viivettä subbarissa

ViestiKirjoittaja Leksa » Su Kesä 20, 2010 1:07 pm

Tuli mieleen, että saattaisikohan olla sama vika joka mullakin oli vahvistimessa.. Eli toisinaan soi aivan saakelin kovaa, ja toisinaan hiljaa, vaikka voluumit soittimesta, säädöt yms. olivat aivan samat kummallakin kerralla.

Syylliseksi paljastui vahvistimen sisällä ollut kylmäjuotos, joka sitten reagoi lämpötilan vaihteluihin, eli lämpimänä otti ja kylmänä ei ottanu kontaktia.
V.A.G??!!
Avatar
Leksa
Site Admin
 
Viestit: 1946
Liittynyt: To Tammi 01, 1970 3:00 am
Paikkakunta: Tornio

Vs: Ongelma: viivettä subbarissa

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » Su Kesä 20, 2010 6:32 pm

Ellei fiksattu maadoitus paranna, niin sitten voisin alkaa miettiä tuota kylmäjuotosta mahdollisuutena... Pitäisi jostain saada toinen vahvistin, minkä kanssa testata myös.
FORD
Avatar
Thaumiel_Nerub
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1209
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 7:18 am
Paikkakunta: Otamo

Vs: Ongelma: viivettä subbarissa

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » Pe Kesä 25, 2010 6:40 pm

Ongelma ratkaistu! Yksinkertaista oli. Maadoituksessa ei ollut vikaa, vaan vahvistin sai liikaa virtaa, mistä johtui humina ja kiertäminen. Virtaruuvia pienemmälle niin bassontoisto selkeni, humina loppui eikä jälkijumputusta sammuttamisen jälkeen ole.
FORD
Avatar
Thaumiel_Nerub
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1209
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 7:18 am
Paikkakunta: Otamo

Vs: Ongelma: viivettä subbarissa

ViestiKirjoittaja Apexi » La Kesä 26, 2010 5:05 pm

[quote=""Thaumiel_Nerub""]
Maadoituksessa ei ollut vikaa, vaan vahvistin sai liikaa virtaa, mistä johtui humina ja kiertäminen. Virtaruuvia pienemmälle...
[/quote]

öö nyt menin vähä sekasi  ???  liika virtaa? eihä se voi ottaa auton käynnissä ollessa paljoa 14V enempää? ja minkäslaine toi virtaruuvi on? sillähän sais säädettyä vahvistimelle jonku 16V niinku ne ilmottaa joissain vahvareissa mitatun tehon...
puhkuu ja puhisee mennessään..... \";)\"
Avatar
Apexi
Rekisteröityneet
 
Viestit: 157
Liittynyt: Ma Helmi 08, 2010 5:47 pm
Paikkakunta: mikkeli

Vs: Ongelma: viivettä subbarissa

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » La Kesä 26, 2010 7:56 pm

[quote=""Apexi""]
öö nyt menin vähä sekasi  ???  liika virtaa? eihä se voi ottaa auton käynnissä ollessa paljoa 14V enempää? ja minkäslaine toi virtaruuvi on? sillähän sais säädettyä vahvistimelle jonku 16V niinku ne ilmottaa joissain vahvareissa mitatun tehon...
[/quote]

Tai jännite? En tiedä. En tehnyt sitä. Siskon mies vaan meni sinne ja sanoi että joku virtaan tms. liittyvä on liian isolla voltilla, jännitteellä, whateverillä. Sitä kun sääti pienemmäksi, alkoi soida ilman häiriötä, ja humina loppui. Kuulemma sai virtaa liikaa, mistä "ylimenevä" meni mm. subbariin aiheuttaen häiriötä. En tiedä miten virallisesti tuo menee, mutta hän selitti asian minulle kuin lapselle, koska muuten en olisi tajunnut mitn.

Erikseen on sitten vielä voltit ja hertzit, mutta siellä oli myös tuo kolmas nappula.

En tiedä tarkemmin, mikä oli, mutta nyt ainakin subbari soi! Kuulemma jos se on liian isolla, niin kela kosahtaa pidemmän päälle taijotainsellaista.

Pääasia, että toimii.
FORD
Avatar
Thaumiel_Nerub
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1209
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 7:18 am
Paikkakunta: Otamo

Vs: Ongelma: viivettä subbarissa

ViestiKirjoittaja Leksa » La Kesä 26, 2010 9:08 pm

Oisko ollu siis gaini säädettynä tappiin ja soiteltu älyttömällä säröllä tai jotain..
V.A.G??!!
Avatar
Leksa
Site Admin
 
Viestit: 1946
Liittynyt: To Tammi 01, 1970 3:00 am
Paikkakunta: Tornio

Vs: Ongelma: viivettä subbarissa

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » La Kesä 26, 2010 9:22 pm

^Ei XD. Pitää vissiin ryömiä ite takakonttiin ja katsoa mitä siinä ruuvissa oikein lukee.
FORD
Avatar
Thaumiel_Nerub
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1209
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 7:18 am
Paikkakunta: Otamo


Paluu Äänentoisto/sisusta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron