Portti

Keskustelua kaikesta auton äänentoistoon ja sisustan rakenteluun liittyvästä.

Portti

ViestiKirjoittaja Leksa » Ti Tammi 19, 2010 8:08 am

Käsittelyn alla refleksikotelossa paljon pään vaivaa aiheuttava osa, eli portti (refleksiputki tms).

Portin pinta-ala on kaikkien kriittisin kohta refleksikotelon suunnittelussa, sillä liian pieni portti syö tehoa jo pienissäkin teholuokissa. Karkea ohje on, että yhtä kilowattia vastaa noin. 82cm^2 pinta-alaltaan oleva portti(4" aeroport). Eli jos tehoa on käytössä esimerkiksi 2 kilowattia, tulisi portin vastata kahta 4" (170cm^2) tai yhtä 6" (181cm^2) putkea.

-----------------------------------------------------------------

Jotta portista tulee toimiva, täytyy se pituuden, ja pinta-alan olla laskettu erittäin tarkasti kohilleen. Tähän tarkoitukseen on saatavilla erittäin hyvä ohjelma netistä ilmaiseksi. LÃYTYY TÄÄLTÄ! Samalla ohjelmalla pystyy myös laskemaan kotelon, ja portin viritystaajuuden. Myös portin päiden pyöristyksiin kannattaa panostaa, sillä pelkkä suora putki ei tee muuta kuin tuottaa häiriöääniä, säröä, ja vähemmän ääntä. Kuitenkin, kun portti on tehty huolella, pysyy elementin liikepoikkeama juuri viritystaajuuden kohdalla ja yläpuolella pienenä, jolloin saadaan tarkka ja napakka bassontoisto.
V.A.G??!!
Avatar
Leksa
Site Admin
 
Viestit: 1946
Liittynyt: To Tammi 01, 1970 3:00 am
Paikkakunta: Tornio

Vs: Portti

ViestiKirjoittaja Leksa » To Heinä 01, 2010 7:59 pm

Lisäystä:

Myös portin pintaan kannattaa panostaa, sillä esim. valmiissa aeroport putkissa jää melko pahat ryhmyt päiden ja putken liitoskohtiin, jotka taas aiheuttavat ilmavirran pyöreilyä, ja häiriöääniä yms.

Esim. valmiin aeroportin ostajalle vinkki, 400:sta vesipaprua käteen, ja ryhmyt sileäksi. Tuon vaikutusta ei oikeasti usko ennen kuin kokeilee. Eikä ollenkaan paha idea myös maalata aeroporttia, itse tekoisissa porteissahan tuo on melkeimpä vaatimus.

Saa kysellä, jos askarruttaa.
V.A.G??!!
Avatar
Leksa
Site Admin
 
Viestit: 1946
Liittynyt: To Tammi 01, 1970 3:00 am
Paikkakunta: Tornio


Paluu Äänentoisto/sisusta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa