Roolipelit

Keskustelua kaikesta maan ja taivaan välillä.

Roolipelit

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » Pe Marras 25, 2011 6:56 am

Kysellään nyt tästäkin, kun muistakin harrastuksista on ollut puhetta. Eli onko kukaan pelannut roolipelejä? Ei siis tietokone-, kortti (Magic) tai lautaroolipelejä. Vaan niitä, missä on kirja, noppia ja hahmolomakkeet. Esimerkkinä kuuluisuuden takia vaikka Dungeons & Dragons.

Vaikka D&D taitaa se tunnetuin olla, ei se ole oikein iskenyt vaikka keräilyn takia hyllystä löytyy kirjoja kolmanteen laitokseen ja Advanced editioon. Fantasia oli kakarana pop, mutta silti tuli mieluummin pelattua RuneQuestia, MERPiä ja Warhammeria (ei se sotapeli) fantasiasta mieluummin.

Pelikirjoja on 82 mistä suurin osa World of Darknessia. Muut enemmän tai vähemmän sekalaisia. Löytyy mm. muutama mainitakseni Vampire: the Masquerade ja Requiem ja molempiin usea lisäri, Mage: the Ascension, Hunter: the Reckoning, Werewolf: thd Apocalypse usealla lisärillä ja Werewolf: the Forsaken. Muita siistejä mm. Call of Cthulhu, All Flesh Must Be Eaten, Unknown Armies, Praedor, Stalker, Taiga, Kult, Fading Suns, Star Wars Saga, Pendragon, Earthdawn, Cyberpunk v.3 jne. Jne.

Noppia tietysti aika läjä. Pelannut olen noin 18 vuotta.

Mietin vain, että roolipelaajia löytyy joskus yllättävistä paikoista ja ne jotka ei enää pelaa ovat voineet pelata tai kokeilla aikaisemmin.

Tällä hetkellä pelaan noin 2 kertaa viikossa. Lisäksi aiheesta minulla on kaksi blogia. Foorumeita seuraan aktiivisesti ja on oma systeemikin kehitteillä hitaasti, mutta varmasti. Tavoite viedä painoon joku kaunis päivä viimeistään vuonna 2050.

Ehkä turha aihe täällä, mutta kiinnostaa onko muita.
FORD
Avatar
Thaumiel_Nerub
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1209
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 7:18 am
Paikkakunta: Otamo

Paluu Vapaa Sana

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa

cron