Uudenlainen projekti

Keskustelua kaikesta maan ja taivaan välillä.

Uudenlainen projekti

ViestiKirjoittaja HEka-- » Ke Tammi 25, 2012 8:46 am

Nyt on sitten uudenlainen projekti edessä, nimittäin painon pudotus. Painoa on tullut jo 116kg(maanantain tilanne) verran vuosien varrella joten eiköhän tuota ole aika jo vähän karistella :)

Ajattelin kokeilla tuota nutrilett dieettiä ja ostinkin kolmen viikon ruoat kerralla :) Paketti tosin maksoi peräti 129 euroa mutta ynnäilin että kolmen viikon aikana ruokaan kuluu rahaa vähintäänkin tuplaten tuon verran(tosin ruokittavana 2 suuta). Avopuoliso saa tästä edespäin hoitaa ruokansa itse :)

Tavoitteena on päästä 100kg tuntumaan, ja alemmas toki jos vain huvittaa jatkaa. Tätä dieettipöperöä syön nyt toista päivää ja täytyy sanoa ettei mikään makuelämys ole :) Laitetaan pussi jauhoa lautaselle ja kiehuvaa vettä päälle parin desin verran, hyvä sekoitus päälle. Kaloreita tulee päivässä noin 1000, kun kulutus on noin 2500-3000kcal päivään. Kuulostaa hyvin epäterveellisen suurelta vajeelta mutta kokeillaanpa nyt...

Pakettiin kuuluu:
⢠2 kpl tomaattikeittoa (2x5 annosta)
⢠1 kpl kanakeitto (15 annosta)
⢠1 kpl kasviskeitto (15 annosta)
⢠1 kpl suklaa shake (15 annosta)
⢠1 kpl mansikka shake (15 annosta)
⢠1 kpl metsämarja shake (15 annosta)
⢠1 kpl kahvinmakuinen Mocca (10 annosta)
⢠1 kpl Shaker

Katsotaanpa sitten vaakaa ensi maanantaina uudelleen :)
Avatar
HEka--
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1179
Liittynyt: Su Joulu 20, 2009 1:11 pm
Paikkakunta: Lieksa

Vs: Uudenlainen projekti

ViestiKirjoittaja Mikko » Ke Tammi 25, 2012 11:13 am

Tsemppiä laihutukseen! Ainut keino laihuttaa on kuluttaa enemmän kuin syö, laihutusta siis auttasi paljon jos muistat liikkua kunnolla sen lisäksi että syöt vähän ja vain ruokaa jossa ei oo juuri mittään.

Ittekki laihutin tuossa kesästä lähtien, heinäkuun puolessavälissä oli painoa 115 kg, syyskuussa ennää 94 kg, ja nyt on vakkiintunu tuonne vajjaasseen 90 kiloon, salilla tullu käytyä aika ussein energiaa kuluttamassa ja hauistakin alko samalla muodostua.. ::)
Mikko
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1528
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 11:49 am
Paikkakunta: Oulu

Vs: Uudenlainen projekti

ViestiKirjoittaja Leksa » Ke Tammi 25, 2012 2:24 pm

Tsemppiä täältä kans, itellä on kans noussu paino vuoden aikana noin 95 kilosta noin 110 kiloon :D ei olekaan ihan heinäsirkkoja tällä foorumilla :D :D
V.A.G??!!
Avatar
Leksa
Site Admin
 
Viestit: 1818
Liittynyt: To Tammi 01, 1970 3:00 am
Paikkakunta: Tornio

Vs: Uudenlainen projekti

ViestiKirjoittaja HEka-- » Ke Tammi 25, 2012 5:16 pm

Heh, hyvä tietää etten ole ainoa jolla on ylimääräistä taakkaa =)

Tieto on kyllä siitä että pitää kuluttaa enemmän kuin syö, eli käytännössä pitäis syödä noin 2000kcal verran jotta tulisi noin 500kcal vaje mutta tarvitsen kunnon kickstartin jotta saan kunnolla motivaatiota. Tässä vaivaa sama asia kuin kaikessa muussakin, jos ei heti tule tuloksia niin eipä enää motivoi :) Sama juttu vaivaa myös autoprojektejakin. Kaikenlaisia keinoja kokeiltu, tämä Nutrilett systeemi kuitenkin ihan uusi :) Katsotaan kuinka käy.
Avatar
HEka--
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1179
Liittynyt: Su Joulu 20, 2009 1:11 pm
Paikkakunta: Lieksa

Vs: Uudenlainen projekti

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » To Tammi 26, 2012 5:42 am

Tsemppiä. Noilla kyllä kuulemma laihtuu, mutta se painon pitäminen sitten siellä alhaalla on eri juttu. Vaatii vähän muutakin remonttia sitten elämäntapaan.

Itse tiputin kuukaudessa 7 kiloa pois, kun jätin turhat hiilarit pois. Hiilareita päivässä n. 50-100g. Eka viikko oli pää kipeä ja aika heikko olo, kun keho tottunut lähes 30 vuoden aikana hiilareihin. Itse siis lautaselta tiputin perunat, pastat, riisit yms. minimiin ja korvasin ne lihalla ja kasviksilla. Karkit pois ja leivät minimiin. Pari palaa ruisleipää per päivä.

Ennen lautasella oli vaikka pihvi + perunaa ja vähän kasviksia. Dieetin kanssa pihvi + kasviksia. Välipaloiksi oli aina leipää ja sitä meni paljon. Dieetin kanssa ei välipalaleipiä. Tuli siis syötyä tavallaan täyttävämpää kamaa, kun leipä ja hiilarit on sellaista hötöä. Hyvin tottui pienempiin annoksiin, kun jätti leivät ja perunat yms. hiilarit pois. Huomasi, että ihan turhaa vatsan täytettä. Lisäksi sen sijaan, että söi puoli pakettia leipää päivässä aamupaloihin, välipaloihin ja iltapaloihin, niin tekikin kunnon pekonisipulimunakkaan. Yksi annos tuota korvasi välisyömisiä. Täyttää vatsaa pidemmäksi aikaa kuin hiilaripullamössöt.

Hiilarit kun jätti pois niin vuorokaudessa pienemmällä määrällä safkaa jaksoi pidempään ja oli kauemmin kylläinen. Vertaa vaikkapa kinkkutomaattimunakas iltapäivällä, tai sitten puoli pakettia leipää illan aikana. Hiilarit kun periaatteessa on "sokeria".

Kaloreita en sinäänsä tarkkaillut, vaan hiilareita. Pihviä, munaa, pekonia, muuta lihaa ja kalaa ja laaja valikoima kasviksia ja usein höysteenä kermaa ja paino tippui. Mielestäni hyvä diili. Maukasta, ravitsevaa kotiruokaa söin ja paino tippui.

Joku voi kai sanoa tuota karppaamiseksi. Sitäkin on niin monen laatuista aina lähes nollahiilareista (vaarallista) leikkikarppaajiin, jotka "karppaavat" ja syövät HK:n sinistä pari päivää putkeen ;) Toimi minulle, vaikka ekan viikon aikana oli heikko olo... keho kun tottui siihen, ettei joka päivä saa armotonta määrää hiilarisokereita :D
FORD
Avatar
Thaumiel_Nerub
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1153
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 7:18 am
Paikkakunta: Otamo

Vs: Uudenlainen projekti

ViestiKirjoittaja HEka-- » Su Tammi 29, 2012 6:39 am

Noniin, tänään sunnuntaiaamuna vaaka näytti 113.2kiloa :)
Avatar
HEka--
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1179
Liittynyt: Su Joulu 20, 2009 1:11 pm
Paikkakunta: Lieksa

Vs: Uudenlainen projekti

ViestiKirjoittaja Mikko » Su Tammi 29, 2012 7:00 am

Hyvin on viikossa kiloja lähtenyt! :)

Muista sitten että vertailet nuita painoja silleen että käyt samaan vuorokaudenaikaan puntarilla, paino kun monesti on eri iltasin mitä se on aamusin, ja ei oikein saa luotettavaa lukemaa jos ensin yhtenä päivänä mittaat painos ensimmäisenä asiana, ja jonain toisena päivänä juuri ennen nukkumaanmenoa. En tiedä mistä tämä johtuu, mutta ittellä joskus heitelly suurimmillaan jopa 1-1.5 kg saman päivän aikana riippuen vuorokaudenajasta.
Mikko
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1528
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 11:49 am
Paikkakunta: Oulu

Vs: Uudenlainen projekti

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » Ma Tammi 30, 2012 4:22 am

Paino kannattaa aamulla ottaa. Vessakäynnin jälkeen  ;D Viikonloppuna punnitsin itseni heti aamusta ja vaaka näytti liikaa. Kävin pashalla ja kaksi kiloa tipahti ja alkoi vaaka näyttää lähemmäs oikeaa tulosta toisella punnituksella  ::)

Paino tosiaan heittelehtii vuorokauden aikana kuten Mikko sanoi.
FORD
Avatar
Thaumiel_Nerub
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1153
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 7:18 am
Paikkakunta: Otamo

Vs: Uudenlainen projekti

ViestiKirjoittaja Sierramies » Ma Tammi 30, 2012 9:00 am

Appiukko on tykänny tuosta vähähiilarisesta ruokavaliosta ja itekki olen huomannu sen toimivaksi, mutta nykyään tahtoo olla niin kiire (ja sitä myöten univelkaa), niin ei oikein taho onnistua tuo painon puotus.
Eli mullaki olis jonku verran tiputettavaa, nyt paino pikkusen rapeat 100 kg ja tavote olis noin 90 kg. (Joskus RUK:ssa painoin 83 kg ja sillon oli posketki lommoila :) ) Kesälä onnistun tiputtaa parisa kuukauvesa reilut 5 kg, mutta se vaati jatkuvaa ruoan punnittemista ja säännöllistä syömistä ja miltei aina oli nälkä. Sitten homma karkaski taas käsistä ja paino nousi.
Periaatteessa jos kerkeäis kulkea judosa (ja mettälä enämpi), niin tuo painon hallinta olis helppoa, mutta nyt ku ei oikein ehi mittään niin se hankaloittaa. Lisäksi ressi ja univelka altistaa makeanhimole.

Punnittemisessa tosiaan ehottomasti paras on tuo aamupaino, siinä on vähiten virhettä.
Sierramies
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1051
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 2:11 pm
Paikkakunta: Tornio

Vs: Uudenlainen projekti

ViestiKirjoittaja Mikko » Ti Tammi 31, 2012 9:25 am

Tuosta vähähiilarisesta ruokavaliosta, niin olen itsekkin huomannut sen hyväksi, toisin kuin mitä viimeaikoina lehdissä on mainosteltu, että siihen kuolisi.
Enoni aloitti vähähiilihydraattisen ruokavalion, laihdutti n. 20 kg ja diabetes hävisi samalla.. :)
Lähipiirissäni on paljon ylipainoisia ihmisiä jotka ovat käytännössä jatkaneet elämäänsä vähähiilihydraattisen ruokavalion ansiosta, he kun ovat olleet erittäin vakavasti ja sairaalloisesti ylipainoisia, että on oikeasti ollut jo vaarallista, nyt sentäs parilla sukulaisella on painoa jo sen verta vähän että vaaka kantaa.. Eli toimiva on ja suosittu ainakin täälläpäin, varmaan joka talosta joku tietää jonkun joka on laihduttanut hyvin vähähiilihydraattisen ruokavalion ansiosta. :)

Mutta tosiaan tuon laihduttamisen jälkeen on oltava tarkkana ettei se tule samontein takasi niin kuin itselle kävi joskus pari vuotta sitten; sairaalassa kun vain makasin niin laihduin lähes 10kg viikossa (ja kuka se väitti että laitosruuat olisivat jotenkin täyttäviä, aina oli nälkä kun sairaalassa oli ja lisää ei saanut), mutta se tuli kaksinkertaisena takaisin ensimmäisen kuukauden aikana.. ::) Vaatii tosiaankin sitä elämäntapamuutosta myös pitää se paino alhaalla kuten Thaumiel jo sanoi, mielestäni se painon pitäminen alhaalla on haastavaa ja sen kanssa saa itsekkin olla tarkkana vähän väliä, tulee meinaan todella nopiaa takasin jos päästää lipsumaan..
Mikko
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1528
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 11:49 am
Paikkakunta: Oulu

Vs: Uudenlainen projekti

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » To Helmi 02, 2012 4:16 am

Pitäisi tämän topicin innoittamana tuota keskivartaloa saada kutistumaan. Muuten paino siellä indexin ylärajalla keikku, mutta tuo vatsa on kasvanut. Töiden jälkeen ei paljoa muuta jaksa kuin koiraa ulkoiluttaa. Ei inspaa lähteä salille tai muuta. Hankala yhtälö, sillä liikunta on apu. Mietin, että löytyy tuo Wii Fit. Pitää tsekata, minkälaista treeniä siinä on. Silloin kun se ostettiin kerran kokeilin jonkun 20 minsan ohjelman ja seuraavana päivänä oli paikat vähän kipeät, että kait se jotain teki. Toimii kuten Pilates? Pitäisi testata paremmin, mutta se inspiraatio...
FORD
Avatar
Thaumiel_Nerub
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1153
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 7:18 am
Paikkakunta: Otamo

Vs: Uudenlainen projekti

ViestiKirjoittaja HEka-- » To Helmi 02, 2012 4:34 am

Jos sulla on varaa yhdistää huvia ja hyötyä niin kokeile moottorikelkkailua :) Tunnin kelkkailusta saa kyllä huvin irti ja kalorit palaa, etenkin kun jää umpiseen kiinni :)

Itellä on Polaris XC 700, joutui tosin ottamaan pois rekisteristä surkealumisen talven takia. Onneks on omaa lääniä missä ajella.
Avatar
HEka--
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1179
Liittynyt: Su Joulu 20, 2009 1:11 pm
Paikkakunta: Lieksa

Vs: Uudenlainen projekti

ViestiKirjoittaja Mikko » To Helmi 02, 2012 9:12 am

Yks huomaamattoman hyödyllinen keino on käyttää mahollisimman monesti hissin sijasta portaita, sillä alkaa olemaan nopiaa jo aika hyvä kuntoa nostava vaikutus, lisäksi käytät koiraa juoksulenkillä. Tuskin se painon muuttamisseen vaikuttaa mutta kunto ainakin kasvaa.

Tuo kelkkailu on varmasti myös hyvä keino, itte muistan motocross-ajoilta miten se hiki valu jo muutaman kierroksen jälkeen ja parin tunnin ajon jälkeen joka paikka tärisi ja tutisi kun niin loppu kunto ja lihakset, myös jäärata autolla ajaessa on mukavaa ja energiaa kuluttavaa, hiki valuu kun kunnon auton rattiin pääsee ja tosissaan saa työskennellä, mutta ei malta lopettaa, sitten kun auto on 10 metriä menny hankeen niin saa taasen lapion kanssa työskennellä puolisen tuntia, näin kun omia kokemuksia alkaa muistelemaan viime vuosilta.. :D

Toisaalta kaikki nämä vaativat kuitenkin sitten sen vehkeen, ajan, bensan jne., mutta on se sen arvosta! ;)
Mikko
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1528
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 11:49 am
Paikkakunta: Oulu

Vs: Uudenlainen projekti

ViestiKirjoittaja Leksa » To Helmi 02, 2012 3:55 pm

Itellä tulee kyllä päivässä rampattua töissä portaita enemmän kuin laki sallii ku nuita tehtaita kiertelee :D Itelläki tässä pienimuotoinen elämäremontti menossa, koittanu syyä vähän terveellisemmin ja nicoretteä pureskellu niin perhanasti :)
V.A.G??!!
Avatar
Leksa
Site Admin
 
Viestit: 1818
Liittynyt: To Tammi 01, 1970 3:00 am
Paikkakunta: Tornio

Vs: Uudenlainen projekti

ViestiKirjoittaja HEka-- » Ti Helmi 07, 2012 5:04 am

Tänä aamuna paino näytti edelleen 113,2kg lukemaa, tosin monta edellistä päivää on näyttänyt tasan 114. En ole enää pysynyt täysin nutrileteissa, aika nopeesti tympääntyy niiden makuun :P Noh, kickstarttia vartenhan nuo on suunniteltukin.
Avatar
HEka--
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1179
Liittynyt: Su Joulu 20, 2009 1:11 pm
Paikkakunta: Lieksa

Vs: Uudenlainen projekti

ViestiKirjoittaja Mikko » La Maalis 03, 2012 5:13 pm

Noh, ei ole päivityksiä kuulunut? Onko se paino miten paljo tippunu? :)
Mikko
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1528
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 11:49 am
Paikkakunta: Oulu

Vs: Uudenlainen projekti

ViestiKirjoittaja HEka-- » La Maalis 03, 2012 7:13 pm

Paino jymähti tuohon 113,5kg-114kg väliin ja siihen mulla loppu tällä kertaa. Alko olemaan vitutus niin kovaa ettei vaan raskinu jatkaa, nyt on taas hyvä olo =)
Avatar
HEka--
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1179
Liittynyt: Su Joulu 20, 2009 1:11 pm
Paikkakunta: Lieksa

Vs: Uudenlainen projekti

ViestiKirjoittaja Mikko » Su Maalis 04, 2012 6:54 am

Voe harmi. :( No eikös se pääasia oo se että itte tuntee olonsa hyväksi, sitä muulla niin väliä ole..
Mikko
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1528
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 11:49 am
Paikkakunta: Oulu

Vs: Uudenlainen projekti

ViestiKirjoittaja HEka-- » Su Maalis 04, 2012 6:56 am

Sehänse, mutta pari kiloa läks ja jos sitä keväällä toisen parin kiloa ottaa :)
Avatar
HEka--
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1179
Liittynyt: Su Joulu 20, 2009 1:11 pm
Paikkakunta: Lieksa


Paluu Vapaa Sana

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 40 vierailijaa

cron