Ford Sierra Mk1 -86 "Group A"- wnb

Täällä jäsenet voivat esitellä omat (auto)projektinsa

Re: Ford Sierra Mk1 -86 "Group A"- wnb

ViestiKirjoittaja RalliArttu » Ma Elo 06, 2018 2:53 pm

Sunnuntaina pääsin tämänkin Fordin kimppuun ;D Aiemmin laittelin jo lopullisesti nuo takatolpat kiinni ja samalla apurungon alalevyn ja "muutama" prikka väliin niiden M10-pulttien alle, kun mulla nuo omavalmisteet joissa ei oo sitä kanttia niin jää etupäästä rakoo.

Ruuvailin ö-pohjan kiinni koneeseen muutamalla pultilla (kun irrotan vielä sen) siirtelin myllyn nostopuomiin ja pulttasin lootaan:

Kuva

(aika kisaisen näkönen tuo Zetecin vakiopakosatsi mrgreen )

Kuva

Ja oli suuri ilo todeta että syksyinen muokkaus onnistu ja startti menee heittämällä paikalleen! :) Pari millii jää rakoa ö-pohjaan ja tuo potero oli juuri sopiva että laippaosa mahtuu kytkinkopan luona. Koneenkorvasta vielä joutuu ottamaan 10mm siivun pois alhaalta niin ei ole ongelmia mahd. startin huoltojen kanssa

Seuraavaksi meinasin porailla reiät rosterisiin kannakkeisiin pickuppi putkilolle sekä muokata sen omia kannakkeita. Ja ehkä vielä kerran ponnistan varoiksi ö-sumpun saumat ettei oo vuotoja. Ootteko muuten mitä mieltä pystyykö/kannattaako vauhtipyörän kytkinpintaa hioo/karhentaa kotikonstein vai suosiolla koneistamoon? Ei meinaan oo urautunu tuo Zetan vauhtis, mutta ajattelin että voisi olla hyvä karhentaa silti.
Avatar
RalliArttu
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 414
Liittynyt: Su Syys 14, 2014 2:14 pm

Re: Ford Sierra Mk1 -86 "Group A"- wnb

ViestiKirjoittaja RalliArttu » Ti Elo 14, 2018 6:17 pm

Pääsinpäs taas jatkamaan vaihteeksi Zetec-modia.

Kuva

Tosiaan leikkelin tiläpäisesti pois hitsatut M8-kierteet RKL-kannenpultin kannoista. Ja pultin kantojen alle 1,5mm rosterista kantatut kannakkeet. Näin pystyy kirimään hylsyllä momenttiin kun kasaa (uusilla pulteilla toki) eikä myöskään vääristy monentti kun sen verta tukevampaa evästä toi RST.

Kuva

Seuraavana muokkasin pickupin kannaketta.

Kuva

Ja imuputkilo tulee pulttaamalla noitten kannakkeiden päälle. Sovitusvaiheessa käytössä ihan remontti reiska- lujuuden pultit, mutta mustat tulee lopulliseen kasaukseen. RKL-pultit vaan täytyy tilata, koska kierre M11x1,5 joten ei välttämättä löydy Iisalmen kinnitystarvikkeesta :D Vauhtiskin kaipais uudet pultit, joten muutaman viikon saa Zetec odotella.

Sen sijaan ajattelin laskea auton tassuilleen niin saan kasattua koriin päin turvatankin, cossu-siiven ym...


Rotta-Sierran mystinen kolmella käynti selvis; vaihdoin tulpat eikä vaikutusta rolleyes , mutta ykköspytyn ruiskusuuttimen töpseli oli näemmä vähän huonosti kiinni, se kunnolla pohjaan ja alkoi taas päristä ;D Tämä aiheeseen kevyesti liittyen siis mrgreen
Avatar
RalliArttu
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 414
Liittynyt: Su Syys 14, 2014 2:14 pm

Re: Ford Sierra Mk1 -86 "Group A"- wnb

ViestiKirjoittaja RalliArttu » Su Syys 02, 2018 7:51 am

Jeps, Sierran sain omille (tilapäislle) pyörilleen:

Kuva

Jarrukamojen asennus jää vielä tuonnemmas, mutta pystyypähän taas siirtelemään autoa tallissa.

Yksi ekoja hommia kun sain auton pyörilleen, oli turvatankin ja korkin asennus:

Kuva

Maalasin joskus aiemmin D-I-Y-kiinnityspannat sinisellä.

Kuva

Tein reiät kaukaloon, pahvisapluunaa apuna käyttäen, koska jako on omiltä jäljiltä hiukka epäsäännöllinen :crazy: Hyvin joka tapauksessa sujahtuvat tonne.

Kuva

Ja tankki tilassaan.

Kuva

Ruuvailin aiemmin ton mozkarikorkin kiinni, kun en nähny enää syytä miksi ei niin kannattais tehdä :) Ehkä vähän nyky-drift-spec-tyylinen, vaikka tohon kohtaanhan se oikee A-ryhmän tankkausreikäkin tuli, tosin syvemmällä upotuksella. Mut eipähän tuu heti vastaan Sierraa samanlaisella ratkaisulla :D

Kuten aiemmista kuvista on huomannu niin auton lasit on aika paskaset, ja niitten pustaamiseen menikin jokunen tunti, parhaaksi keinoksi maalisumun ym. poistoon osoittautu mattopuukon terä, ja lopuksi vielä pyyhkäisin tinnerillä lasit, auton suojasin huolella ennen tätä. Jatkossa muistetaan suojata ikkunat kunnolla... rolleyes

Toisen Sierran ajokausi päättykin viikko sitten, auton toimiessa hyvin, ja kuvasin jopa in-car-matskua GoProlla pitovaikeuksista, täytynee linkki laittaa joskus :)


Cossusiipi tarttis ruuvata luukkuun, mutta ei oo vielä konttiin jykevämpiä kaasujousia, niin en varmaan vielä asenna sitä.
Avatar
RalliArttu
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 414
Liittynyt: Su Syys 14, 2014 2:14 pm

Re: Ford Sierra Mk1 -86 "Group A"- wnb

ViestiKirjoittaja RalliArttu » Ma Marras 19, 2018 5:44 pm

Taas pääs syksyn pimeet yllättämään, ja kaikkee pientä (kauempaa tilattavaa) osaakin puuttuu, niin tää nyt odottelee taas, kasaajaa :)

Tutun poika kaivo vähän niinku opinäytetyönä tallinkupeeseen nätin paikan ja levitti soraa, niin toinenkin Sierra talvehtii vähän asiallisemmin:

Kuva

Tossapa vielä kökkö video loppukesältä, kun sattuu sataan sopivasti vettä hiljasina tunteina:

https://www.youtube.com/watch?v=OhntlY1GnrM

Lieviä (sivuttais)pitovaikeuksia :D , vaikka tietysti pyrin tossakin ajeleen kuitenkin perä omalla kaistalla hauskuttelusta huolimatta :) Toivon mukaan itse projekti Sierralla pääsisi ihan luvallisissa oloissa leikkimään :think:
Avatar
RalliArttu
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 414
Liittynyt: Su Syys 14, 2014 2:14 pm

Re: Ford Sierra Mk1 -86 "Group A"- wnb

ViestiKirjoittaja RalliArttu » Ti Joulu 04, 2018 8:54 pm

Lueskeltua (ja kommentoituakin) Hekan projektia, iski sitten itsellekin inspis että tekis tän alusta pitäen jo turbolle :) Ajattelin sellasta 200-240 hepan aplikaatiota vakiosisuskaluille.

Suunnitelmana vähän seuraavaa, alla siis poimintoja, ei koko setti:

-Turboksi WR-sarjan (Kiinan? turbo) kiinteellä hukkiksella, vähemmän putkee pakosarjaan, tollanen siis -> http://www.ahtoja.com/product/46/wr-280
-Pakosarjan hitsaan ite, prosessi vielä vähän auki... ;)
-Koneelle pintaremontti, elikkä uudet KK-laakerit ja ehkä paremmat pultit, runkolaakerit silleen että jos toimii en koske :D
-Moottorinohajuskseen miettiny plug&play- ratkasuu -> https://motorsport-electronics.co.uk/pr ... zetec-pnp/ kallein yksittäinen satsaus tekniikkaan, mutta jos tulee sitten joskus hankittua takomännät (ja MUUTA) niin voi jatkaa tolla. Eikä mee aikaa johtosarjan tekoon ym. kun saa rautamuutokset taputeltua. Toki pienet kytkentöhommatkin multa luonnistuu, mutta kun kuitenkin nykyaikaseen koneseen on tarjolla nykyaikaisa ratkasuja niiiiiiin mikäs siinä :)
-Kytkimeksi mahd. Focus RS:n (siis ykköskoppasen ;D ) menisi koneeseen/vauhtikseen pottuilematta ilman koneistuksia, ja kaveriksi pidempi painelaakeri, muuten perus-Sierran osat
-Ja koska siitä tehostetunhammastnagon korjauksesta ei tullu hevonv*ttua ;D , niin löyty ratkasu kuinka "ohittaa" OT-pumppu ja säilyttää apulaitehihnan alkup. reititys -> https://www.ebay.co.uk/p/Ford-Zetec-Bla ... 8008540587


Tollasia mietteitä tekniikan suhteen, jos suunnitelma aivan syvältä, tai jotakin vaan mättää, niin äkkiä kommenttia :)
Avatar
RalliArttu
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 414
Liittynyt: Su Syys 14, 2014 2:14 pm

Edellinen

Paluu Projektit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa

cron