Ford Ranger

Kaikki yleinen keskustelu autoista ja autoiluun liittyvästä tänne.

Ford Ranger

ViestiKirjoittaja Sierramies » To Maalis 05, 2015 5:43 pm

Tulipa tuosa käytyä koeajamasa vuen -14 Ford Ranger. Tuo nykysen mallin Rangeri on kiinnostanu siitä asti ko se julkastiin. Huomasin tuosa yks päivä Keminmaasa myynnisä mustan 2.2 konheela ja xlt-varustellun SuperCab Rangerin. Eli juuriki semmosen mitä olen harkinnu, mutta pykälää huonommila varusteila. Merkkiliikkeessä on tääläkäsin ollu myynnisä lähinnä automaatilla olevia ja rekisteröimättömiä, joitten koeajaminen ei ole houkutellu. Lisäksi myyjien ammattitaito ei ole minua vakuuttanu. Nyt ko tarjoutu tilasuus päässä kattoon vähän käytettyä yksilöä, niin pitihän se käyttää hyäksi.

Auto oli Nissaniin verrattuna tilava sekä hytästä että lavan puolelta. Lava oli leveä ja siinä oli korkeat laijat ja kuormansiontalenkkejä oli kohtalaisesti. Sisätilat olit henkilöautomaisen asialliset ja mukavat. Etenki istuimet olit mukavat. Hallintalaitteet olivat jämäkät, mutta toimivat ja mieleiset. Varustelu oli kohtalaisen hyä, vaikka tämä ei ollu varustelluimmasta päästä. Ohjaamo oli kaupunkinopeuksissa hiljanen eikä auto nitissy tai rämissyt. Moottorin ääni toki kuulu, muttei enempää ko perus dieseli-henkilöautosa. Moottorissa riitti tehoa hyvin, vaikka sitä paperila onki "vain" jotaki 150 heppaa ja alakierrosvääntö oli miehleinen. Auto oli suuresta koosta huolimatta ketterä ja helppo ajettava ja tien epätasasuuet eivät tuntuhneet ajossa. Yksi tosi hyä asia autossa on kaapparimalliset takaovet. Tämä helpottaa hytän takaosan lastausta huomattavasti.

Ite olen harkinnu paremmin varusteltua mallia ja koeajon jälkeen olen entistä vakuuttuneempi että Rangeri tullee pihale viimeistään ensvuonna, mikäli suunnitelmat toteutuu.
Sierramies
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1085
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 2:11 pm
Paikkakunta: Tornio

Vs: Ford Ranger

ViestiKirjoittaja Sierramies » Ma Maalis 30, 2015 9:55 am

Hollannisa näyttäs olevan näitä käytännösä uusina esittelyautoina halvala. Ja myös juuriki semmosia mitä olen ettiny. Yhestä firmasta vaan vastasivat etteivät ole kiinnostuhneet myyhmään ulkomaalaisille. Häätyy jatkaa kyselyitä ja kysellä myös Saksasta.
Tietenki näihin häätys sitten hommata vielä polttoainekäyttönen lisälämppä ja talvirenkhaat.

Toki tässä on vielä pari juttua auki, ennenko tommosta pääsee hakehmaan.
Sierramies
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1085
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 2:11 pm
Paikkakunta: Tornio

Vs: Ford Ranger

ViestiKirjoittaja Sierramies » Ti Huhti 07, 2015 5:17 am

Hollanti veti vesiperän. Eivät vissiin ole kiinnostuhneita myyhmään ulkomaalaisile. Seuhraavaksi kysellä Saksasta.

Selvittelin samala varusteluita. Näyttäs siltä että esittelyautoisa ei ole Fordin Off-road -pakettia (tämä toki häätyy kysyä tapauskohtasesti). Tuo paketti olis kuitenki hyä olla olemasa, koska siinä on alustaan suojia (teräksisiä) sekä takapään tasauspyörästön sähkönen lukko.
Eli voi olla että jos tätä ei ole esittelyautoisa, niin sitten häätyy kyselä uusien hintoja tietyilä varusteila, myös ulkomailta.
Tuo off-road -paketti on tullu europan markkinoile ihan vastikään. (Ausseisa son ollu jo alun pitäen.)

Taas jälleen kerran näyttää että semmosen auton, minkä mie haluan, löytäminen käytettynä on varsin vaikeaa. Että saa nähä joutuuko hommaahmaan uuen.

Muutenki yritin laskeskella kuinka paljon ulkomaila auto sais maksaa, että se vielä kannattas hommata sieltä. Tähän tietysti vaikuttaa se että lasketaanko auto uueksi vai käytetyksi. Rajana tuosa on 6 kk ja 6000 km. Tuossa nimittäin mennee raja mihin maahan alv maksettaan.

Käythiin kysymäsä myös tarhjous Wetteriltä uuesta. Navigaattorin (sis. peruutuskamera) ja Off-Road -paketin takia menis tehastilaukseen, jollon toimitusaika olis 6 kk. Hintaki oli kohtalaisen kova. Toki riippuu mihin vertaa. Esim. hyvin varustellun 5-sarjan BMW:n hinnala sais noin 2 kpl tommosia melkein täysin varusteltuja Rangereita...
Alennukseksi listahinnasta laskivat autokaupasa noin 7 %. Häätyy käyä kysymäsä Kalixisa paljonko sielä on alennusprosentit.

Tässähän on seki vielä että Thaimaasa on esitelty maaliskuun lopula uus malli, tai oikeammin facelift, tästä autosta. Hinnan kannalta vois olla järkevää hommata tämä nykynen malli. Jotkut muutokset tuosa uuesa ovat parempia, mutta osa vähän arvelluttaa.

Toivottavasti tästä selonteosta on jollekulle jotaki iloa, jos ei Rangerin vuoksi, niin sitten verotuksen jne. vuoksi. Voisin listata samala vähän tarkemminki nuita asioita, mitä olen saanu selvile tuosta uuen / uuehkon auton tuonnista ulkomailta.
Sierramies
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1085
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 2:11 pm
Paikkakunta: Tornio

Vs: Ford Ranger

ViestiKirjoittaja Leksa » Ti Huhti 07, 2015 3:20 pm

Onhan tässä tullut hyvää tekstiä. Et luultavastikaan ole ainoa joka tässäkään maassa Rangerin ostoa suunnittelee. Ainakin luulisin näin :)
V.A.G??!!
Avatar
Leksa
Site Admin
 
Viestit: 1946
Liittynyt: To Tammi 01, 1970 3:00 am
Paikkakunta: Tornio

Vs: Ford Ranger

ViestiKirjoittaja Sierramies » Ke Huhti 08, 2015 5:04 am

Se vain saattaa olla että joku muuki havittellee tommosta autoa :D Wetterilä sanoivat vieläpä että suurin osa myydyistä on juuriki nuita Limited-malleja.
Ja voihan tuota ulkomaan selvitystä käyttää muittenki autojen kohala pohjana.

Olen vaihtanu s-postia 4WETOA -blogin Akin kans myös asiasta. Ja hän halusi sitten joskus jutun Rangeristani (jahka saan sen hommattua) ja tästä hankinnasta ja siihen liittyvistä selvityksistä.

Sinällään harmittaa vähän että foorumila ei enhään pyöri muita, jokka omistaa maastureita ja kirjottellee niistä.
Sierramies
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1085
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 2:11 pm
Paikkakunta: Tornio

Vs: Ford Ranger

ViestiKirjoittaja Leksa » Ke Huhti 08, 2015 11:52 am

[quote="Sierramies"]Sinällään harmittaa vähän että foorumila ei enhään pyöri muita, jokka omistaa maastureita ja kirjottellee niistä.
[/quote]

Älähän sano :) mulla on pienen pieni maasturi kuume tullu tuon kamera harrastuksen karattua käsistä. Nykyään olisi kyllä kiva päästä kulkemaan huonompiakin teitä, tosin mulla varmaan kalusto olisi enemmänkin tätä luokkaa:

Kuva
V.A.G??!!
Avatar
Leksa
Site Admin
 
Viestit: 1946
Liittynyt: To Tammi 01, 1970 3:00 am
Paikkakunta: Tornio

Vs: Ford Ranger

ViestiKirjoittaja p3 » Ke Huhti 08, 2015 3:29 pm

Ei net maasto-ominaisuudet itellekään ihan outoja ole, tosin sitä virkaa toimittaa nytten enempi tavaran rahtauspuolella ansioitunut LH66 nelikko Hiace, jota tarvis itse asiassa alkaa vähän hitsailemaan vuositarkistukseen, pellit katuaa mutta tekniikka kestäs. Jatkuvasti on kyllä sivusilmällä haku jos sattus tulemaan vastaan sopiva HJ60 tai Samurai.....aina on pihassa tilaa vielä "yhdelle" harrasteautolle, tosipuheessa ei mulla muita olekaan, vaimolla on ainoa ns. käyttöauto meidän perheessä.
Taunus 17m TS -63 & super -64
Transit 2.0 v4 -73, Capri 3.0 ghia -74
Mitsubishi Celeste -76, Mazda 929 ht -76
Granada 2.8 gl -79, Scorpio 2.9 coupe -91
p3
Rekisteröityneet
 
Viestit: 9
Liittynyt: Su Maalis 15, 2015 3:41 pm
Paikkakunta: Pieksämäki

Vs: Ford Ranger

ViestiKirjoittaja Sierramies » To Huhti 09, 2015 9:58 am

Kaverila oli joskus semmonen vanha Samurai. Olihan se vähän huvittavan näkönen peli.
Meilä molemmila on mettämaile matkaa suunnihleen saman verran, tosin eri suunnista. Siinä missä mie olen viittiny ajella tuota rapean 100 km:n väliä jo vuosikaupala Nissanila, niin kaveri ajo Samuraila vissiin kerran tai pari ja vaihto takas henkilöauthoon. Eli ei ollu mikhään mahtava maantieajjoon ja soppaki maistu :)
Harrastepeliksi ja lyhyemmile ja kiireettömämmile väleile varmasti hieno peli. Jos semosen laitat, niin ehottomasti projekti- ja käyttökuvia esile :)

Jos Leksa laitat maasturin, niin sittenhän pääset mukhaan meän mettä- ja kalareisuile kuvvaahmaan niile suunnile mistä oli puhetta. (Pitäs keretä laittaa niitä kuvia tännekki näkösäle.) Ko se tahtoo olla että meilä on oman auton paikat aikalaila varattuja niilä reisuila :)
Otsikon aiheessa pysyäkseni, autojen verotuksen pysyessä nykysenkaltasena tullee Rangeriki olehmaan kakspaikkanen.

Mutta onhan se tosi että maasturila pääsee likemmäs hienompia kuvauspaikkoja ko henkkarila. Nyt ko lumet sullaa vähemmäksi, niin pitäs taas yrittää päässä maasturi-, sivakka- ja jalkapelila kuvvailehmaan nuita seutuja. Keyhäälä sielä on varmasti hienon näköstä ja kaikkea mielenkiintosta.
Sierramies
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1085
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 2:11 pm
Paikkakunta: Tornio

Vs: Ford Ranger

ViestiKirjoittaja Sierramies » Ti Kesä 09, 2015 9:43 am

Rangerin hankinnan suunnittelu ei ole oikein eenny viimeaikoina. Sen verran selvittelin asioita että, jos autoon haluaa Fordin omat navigaattorin (sisltää taustapeilissä olevalla näytöllä varustetun perruutuskameran) ja off-road packin, niin on joko löydettävä niillä varusteilla oleva käytetty tai tilattava uusi. Näitä varusteita ei siis saa jälkiasennettuna.
Tämä luonnollisesti mutkistaa hieman hankintaa. Em. varusteilla olevia käytettyjä supercab limitedejä ei ole näkyny vielä myynnisä euroopassakaan.
Sierramies
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1085
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 2:11 pm
Paikkakunta: Tornio

Re: Ford Ranger

ViestiKirjoittaja Sierramies » La Heinä 25, 2015 8:23 pm

Päivitettäämpä tänne tietoja. Eli uus malli tulosa eurooppaan syssylä. Siinä on muutamia mielenkiintosia varustheita. Itelä ei tosin taija rahat riittää siihen ja muutenki auto häätyy vaihtaa piakkoin.
Saksata tuominen on kustannuksien kannalta vähän niin ja näin, ainaki mitä laskeskelin yhen auton kohala viimeviikola. Webasto, vanteet ja talvirenkhaat maksaa aika paljon. Toki sieltä saksasta vois saaha ainaki sen webaston halvemmala...
Sierramies
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1085
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 2:11 pm
Paikkakunta: Tornio


Paluu Autoilusta yleensä

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa

cron