Thaumielin talo

Keskustelua kaikesta maan ja taivaan välillä.

Vs: Thaumielin talo

ViestiKirjoittaja RST » La Tammi 19, 2013 6:32 pm

Herran haltuun :D
Focus 1.6 STW -03
Escort RS2000 F1 Edition -95
Taunus 3.5 V8 -82
Avatar
RST
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 539
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 3:06 pm
Paikkakunta: JKL

Vs: Thaumielin talo

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » La Tammi 19, 2013 8:17 pm

Tuossa tallissa jos jotain pientä ruuvaa ja alkaa ottaa ankarasti päähän niin voi katsoa seinälle ja miettiä, mitä Jeesus tekisi. Voin lyödä vetoa, ettei edes kovin monella uskovaisella ole niin uskonnollista autotallia kuin minulta löytyy.

Tämä talo on ollut samalla perheellä vuodesta nakki ja naama. Kun perheen isäntä kuoli emäntä jäi asumaan taloon vielä, kunnes joutui vanhainkotiin ja talo meni vuokralle lasten kaverille vuodeksi (siis ennen kuin ostin sen). Sitä en tiedä, kuka ja miksi on päättänyt tehdä autotallista jeesustallin. Pajassahan ovessa on maalattu Leningrad Cowboys ja ovesta löytyy parin auton mallimerkit (Taunus ja... mikä se toinen oli, kuva löytyy tästä topicista). Pojat on täällä tilalla noita autoja värkkäilleet oikein urakalla. Tosta toiseta autotallista löytyy ties mitä auton osia. Pitää keväällä käydä läpi, koska itse en niitä tunnista. Mutta Ford, Volvo, Toyota ja Nissan/Datsun minun tiedollani on ollut edustettuna täällä. Lisäksi pappatunturin osia oli karsee läjä, mitkä meni kaverille. Sitten on renkaita ties mitä, mutta ei ole tietoa kuinka vanhoja ne on. Osa näyttää hyvältä, mutta säilytyssysteemit yms. tietty vaikuttaa renkaan kestävyyteen.

Siitä diggaan paljon, että ne veljekset jotka tän myi on asunut lapsuuden täällä ja tämä on heidän vanhempien talo. Sitä ennen en ole ihan varma, mutta periaatteessa tällä talolla on 2 omistajaa + tuntematon historia. Eli vanhemmat, veljekset perillisinä ja sitä ennen ?. Hirsirunkoinen tämä on osittain ja siihen päälle rakennettu 40-luvulla laatikkomainen omakotitalo. Hirsirunko ei alunperin ole tästä, sillä sokkelit on kuitenkin myöhemmin tehdyt ja korkeat. Ja ns. elintasosiipi on myöhemmin tehty 70-luvulla alunperin. Sitten kävi kosteusjuttua ja elintasosiipi revittiin auki ja 2000-luvun lopulla tehtiin kokonaan uusiksi. Kuivatettiin, eristettiin ja lisättiin kosteisiin tiloihin lattialämmöt. Samalla vesiputket vedettiin uusiksi yms.

Tuossa kun ostin tätä niin oli sovittu näyttö toisen kiinnostuneen kanssa. Torppasin itteni läpi ja tein tarjouksen. Juttelin omistajaveljesten kanssa mukavia. Tarjosin sen, mitä pyydettiin. Toinen näyttö olis ollut 2 pv myöhemmin sille toiselle kiinnostuneelle ja jännitti, että kattooko ne tyypit vielä ja katsoo, että tarjoaako ne enemmän. Ne ei sitä toita näyttöä pitänyt ja tyytyi mun tarjoukseen sanoen, että me ollaan just oikeat asukkaat tänne! Niillä on isot tunnesiteet tähän taloon ja me jotenkin vastattiin sellaisia ostajia mitä ne halusi tänne. Ja aina voi soittaa heille ja kysellä ja jutella yms.

Tämä talo oli kyllä niin lottovoitto! On kyllä syrjässä, mutta harvemmin keskustasta saa tän verran tilaa kuitenkaan.
FORD
Avatar
Thaumiel_Nerub
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1153
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 7:18 am
Paikkakunta: Otamo

Vs: Thaumielin talo

ViestiKirjoittaja Sierramies » Ma Tammi 21, 2013 6:49 am

Nuot lisäosat on ylheensä semmosia vanhojen talojen ongelmakohtia. Johtuu ihan pelkästhään siittä että net on totteutettu erilaisela ja huonommala yhtheensopimattomala tekniikala. Täälä on nuisa rintamamiestaloisa ja jälheenrakennusajan taloisa samoja ropleemija.
Mutta hyä että on miehleinen ja kunnollinen talo.

Ilmeisesti tuosa on siis tehty uuvet pohjat ja laitettu vanha runko pääle ja sitten lauvotettu jne? Monet jälleenrakennusajan talothan on tehty kans hirrestä, mutta lyöty lauvotus pääle.
Mieki halvaisin hirsitalon ja vielä semmosen vanhan tilan päärakennuksen, mutta niitä on täälä valitettavan harvasa, ko saksalaiset poltit melkein kaiken rakennuskannan aikoihnaan.
Sierramies
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1051
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 2:11 pm
Paikkakunta: Tornio

Vs: Thaumielin talo

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » Ti Tammi 22, 2013 5:20 am

Käsittääkseni tuo hirsirunko mitä talossa on ei ole ollut tuossa kohdassa. Eli kun tuo talo on rakennettu 40-luvulla siihen on rakennettu hirsirunko mikä tuotu muualta paikalle. 70-luvulla koko tölli on sitten rempattu samalla kun on rakennettu elintasosiipi ja 2000-luvulla vielä uudelleen rempattu nykyaikaisemmaksi, eli eristeet, sähköt, viemäröinnit, vesiputket, kosteat tilat yms.

Entisistä omistajista toinen veljeksistä on rakennusmies. Tekee kaikkea uudesta navetasta aina uudisrakennuskohteisiin ja tämän siis rempannut 2000-luvulla. 70-luvulla on ollut siis lapsi kun on elintasosiipi yms. tehty. Elintasosiipikin on siis 2000-luvulla oikeastaan kokonaan revitty auki, kuivateltu ja tehty uusiksi.

Sähköt oli tehty uusiksi yläkerrasta, mutta alakerta oli jäänyt minkä sitten itse muutettuani työstin. Alakerrasta oli kyllä elintasosiiven sähköt pistetty sen rempan yhteydessä, mutta muut huoneet oli jäänyt tekemättä. Nyt on siis kaikki sähköt nykyaikaisia. Sulakekaappeja on kaksi, toinen moderni kytkimillä ja toinen posliinisulakkeilla. Posliinisulakkeet on lamppuihin ja pistokkeisiin, uusi sulakekaappi pesukoneille yms. raskaammille vehkeille.

Ulkorakennuksille on sitten ihan oma sulakekaappinsa vielä.
FORD
Avatar
Thaumiel_Nerub
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1153
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 7:18 am
Paikkakunta: Otamo

Vs: Thaumielin talo

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » La Heinä 13, 2013 4:58 pm

Kuva

Kuva otettu sisältä eteisestä suuntana ulkoportaat. Jep jep, sellasta.
FORD
Avatar
Thaumiel_Nerub
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1153
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 7:18 am
Paikkakunta: Otamo

Vs: Thaumielin talo

ViestiKirjoittaja Leksa » La Heinä 13, 2013 5:45 pm

:D normipäivä
V.A.G??!!
Avatar
Leksa
Site Admin
 
Viestit: 1818
Liittynyt: To Tammi 01, 1970 3:00 am
Paikkakunta: Tornio

Vs: Thaumielin talo

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » La Heinä 13, 2013 8:59 pm

[quote=""Leksa""]
:D normipäivä
[/quote]
Jotain tuon tyyppistä tuli itsellekin mieleen. Tosin nuo ei ole karkuteillä, vaan on tilapäisesti lasikuitutolpilla nurtsia aidattu, ettei itse tarvi leikata ;) Välillä tuli tuohon oven eteen, mutta lähti pois koska laatoitus ja varsinkin portaat on niin vieraita hepojen kavioille, että ei tykkää ja välttelee. Taisi olla joku kauppakassi tms. sämpylä kädessä kun tulivat noin. Sisälle kun meni, otti kengät pois ja vilkaisi ikkunasta ulos tuli sellainen huoh. Ei ne enää ole noin pitkälle tullut, vaikka välillä nurtsinhoitomielessä onkin etupiha aidattu. Onneksi.
FORD
Avatar
Thaumiel_Nerub
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1153
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 7:18 am
Paikkakunta: Otamo

Vs: Thaumielin talo

ViestiKirjoittaja Zigu » Su Heinä 14, 2013 5:12 pm

Itsellä kävi nyt tänä kesänä vastaava tilanne. Korjailin Sierraa, kun 2 hevosta tuli pihaan. Olivat päässeet karkuun, kun aitaus oli pettänyt  ;D Onneksi omistaja tuli hakemaan, sillä ei nuo hevosen käsittelytaidot ole varmaan parhaasta päästä minulla
Ei riemulla rajaa, ku rieskalla ajaa!
Avatar
Zigu
Site Admin
 
Viestit: 376
Liittynyt: Ma Joulu 14, 2009 1:23 pm

Vs: Thaumielin talo

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » La Heinä 20, 2013 6:14 pm

Voi kauhea tuo toinen näyttää tuossa kuvassa laihalta jostain syystä, vaikkei se oikeasti ole. Kuva on varmaan nähty, niin pistänpäs piiloon ;) Muuten hevostalli.netissä aletaan sitä puimaan ja vaahtoamaan jne. Elukoiden omistaminen on sitä, että koko ajan saa olla pelko perseessä, koska joku ohikulkija soittaa "eerikäiselle". Kaikki tapaukset kun pitää tutkia.

En nyt enempää esimerkkejä kerro kuin yhden, minkä kuullut. Eläinviranomaiset tulee tarkastamaan paikat, kun ohikulkija sanoi, ettei hevoset saa vettä. Noh, aitauksesta vain pieni osa näkyy tielle. Vettä oli sitten rakennusten takana tarjolla kyllä. Moni tekee ihan kiusaksi tällaisia juttuja, jotkut taas eivät ymmärrä asioista ja haluavat parantaa maailmaa ja näkevät kärsiviä eläimiä joka puolella. No joo, toinen esimerkki.

Joskus kauan sitten talvella käytiin kaupassa ja siksi aikaa koira ulos tietysti remmin päähän. Sakemanni-husy mixi mikä oikeasti sieti kylmää. Oltiin varmaan joku vartti sisällä ja kassalla, kun mummo lampsii sisälle ja meidän koirasta alkaa kaupan henkilökunnalle vaahdota, että on ollut koko päivän koira siinä, hän kyllä tietää jne. Tällaisia perkeleitä.

Karsinoita rakenneltu jälleen. Muuttuu tallissa vähän järjestys. Ennen oli yksi normi + ponille. Nyt tarkoitus mahduttaa kaksi normia ja yksi ponin. Hyvin mahtuu, mutta puutavara loppuu ja pitäisi lisää ostaa  ;D
FORD
Avatar
Thaumiel_Nerub
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1153
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 7:18 am
Paikkakunta: Otamo

Vs: Thaumielin talo

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » Pe Elo 16, 2013 6:20 pm

Pajukkoa kun kaatuu, ne paksummat rungot saa kyllä hyötykäytettyä vaikkapa aitatolpiksi kun vähän veistää. Mutta ne oksat ja muut risut alkoi kasaantua. Polttamaankaan viitsi lähteä ihan vielä tässä vaiheessa vuotta. Piti sitten ostaa oksasilppuri. Murskaavaa olisin halunnut, mutta omaan budjettiin leikkaava mahtui. 119 egeä maksoi Einhellin 2400W vehje. Vähän mietin, että ekan illan jälkeen saa kiikuttaa takaisin kauppaan, mutta ihan hyvin on toiminut. Kunhan viitsii jäähdytellä 10 minuutin työsketelyn jälkeen aina hetken. Järeämmälle kyllä olisi tarvetta, kun tuota tavaraa tulee paljon, mutta on tämä parempi kuin ei mitään. Ja 2 vuotta takuuta tarjoavat, ei aika riskitön sijoitus.

Einhellistä merkkinä en kyllä hirveän paljon ole hyvää lukenut, mitä guuglailin.

Sormet siis ristissä, koska laukeaa.
FORD
Avatar
Thaumiel_Nerub
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1153
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 7:18 am
Paikkakunta: Otamo

Vs: Thaumielin talo

ViestiKirjoittaja HEka-- » La Elo 17, 2013 4:34 am

Einhell on kyllä ihan hyvä laitevalmistaja kotikäyttöön, joten varmasti tulee siullakin kestämään ihan hyvin. Kovaa ammattikäyttöä ne ei oikeasti jaksa paljon kestää, mutta silti esimerkiksi myö firmassa käytetään aika paljonkin einhellin tuotteita, mm. paikoissa joissa on suuri riski työkoneen särkymiseen muutenkin. Eli kyllä sie saat kestämään sen kunhan vaan et vie sitä jatkuvasti äärimmilleen :)
Avatar
HEka--
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1179
Liittynyt: Su Joulu 20, 2009 1:11 pm
Paikkakunta: Lieksa

Vs: Thaumielin talo

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » La Elo 17, 2013 6:06 pm

Hyvä tietää, ettei tuo Einhell ihan rimpula ole ollut. Ja tosiaan olen pitänyt jäähdyttelytauoista huolen. Tsekkaa vain, kuinka kauan pysyy terävänä, koska pääsee ekan kerran teroittelemaan saati kääntämään että vaihtamaan.
FORD
Avatar
Thaumiel_Nerub
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1153
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 7:18 am
Paikkakunta: Otamo

Vs: Thaumielin talo

ViestiKirjoittaja Sierramies » Ma Elo 19, 2013 7:02 am

Itelä kokemusta sekä leikkaavasta (pyörivä kiekko) että murskaavasta? (itestään vetävä pyörivä "siipirattaan mallinen" terä). Häätyy kyllä sanoa että ei sillä leikkaavalla oikein tehe mithään, jos on enämpi ja isompia oksia. Toki tuo vehe on joku vanhempi halppismalli. Toivottavasti sulla kuiten palvellee tarkotusta.
Sierramies
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1051
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 2:11 pm
Paikkakunta: Tornio

Vs: Thaumielin talo

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » La Elo 24, 2013 5:03 pm

No, noilla risuilla palvellut kyllä tarkoitusta. Vähänkään paksummat menee joko väliaikaisiksi aitatolpiksi korvaamaan niitä lasikuituisia rimpuloita tai sitten talvella heppojen juomaveden lämmitykseen pataan.

Tuli käytyä maatalousmessuilla täällä naapurikylässä (no, sama kunta, mutta nää kylät ja niitten rajat on tärkeitä). Siellä pääsylipun virkaa toimitti postikortit, minkä kuvat otettu täältä. Noh, pointti on se, että tein niistä sitten "taulun". Pitkään tehnyt mieli askarrella jotain, ja nyt sitten värkkäsin:

Kuva

Tuo tausta on vanha lankku, mikä maalattu punamultamaalilla. Siinä on vanhat ruosteiset naulanreiätkin. Mitään sille en tehnyt, kunhan pölyt harjasin pois. Niin, ja tuon pätkän sahasin toki. Tuo reikä, mistä paalinaru on olikin vanha naulanreikä, mikä mitottui keskelle niin, että tämä roikkuu kivasti tasapainossa. Koska en ollut varma, tuleeko tästä hyvä vai typerä, kiinnitin nuo tekstilaput ja kortit jesarilla.
FORD
Avatar
Thaumiel_Nerub
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1153
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 7:18 am
Paikkakunta: Otamo

Vs: Thaumielin talo

ViestiKirjoittaja Sierramies » Ma Elo 26, 2013 4:30 am

:)
Sierramies
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1051
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 2:11 pm
Paikkakunta: Tornio

Vs: Thaumielin talo

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » Su Kesä 15, 2014 12:33 pm

Tyhjennettiin tallin päässä oleva tila. Paljon tavaraa mahtuu pienehköön alaan.

Kysymys on rossipohjasta. Vanha lautalattia, mikä päässyt yhdestä päästä kostumaan aika pahoin olisi tarkoitus purkaa ja tilalle piti jättää jonkinlainen maa-soralattia. Tästä tilasta siis tarkoitus tehdä karsinalle jatkoa. Kuitenkaan en tiedä miten tämä kannattaisi tehdä, kun kyseessä on maapohja. Ettei esimerkiksi painu paljon. Runko seisoo luonnollisesti kivien varassa, mitkä myös huolettaa, ettei hevosten kaviot saa maata painumaan kivien ympäriltä.

Muuten on kuiva tila tuota yhtä osaa lattiasta lukuunottamatta. Perältä tyhjennettäessä löytyi mm. vanha pahvilaatikko, mikä ihan kuivana ja läikättömänä pysynyt! Ihan terve tila siis kyseessä noin muuten.

Pari maapohjaista säänsuojaa on, toista ne eivät juuri käytä ja toisessa onkin jo valettu/harkoista kivijalka, se siis noin yleisesti hyvä tähän tarkoitukseen.

Toinen on tietty, jos vaihtaa vain laudat tuohon, mutta ongelma onkin sitten kestävyys. En tiedä paljonko pistepainoa hevosen kaviolle tulee, mutta painoa niillä on viiden sadan kilon molemmin puolin...

Mitä tuolle siis oikeasti kannattaisi tehdä, että saa tilan heppakäyttöön?

Kuvat on dropboxissa, en oikein jaksa niitä erikseen tänne linkkailla.

https://www.dropbox.com/sh/0zjj17lxghzg ... 6Y0cu2UD9a
FORD
Avatar
Thaumiel_Nerub
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1153
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 7:18 am
Paikkakunta: Otamo

Vs: Thaumielin talo

ViestiKirjoittaja Sierramies » Ma Kesä 16, 2014 6:56 am

En nyt ole mikhään ammattilainen vastaahmaan tähän (vaikka vaimo onki). Mutta tuntus äkkiselthään, että jos nuot perustuskivet on upotettu maahan niin ei net painu kovin helposti, vaikka viereistä maata tallottaski. Toki voin olla ihan väärässäki ja asiaan vaikuttaa myös maapohjan tyyppi. Sorahan sinne kannattas tieten laittaa siinä taphauksesa.

Jos rossilaattiaa laittaa, niin kannattaa varhmaan panostaa kohtalaisen jämehrään materiaaliin. Eihän tuo pistepaino mikhään ihan mahoton liene, mutta jonkulainen lankkulaattia siinä sitten varhmaan häätys olla.

Nämä toki on vain tämmösiä ajatuksia mitä itelä tuli miehleen.

Miten tuo rossilattia oli pääsy kastumhaan ja alta väi päältä? Onko katto/seinä vuotanu? Onko laattian alaset tuuletukset kunnosa?

Tulipa tuosa miehleen että ennen aikhaan laattiat on tehty jämerästä tavarasta. Isä on kertonu joskus että muistaa ko heilä on kotona kannettu laattialankut pihale pesuun aina juhannuksen alla. Ilmeisesti lankut eivät ole olheet kiinni mitenkhään ihmeemmin, vaan lähinnä laottuna ruotheile. Häätyypä varmistaa joskus että onko isälä sen kummempia muistikuvia asiasta. Tuo talo oli rakennettu varhmaan joskus 1800-luvun lopula ja saksalaiset poltit sen 1944, että asiaa ei voi enhään tarkistaa.
Sierramies
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1051
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 2:11 pm
Paikkakunta: Tornio

Vs: Thaumielin talo

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » Ma Kesä 16, 2014 8:53 am

Lattia on alhaalta päin päässyt vettymään jotenkin. Ainakin on romahtanut 1/3 alas, mutta se oli kuivempaa. Keskivaiheella on kosteaa alue lankuissa, tuntuu jotenkin, että maa olisi noussut siitä?

Mikä idea siinä muuten on, että noiden lankkujen alla on ties mitä romua ja roinaa? Ennen vanhaan roskat jemmattu lattian alle vai?

Vissiin jonkunnäköistä salaojaa pitäisi tuohon kehittää, Jos tulee paljon vettä, jää se tuonne nurkalle seisomaan. Toisaalta sisäpuolella juuri se nurkka on laudoista ollut kuiva.

Pitää varmaan purkaa loppuun ja tarkistaa. Ainakin osa lankuista menee joka tapauksessa vaihtoon kosteina!
FORD
Avatar
Thaumiel_Nerub
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1153
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 7:18 am
Paikkakunta: Otamo

Vs: Thaumielin talo

ViestiKirjoittaja Sierramies » Ti Kesä 17, 2014 5:07 am

Rossilaattian alla ei sais olla mithään roskaa, ainakkaan jos son matala. Jonkulaisena varastona semmosia on voitu ehkä jossaki käyttää, jos kivijalka on korkea. Mutta pääsääntösesti ennenaikhaan on tietty, mitä voi tehä ja mitä ei. Sitten myöhemmin on alettu ajattelheen energiatehokkuuksia ja luultu että tukkimala tuuletusaukkoja jne. sitä voi parantaa helposti, mikä ei piä paikkansa.

Rossilaattia on tosi hyä ratkasu, mutta siinä on oltava riittävä tuuletus. Eli ei roskia tms. tavaraa sen alle ja kunnon tuuletus ympäri vuen ja se ei saa olla liian matala.

Joku vahinkohan siihen on häätyny tulla. Ensinnäki pintavesien pitäs valua aina rakennuksista poiskäsin. Onko siellä savimaa, johon rakennus olis voinu painua? En saa nuita kuvia kunnola auki, että sais kunnon kuvan tuosta laattiasta. Aika matalalta se tosin näyttää. Vai olisko siinä voitu säilyttää jotaki mikä on kastellu lankut? Onko net märkiä alta vai päältä? Toki roskat on voinu kastella sen alta. Romahtaminenhan voi johtua niskojen ylirasituksesta tai lahoamisestakin.

Tuohon jos laittaa laittaa soralaattian niin häätyy muistaa että ei täytä yli kivijalan. Jos muistas ja ehtis niin vois näyttää kuvia vaimole ja kysyä siltä mitä suosittellee, jos se uskaltaa suositella.
Sierramies
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1051
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 2:11 pm
Paikkakunta: Tornio

Vs: Thaumielin talo

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » Ke Kesä 18, 2014 10:53 am

https://www.dropbox.com/sh/hskcuzal8bvy ... ztaRHD_-Ga tässä muutama kuvatus lisää.

Tuo on kyllä tosi matala tuo lattia! Emäntä luki, että ennen vanhaan on roinaa kuten lasinsiruja jätetty tuonne hiirien takia... Tiedä sitten.

Tuo välikaton tukiparru on typerästi! Parin kiven ja sen tukiparrun välissä on lattialankut. Ei tue siis suoraan maahan, vaan välissä lankut. Mitkä siis purun alla. Pitää varmaan tukea jollain tuosta vierestä sitä sitten vain. Katsoin kyllä, niin tuo tukee vain välikattoa, ei muuta.

Nyt ainakin pahiten kosteasta paikasta on kaivettu reuna auki pihalle. Siinä kohtaa maakin on selkeästi kostea.

Noista roskista, voi olla, että lasia lukuunottamatta on jotkut hiiretkin niitä sinne roudannut. Löytyi jonkun verran umpeen naulattuja hiirenkoloja seinistä ja lattiasta.

Netistä löytyi tieto, että hevosille puulattia on yleensä kaksituumaista. Mutta tässä kysymys, onko se yhtä kestävä jos pistää kaksi lankkua päälekkäin esim. ruuveilla tai nauloilla? Entä jos ne laittaa limittäin (eka kerros vaakatasoon, seuraava päälle pitkittäin). Laskeskelin vaan metritavaran hintaa, eikä tule ihan halvaksi ostaa jotain kakkosnelosta tai 2x6.
FORD
Avatar
Thaumiel_Nerub
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1153
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 7:18 am
Paikkakunta: Otamo

Vs: Thaumielin talo

ViestiKirjoittaja Sierramies » Ke Kesä 18, 2014 11:57 am

Jotenki tullee nuista kuvista semmonen tuntu että joko tuota ei ole suunniteltu tai sitten rakennetta on muutettu jotenki josaki vaiheesa. Mene ja tiä.

En usko että tuossa lujuudessa tullee kovin suurta eroa. Paitsi tuplana saattaa olla notkeampi. Toki käsittääkseni ristiin latomalla saahaan jaettua kahtheen suunthaan pituussuuntanen rasitus. Tosin sinne muodostuu sillon väli, johon voi joutua jotaki mikä edistää lahoamista. Ehkä.

Meinaaks että tulis halvemmaksi hommata tuplamäärä tuumasta ja ruuvit lisäksi, jos meinaat kiinnittää net ruuveila? Olin tuosa talvela purkamasa yhtä navetanpäätylaon laattiaa, joka oli tehty siten että oli laitettu niskalankut, jokka oli tuettu paaluihin ja pääle 2x3 tumaset lankut syrjälheen noin 30 cm:n välein. Siinä tuo pohja oli saman näkönen ko sulla nuisa kuvisa näyttäs, mutta toisesta päästä korkeampi.
Tuli vain miehleen, että olisko tuo ollu alunperin joku sen tyylinen tais sitten rimalaattia, joita laoissa on käytetty tääläkäsin. Rimalaattiala tarkotan semmosta että jonku matalan hirren tms pääle on laottu pyöhreitä rimoja, jokka on ollu kohtuu tiheäsä, muttei tiihviinä kantena. Ja niitä ei ole ruukattu kiinnittää mitenkhään.
Jos sinne laattian alle valluu pintavesiä, niin kannattaa estää se jotenki.

Ammattilainen osais ehkä vastata paremmin tuohon rakentheesseen liittyvviin kysymyksiin. Kannattaa kysyä vaikka puutavarakaupasta.
Sierramies
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1051
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 2:11 pm
Paikkakunta: Tornio

Vs: Thaumielin talo

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » Ke Kesä 18, 2014 7:44 pm

Ei kauheasti tietoa minkälainen tila ollut, mutta toi välikäkatto näyttää puutavaralta huomattavasti uudemmalta mitä tuo pohjakerroksen lattia oli. Mene ja tiedä! Ei tule halvemmaksi hommata tuplamäärää lautaa, mutta kun sitä puutavaraa sattuu olemaan omasta takaa. Kakkosneloset ja -kutoset vain uupuvat.
FORD
Avatar
Thaumiel_Nerub
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1153
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 7:18 am
Paikkakunta: Otamo

Vs: Thaumielin talo

ViestiKirjoittaja Leksa » To Kesä 19, 2014 3:59 pm

Jaksoin nyt katella kuvia tarkemmin ja kyllä itse ainakin purkaisin vanhan lattian pois ja tasoittaisin vanhan pohjan. Eli maapohjalle vaan. Varmasti helpoin/halvin/järkevin ratkaisu heposien käyttöön :)
V.A.G??!!
Avatar
Leksa
Site Admin
 
Viestit: 1818
Liittynyt: To Tammi 01, 1970 3:00 am
Paikkakunta: Tornio

Vs: Thaumielin talo

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » Pe Kesä 27, 2014 5:24 pm

Mites tuo maapohja sitten käytännössä? Hiekkaa tai soraa ainakin, että kusipaskat imee läpi jotenkin? Maapohja kun on vaikea kostuttuaan siivota siis.

Sitten toinen probleema on se, että tuosta tulisi jatkoa tallille ja lattioiden korkeusero betonilattiasta maapohjaan on tällä hetkellä jotain 10-30 senttiä, eli pitäis kuitenkin sitten soraa tai jotain pistää niin paljon siihen kun on kaivettu tasaiseksi. Ja vielä sitten tuuletus probleemana, miten se järkevästi hoituu pohjalle.

Ei se lautakaan ikuinen tietysti ole, mutta kestäisi minkä kestää. Kunhan siitä saa painonkestävän.
FORD
Avatar
Thaumiel_Nerub
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1153
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 7:18 am
Paikkakunta: Otamo

Vs: Thaumielin talo

ViestiKirjoittaja Sierramies » Su Kesä 29, 2014 11:35 am

Ei se puulaattiakkaan kauheana tykkää kosteuvesta, mutta on toki helpompi siivota.
Maapohjala ei varhmaan kannata peittaa seiniä, mutta riittävä sora/hiekkakerros kyllä läpässee kosteuven. Sitten se vaan saattaa jäähä makkaahmaan siihen maaperän pääle.
Hankala homma.
Sierramies
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1051
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 2:11 pm
Paikkakunta: Tornio

Vs: Thaumielin talo

ViestiKirjoittaja Leksa » Su Kesä 29, 2014 11:42 am

Sorakerroksen alle salaojaputket, jotka siitä johtaa jonnekin sopivaan paikkaan. Toimii kuni junan vessa.
V.A.G??!!
Avatar
Leksa
Site Admin
 
Viestit: 1818
Liittynyt: To Tammi 01, 1970 3:00 am
Paikkakunta: Tornio

Vs: Thaumielin talo

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » La Heinä 12, 2014 6:02 pm

Kiitos vinkeistä. Kaupan päälle tutustuin kirvesmieheen, joka tulee jeesimään vielä noissa!
FORD
Avatar
Thaumiel_Nerub
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1153
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 7:18 am
Paikkakunta: Otamo

Vs: Thaumielin talo

ViestiKirjoittaja Leksa » Su Heinä 13, 2014 7:27 am

Laitahan sitten tietoa kuinka onnistui :)
V.A.G??!!
Avatar
Leksa
Site Admin
 
Viestit: 1818
Liittynyt: To Tammi 01, 1970 3:00 am
Paikkakunta: Tornio

Vs: Thaumielin talo

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » Su Heinä 13, 2014 12:34 pm

Juu, laitetaan. Ei tuo näemmä mikään iso homma edes ole.
FORD
Avatar
Thaumiel_Nerub
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1153
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 7:18 am
Paikkakunta: Otamo

Edellinen

Paluu Vapaa Sana

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa

cron