Kännykät

Keskustelua kaikesta maan ja taivaan välillä.

Vs: Kännykät

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » Ma Loka 29, 2012 6:02 am

Xboxille tuli Smarglass, eli voi älypuhelimella esimerkiksi käyttää näppistä yms. muutenkin hallinnoida... Mutta vaatii Android 4.0 ja LG:lle tuo päivitys tulee joskus hamassa tulevaisuudessa. Olin ihan innosta piukkana 26. päivä Smarglassin takia kunnes huomasin, ettei oma luuri ole ajan tasalla. Harmitus oli todella suuri!
FORD
Avatar
Thaumiel_Nerub
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1153
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 7:18 am
Paikkakunta: Otamo

Vs: Kännykät

ViestiKirjoittaja Leksa » Ti Marras 06, 2012 7:51 pm

Tuli sitten tilattua tuo Galaxy X-cover. Hajotin taas puhelimen, ja aattelin nyt kokeilla miten tuo kestää :D

Nuita kyllä menee mulla ku leipää nuita puhelimia... Pitäs vissiin alkaa pikkasen varomaan :D
V.A.G??!!
Avatar
Leksa
Site Admin
 
Viestit: 1818
Liittynyt: To Tammi 01, 1970 3:00 am
Paikkakunta: Tornio

Vs: Kännykät

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » La Joulu 08, 2012 3:28 pm

Alkoi usko loppua tuohon LG:n puhelimeen, mutta vihdoinkin tänään huomasin, että oli tullut sillekin Androidin Icecream Sandwitch eli nelos päivitys! Tässä nyt ottanut luurista varmuuskopiota, ladannut ja asennellut päivitystä ja muuta. Vielä tiedostojen palautusta puhelimeen ja sitten testaamaan. Kännykkä on jo käynnissä ja näyttää kivasti erilaiselta kuin edellinen Androidin 2.3 mikä tuossa oli. Eniten oikeastaan odotan, että pääsen testaamaan Smarglassilla Xbox 360 hallintaa. Sitä tässä olen odotellut.

Mites muuten muut Androidin käyttäjät? Teillähän on ollut tuo nelospäivitys jo aikoja sitten. Se on ollut tämä LG missä kestänyt. Minkälaisia kokemuksia löytyy?
FORD
Avatar
Thaumiel_Nerub
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1153
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 7:18 am
Paikkakunta: Otamo

Vs: Kännykät

ViestiKirjoittaja Mikko » La Joulu 08, 2012 5:41 pm

Ihan näppärä tuo on ollu, hankala minun arvioida kun minulla on kokemusta vain Ice Cream Sandwichista, toivoin että tuolle HTC One V:lle tulis tuo Jelly Bean, vaan kuulin että tulis kaikille muille One-malleille paitti V:lle, tuo kun on se halvin One-sarjan puhelin... ::) Xda-developers:in sivuilta lyötyy tuolle kyllä mahdollisuus päivittää itte tuohon Jelly Beaniin mutten ole uskaltanut, kun en tiedä osaanko.
Mikko
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1528
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 11:49 am
Paikkakunta: Oulu

Vs: Kännykät

ViestiKirjoittaja HEka-- » La Joulu 08, 2012 6:00 pm

Mullekaan ei desire z:lle tule virallista tietä. Aikoinaan asensin windows 7.5:sen htc touch prohon mutta sitä ei voinut käyttää kun fyysisen näppäimistön ääkkösiä ei saanut pelaamaan, sama juttu saattaa olla tässäkin.
Avatar
HEka--
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1179
Liittynyt: Su Joulu 20, 2009 1:11 pm
Paikkakunta: Lieksa

Vs: Kännykät

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » La Joulu 08, 2012 7:46 pm

Illan räpläillyt tuota Icecream Sandwitchia ja ero 2.3 on kuin yöllä ja päivällä! Paljon nopeampi ja loogisempi käyttää. Ihan loistava! Harmillisesti tuo Smartglass syystä tai tuhannesta ei logaa sisälle, eli en ole päässyt vielä testaamaan Xboxin käyttämistä kännykällä... Muillakin samaa ongelmaa ollut Googlen perusteella, mutta mitään fiksausta en kyllä asiaan löytänyt. Vissiin aika tukossa Live palvelu koska kännykät, tietokoneet, pelikoneet yms. kaikki mahdolliset sitä käyttää... Noh, odotellaan.
FORD
Avatar
Thaumiel_Nerub
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1153
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 7:18 am
Paikkakunta: Otamo

Vs: Kännykät

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » Ti Joulu 18, 2012 9:30 am

Osaakos kukaan sanoa kun päivityksen jälkeen (Android 4.0.4. nyt) tekstiviestistä hävisi se kuvake millä saa hymiöitä lisätä. Koitin nopsasti googlailla ilman tulosta... Eli ennen tätä päivitystä näppäimistössä oli painike mistä sai listan hymiöistä ja se automaattisesti siis loi hymiön. Nyt hävöksissä.

Mese-ohjelmilla hymiöt löytyy. Ne tosin on nyt rumempia sellaisia vihreitä möykkyjä, mutta hukassa hymiöt ei ole, ei vain jostain syystä sms löydä.
FORD
Avatar
Thaumiel_Nerub
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1153
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 7:18 am
Paikkakunta: Otamo

Vs: Kännykät

ViestiKirjoittaja HEka-- » Ti Joulu 18, 2012 3:20 pm

En kyllä osaa auttaa thaumielin ongelmassa... Kokeile resetoida puhelin tehdasasetuksiin?

Itselle tuli tänään Lumia 920, saas nähdä kauanko kestää.
Avatar
HEka--
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1179
Liittynyt: Su Joulu 20, 2009 1:11 pm
Paikkakunta: Lieksa

Vs: Kännykät

ViestiKirjoittaja Mikko » Ke Joulu 19, 2012 5:05 am

En usko että resetointi auttaa, sillä en itsekkään ole löytänyt tuosta HTC:sta hymiöitä, mutta esim. facebook ja whatsapp tuo omat hymiönsä mutta normaali tekstiviesteihin niitä ei saa. Olen myös kokeillut LG Optimus L5:ttä ja siinä sama juttu ja myös Android 4.0. En tiiä saako sitä jostain asetusten syövereistä muutettua, pitäs varmaan ohjeita lukia..
Mikko
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1528
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 11:49 am
Paikkakunta: Oulu

Vs: Kännykät

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » Ke Joulu 19, 2012 7:16 am

Juu siis ennen päivitystä hymiöt toimi. Jos resetoin tehdasasetuksille pitää kuitenkin päivittää uudelleen ja ja...

Tuossa on uusi siisti ominaisuus. Tekstiä kun syöttää (netti, msn, txt, mikä tahansa oikeastaan) yksi vaihtoehto on sweep. Eli sen sijaan, että näpyttelee joka kirjaimen voi vain pyyhkäistä sormella kirjainten yli ja se itse "keksii" sanan ja ehdottaa vaihtoehtoja. Vaikka kirjoittaessa APPALOOSA pyyhkäistään Qwertyssä näin:
AsfghjkoPokjhgfAsdfghjkLOkjhgfSA ja se osaa muodostaa siitä sanan. Varsinkin jos pidempää tekstiä kirjoittaa tuo nopeuttaa huomattavasti näpyttelyä! Englanniksi toimii lähes moitteettomasti, suomen kielellä ei ihan niin hyvin.

Sitten tuli kameraan uusi ominaisuus minkä saa päälle/pois. Kun sanot "cheese" kamera ottaa kuvan. Korvaa ajastetun kaukolaukaisemisen esimerkiksi yhteiskuvissa, missä kuvaajakin haluaa messiin. Toimii. Työpöytäkuvakkeille kansioiden tekeminenkin on helpompaa kuin ennen. Kuvakkeen kun raahaa toisen päälle ja odottaa hetken muodostuu kansio automaattisesti. Tähän voi sitten sen jälkeen raahata kuvakkeita lisää. Kansion voi nimetä ja väriä vaihtaa. Tosi kätsy pikkuinen ominaisuus.

Myös Quick-memo on ihan kätsy. Voi ottaa screenshotin mihin sitten piirtää ja kirjoittaa. En ole vielä käyttöä keksinyt enempää. Valokuvia voi nopeasti merkata näin "muistilapuiksi", tai ottaa vaikkapa nettisivusta tällaisen "post-it-noten. Käyttöä ei ole vielä ollut, mutta ehkä joskus.

Muitakin uudistuksia tuon 4.x mukana tullut mitkä parantaneet puhelimen käyttömukavuutta. Ilmankin pärjää, mutta jotenkin hiottuja ja koottuja pikku kikkoja löytyy kivasti. Kun vihdoin tuo päivitys tuli LG:lle ja sen asensin tuntui heti päivityksen jälkeen kuin olisi uusi puhelin.

Tuon päivityksen myötä Androidilla toimii myös Xboxin SmartGlass. Ihan kätsy. Xboxia voi hallita kännykälläkin. Dashboardilla ja sovelluksilla voi navigoida kännykällä, mutta suurin hyöty ehdottomasti on Xboxin netin käyttö. Kirjoittaminen tapahtuu kännykän näppiksellä ja kursoria voi ohjata kännykällä samalla tavalla miten kannettavien tietokoneiden touch pad toimii. Myös jotkut sovellukset voi striimata kännykkään ja vice versa. Yksi iso uudistus tulee olemaan peleissä, missä pelijuttuja näkyy myös kännykästä. Esimerkiksi monessa pelissä pelialueen kartta on valikon takana, mutta tulevaisuudessa pelin kartta esimerkiksi pyörii kännykän ruudussa, eli karttavalikkoon ei tarvitse mennä. Ilmankin pärjää, mutta siisteintä tässä on tuo eri medioiden ja teknologien integrointi keskenään.

Tulee vähän mieleen se Nintendon Wii U (?), missä pääohjaimessa on kosketusnäyttö. Esimerkkinä yhdessä pelissä inventaarion hallinta tapahtuu ohjaimen kosketusnäytöllä. Ei ollut Resident Evil, mutta Resident Eviliä pelaavat tietävät miten inventaarion käyttö "katkaisee peliä" pause-tyylisesti. Siitä voi äkkiä vaihtaa asetta tai käyttää tavaroita tai seurata karttaa (kuten jo mainitsin). Ainoa ihme juttu on, että yksi Nintsikka tukee vain yhtä tällaista erikoisohjainta. Eli moninpelissä vain yhdellä voi olla tämä speshul-kapula käytössä...

Sitten jos älypuhelimella pelaa paljon voi hankkia tällaisen:
Kuva
Aika hifistelyä jo, mutta kännykkäpelitkin alkaa olla jo tosi lähellä konsolipelejä. Älypuhelin ei varmaan tule korvaamaan tai syrjäyttämään kannettavia pelikoneita (Nintendo 3DS, PSP), mutta varmasti tulevat siihen rinnalle. Itsekin aika paljon kännykällä pelaan. Ihan perinteisempiä puzzleja mitkä kuuluvat puhelimiin, mutta myös ihan oikeita seikkailupelejäkin ja räiskintöjä tulee pelattua. Yksi cooli on vaikkapa GTA 3, vaikkei edes ole sieltä teknologian huippupäästä.

Muistaako joku muuten PC:llä sellaista peliä kuin Death Rally? Suosittelen Androidille tätä:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.remedy.DeathRallyFREE&hl=fi

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JFcVUfAnOaw

Koukuttava peli missä kisaamalla saa uusia autoja, niitä voi kehittää, aseita ostaa ja kehittää ja autoja aseistaa jne. Kauhea nostalgiaryöppy tuli itselleni ja ensiasennuksen jälkeen neljä tuntia hurahti putkeen sohvan nurkassa löhöten ja tätä pelaten.
FORD
Avatar
Thaumiel_Nerub
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1153
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 7:18 am
Paikkakunta: Otamo

Vs: Kännykät

ViestiKirjoittaja Mikko » Ke Joulu 19, 2012 6:37 pm

Tietokoneille vastaava sovellus on TeamViewer, ihan kätevä ollu ku voi vaikka kesken päivän kattoa omalta koneelta vaikkapa jotain dokumenttia tms. kännykällä. Toki koneen ja sovelluksen on oltava päällä mutta eniveis ihan näppärä. Tuo sovellus on kyllä alunperin kehitetty tietokoneen hallitsemista varten toiselta tietokoneelta mutta ovat kehittäneet vielä mobiilisovelluksen tuosta jonka ansiosta kännyllä voi hallita tietokonetta.
Mikko
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1528
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 11:49 am
Paikkakunta: Oulu

Vs: Kännykät

ViestiKirjoittaja henkka.k » To Joulu 20, 2012 8:22 am

[quote=""henkka.k""]
iPhone 4 32gb
Ollut nyt vajaan vuoden. Ohjelmia saa just senverran kun haluaa, ja sellaisia kun haluaa. +Toimii eikä temppuile. Eipä puutu oikeastaan mitään. Näppistäkään ei ole ikävä.
Tuota ennen ollut aikalailla Nokian puhelimia, viimeisimpänä N73 ja 5530. Ei tarvi enää nokialaista taikka mitään peruskapulaa ostaa tuon iPhonen jälkeen, eli seuraava on varmaan iPhone 5 kunhan joskus tulee.
[/quote]
Jepa.
Nyt on ollut parikuukautta iPhone 5
Isompi, kevyempi ja nopeampi kun nelonen. Muuten samaa toimivaa kamaa  ;D
automaalit.net
Volvo V40 TD -99
henkka.k
Rekisteröityneet
 
Viestit: 54
Liittynyt: To Joulu 17, 2009 11:27 am
Paikkakunta: Oulu/Muhos

Vs: Kännykät

ViestiKirjoittaja Leksa » Ma Loka 27, 2014 3:01 pm

Kusti polki tänään mulle Iphone 6 Plussan. Alkanut edellinen puhelin (Samsung S3 4g) tuntumaan aika lelulta. IOS käyttis tuntuu todella loogiselta käytökseltään, toimii ainakin muutaman tunnin sovelluksien asentelun jälkeen sujuvasti Samppaan verrattuna näyttö reagoi todella todella paljon tarkemmin. Lisäksi onhan tuolla kokoa! Näyttö 5,5" :) ja voi kuvata hidastettuja videoita ja kaikkea. Otin kuitenkin tuosta sen budjettimallin 16gt:n muistilla. Totesin etten koskaan tule saamaan sitäkään täyteen tavaraa :D
V.A.G??!!
Avatar
Leksa
Site Admin
 
Viestit: 1818
Liittynyt: To Tammi 01, 1970 3:00 am
Paikkakunta: Tornio

Vs: Kännykät

ViestiKirjoittaja Zigu » To Tammi 08, 2015 7:38 am

Sanokaapa miten Nokian Lumia puhelimesta saa WLAN salasanan vaihdettua, jos salasana on kerran jo määritetty. Poistamalla koko WLAN verkon ja yhdistämällä uudelleen tähän verkkoon kyseinen toiminto kyllä onnistuu, mutta onko tähän mitään järkevämpää toimintoa?
Ei riemulla rajaa, ku rieskalla ajaa!
Avatar
Zigu
Site Admin
 
Viestit: 376
Liittynyt: Ma Joulu 14, 2009 1:23 pm

Vs: Kännykät

ViestiKirjoittaja Sierramies » To Tammi 08, 2015 2:43 pm

Vaimon pikkuveli tappeli tuosa joku aika sitten saman ongelman kans. En kyllä muista että miten se ratkesi, mutta yritän muistaa kysyä.

Saa nähä. Sain tuosa joulun alla uueksi työpuhelimeksi lumia 735:n ja jos sen nyt viimein ehtis ottaa käyttöön (eli siirtää tiot vanhasta ja leikkauttaa sim-kortin). Sitten saa joku opettaa minut käyttään sitä :)
Sierramies
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1051
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 2:11 pm
Paikkakunta: Tornio

Vs: Kännykät

ViestiKirjoittaja Sierramies » Pe Tammi 09, 2015 5:56 am

Tjaa, ei sollukhaan sama ongelma. Eli en ossaa auttaa.
Sierramies
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1051
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 2:11 pm
Paikkakunta: Tornio

Re: Kännykät

ViestiKirjoittaja Zigu » Ti Kesä 13, 2017 9:58 am

Vanhan liiton Nokian kannattaja siirtyi Huawei leiriin. Nykyinen luuri Honor 8 :thumbup:
Avatar
Zigu
Site Admin
 
Viestit: 376
Liittynyt: Ma Joulu 14, 2009 1:23 pm

Re: Kännykät

ViestiKirjoittaja HEka-- » Ti Kesä 13, 2017 2:24 pm

Honor 8 löytyy täältäkin :thumbup: Edellinen oli Honor 6.
Avatar
HEka--
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1179
Liittynyt: Su Joulu 20, 2009 1:11 pm
Paikkakunta: Lieksa

Re: Kännykät

ViestiKirjoittaja Sierramies » To Kesä 15, 2017 6:50 pm

Jaa, saa nähhä joko sitä joutuu seuraavaksi siirtyhmään työpuhelimisa ei-Nokia-sukussiin... Tosin ei tuo lumia 735 ehkä ihan vielä hajoa "kop kop" Siviilipuhelin on vielä ihan oikea Nokia :)
Sierramies
Carenthusiasm Insider
 
Viestit: 1051
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 2:11 pm
Paikkakunta: Tornio

Edellinen

Paluu Vapaa Sana

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa